Landshövdingetrea i populära Änggården! Familjehem med vackra och tidstypiska detaljer.

Änggården, Göteborg

Änggårdsgatan 42

På förhand
Avgift
4 838 kr
Antal rum
3
Boarea
80 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3

Landshövdingetrea i populära Änggården! Familjehem med vackra och tidstypiska detaljer.

Drömhem med attribut som brädgolv, generös takhöjd, underbara sällskapsytor och ljuvligt ljusinsläpp!

 • Ansvarig mäklare

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

I ett grönskande kvarter i populära Änggården återfinns denna fina trerummare med alla rätt!. Änggårdsgatan 42 - Bjurfors
I ett grönskande kvarter i populära Änggården återfinns denna fina trerummare med alla rätt!
Stort sällskapsrum med många möjligheter att variera sig i möbleringen. Änggårdsgatan 42 - Bjurfors
Stort sällskapsrum med många möjligheter att variera sig i möbleringen
. Änggårdsgatan 42 - Bjurfors

Harmoniska färgval gör hemmet trivsamt

. Änggårdsgatan 42 - Bjurfors
Ett stort fönsterparti bjuder in ljuset i rummet. Änggårdsgatan 42 - Bjurfors
Ett stort fönsterparti bjuder in ljuset i rummet
Rum i fil. Änggårdsgatan 42 - Bjurfors
Rum i fil

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I ett grönskande kvarter i populära Änggården återfinns denna charmiga trerummare. Många vackra och tidstypiska detaljer såsom högt i tak, djupa fönsternischer, släta listverk samt både ekparkett och brädgolv ligger bevarat. Stora fönster och en genomgående planlösning ger ett fint ljusinsläpp. Mysig och lummig bakgård med både grillmöjligheter och sittgrupper.

Bebyggelsen bildar en trädgårdsstad som delas av den mitt i området belägna Botaniska trädgården. Bebyggelsen i främre Änggården i norr tillkom omkring sekelskiftet 1900, medan Änggårdens radhus i söder till större delen uppfördes på 1920-talet. Här bor du i ett lugnt kvarter med gröna härliga omgivningar och vackra miljöer att beskåda. Dessutom med närhet till allt som staden har att erbjuda!

Interiör

Med gångavstånd till slottsskogens fantastiska natur, i ett lugnt kvarter inbäddad i idylliska omgivningar, ligger denna charmiga landshövdingelägenhet belägen. Högt i tak, vackra golv, två stora sovrum och magiska takrosetter för att bara nämna några detaljer som berikar detta hem.

Ta trapporna upp till våning två och stig innanför dörren. Den rymliga hallen erbjuder avhängningsmöjligheter och på din högra sida finns det plats för hatthylla. Väggarna är målade i en ljus ton som fint framhäver brädgolvet i original.

Med fönster ut mot innergården ligger det luftiga vardagsrummet. Detta är ett stort sällskapsrum med många möjligheter att variera sig i möbleringen. Ett stort fönsterparti bjuder in ljuset i rummet. Väggarna är vackert målade i en modern ljus ton och golvet är beklätt med en vitbetsad ekparkett. Här finns flera bevarade tidstypiska detaljer i form av djupa fönsternischer, högt i tak, fotlister som ramar in rummet och låter du blicken vandra uppåt möter du en ovanligt vacker takrosett.

Via två paraddörrar ligger det ena sovrummet. Stämningen är vilsam, precis som sig bör i ett sovrum. Fönsterpartiet gör det ljust och hemtrevligt. Ekparketten följer med in från vardagsrummet och länkar samman de båda rummen. Här finns plats för en stor dubbelsäng med tillhörande sängbord eller varför inte två barnsängar, storleken gör det möjligt för båda alternativen. Massa lek och bus finns det självklart yta för med.

Det andra sovrummet rymmer plats för en dubbelsäng och massa förvaring, precis vad som önskas av ett sovrum. Här finns en praktisk garderob som förvarar dina kläder. Det vackra brädgolvet är både skönt att gå på och en fröjd för ögat.

Ett kvadratiskt och generöst kök nås via hallens förlängda del, först passerar du en mysig skrivbordshörna för dig som gillar att jobba hemifrån. Köket lämnar utrymme för ett matsalsbord för hela familjen, lätt uppdukat till flertalet sittande gäster. Här vill man gärna umgås och laga god mat i varandras sällskap.

Köket går stilrent i vitt med vacker pärlspont på väggarna. Öppna hyllor ger en trivsam känsla och ombonar rummet på ett härligt sätt. Bra med både skåpsförvaring och bänkytor. Ett fullutrustat kök med rostfria vitvaror i form av inbyggnads ugn, fläkt, diskmaskin, samt kyl/frys.

Badrummet är helkaklat med ljusgrå klinkers på golvet och vita rektangulära kakelplattor på väggarna. Här finns dusch avskärmat av duschväggar i klarglas samt handfat med kommod. Självklart finns golvvärme! Taket pryds av infällda spotlights för bästa belysning.

På baksidan av fastigheten finns en gemensam innergård som används flitigt av de boende i huset. Innergården är öppen och rymlig med gräsmatta, diverse planteringar, utemöbler, grill mm.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Göteborg Änggården 13:45

Månadsavgift

Avgift
4 838 kr

I avgiften ingår vatten, värme och kabel-tv

Ekonomi

Andel i föreningen
39,21608%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
2
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
80 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1927
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
89
Energideklarationsdatum
2010-11-16

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Garanten nr 4
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen registrerades 2010-07-08 och äger och förvaltar fastigheten Änggården 13:45 på adressen Änggårdsgatan 42 i Göteborg.

Föreningen har 2 hyreslägenheter (1 är uthyrd) och 3 bostadsrätter om totalt 244 kvm.

Föreningen har till ändamål att främja medlemmars ekonomiska intressen genom att i föreningens hus upplåta bostadsrättslägenheter under nyttjanderätt och utan tidsbegränsning.

Föreningen är ett privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo.

Renoveringar - Utförda och planerade

Renovering i urval:
2011 Renoverat tvättstuga
2011 Byte av två fönster i takkupor
2011 Omdränering
2011 Ommålning av fasader
2011 Renovering och förbättring av planlösning i entréhall
2017 Duschrum totalrenoverats
2018 Omläggning tak
2019 Renoverat gårdshus
2019 Ny torktumlare tvättstuga

Planerade kommande renoveringar:
2020 - Ommålning fasad samt invändigt
2020 - Renovering av trappa baksida
2020- Byte/renovering av staket på framsidan

TV/bredband

Basutbud ingår i avgiften. Leverantör: Comhem

Gemensamma utrymmen

Trädgårdstomt med gräsmatta och uteplats. I källaren finns kök, badrum, tvättstuga, var sitt förråd och två rum på 20 m2 för uthyrning.

Området

Mäklaren om Änggården

Änggården är en vackert rofylld trädgårdsstad, omgiven av de tre stora parkområdena Botaniska Trädgården, Änggårds-bergen och Slottsskogen. Med naturreservatet som granne ringlar små gator fram mellan radhus och villor i trä från 1900-talets första hälft. Det här är så nära centrum man kan komma utan att idyllen går förlorad.

BLOMSTERPRAKT och SPIKSKOR
Eftersom Änggårdsbergen är naturreservat är området skyddat från ytterligare bygg-nation. Området, med sina vackra radhus från 1920-talet och villorna från senare delen av 1900-talet, kommer behållas intakt för framtiden.

Bakom husen tornar Änggårdsbergen upp sig med kraftiga stigningar och varierande landskap. Hit tar sig många för att träna terränglöpning men lika fascinerande är det att gå på upptäcksfärd i lugn och ro för att utforska ljunghedar, klippor, trolsk skog och spännande växtlighet från jordens alla hörn. En del av skogen tillhör Botaniska och har flera arter som är unika för våra bredd-grader. Skogen och Botaniska Trädgården är en tillgång för hela regionen och parken har blivit utsedd till Sveriges vackraste. Här växer över 20 000 olika arter, både i växthus och på friland.

MUSEUM OCH GENERATIONSSKIFTE
En bit in i skogen hittar du Lilla Änggården. Från början sommarbostad åt en rik göte-borgsfamilj är gården - numera en filial till Göteborgs Stadsmuseum. Här möter du ett välbevarat hem med autentisk inredning från tre sekler.

Idag är Änggården ett eftertraktat område dit många yngre familjer har flyttat de senaste årtiondena. Änggården tillhör stadsdelsområdet Linnéstaden, där det finns flera grundskolor, både fristående och kommunala. Några av stadsdelens förskolor är placerade just i Änggården. Närheten till Linné gör förstås också att du alltid har nära till spontana utekvällar, kafémys och möjlighet att kika förbi i de små butikerna.

Från hållplatsen vid Linnéplatsen går många bussar och spårvagnslinjer. Åt andra hållet ligger Marklandsgatan, även den en knutpunkt för kollektivtrafik. Närmaste håll-platser är annars Botaniska Trädgården och Sahlgrenska. Med bil svänger du direkt ut på Dag Hammarsköldsleden, vilken löper längs med Änggårdens ytterkant och snabbt och smidigt tar dig såväl söder- som västerut.

SÄLDAMM OCH BANVALL
Som om det inte räckte med två parkområden utanför dörren breder Slottsskogen ut sig på andra sidan vägen och lockar med picknick och härliga promenader. På söndagarna möter du massor med människor som kommer hit för att promenera, leka på lekplatsen Plikta eller hälsa på alla djuren, medan du på tidiga morgnar kan ha hela parken för dig själv. Intill Slottsskogen börjar också den gamla Säröbanan, banvallen som numera är en rak och flack cykelbana och som tar dig hela vägen ut till havet.

Köpa eller sälja bostad på Änggården? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Änggårdens 3 bästa

3
 • Muséet Lilla Änggården
 • Änggårdsbergen - vildmark mitt i Göteborg
 • Botaniska trädgården

Karta

Änggårdsgatan 42

Änggårdsgatan 42,
413 19 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Änggården, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Carl skottsbergs gata 120A
  Månadsavgift
  3 870 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!