Karaktärsfull sekelskiftesvåning mitt i Linné

Linné, Göteborg

Nordhemsgatan 31B

På förhand
Avgift
3 431 kr
Antal rum
2
Boarea
62 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 5

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Karaktärsfull sekelskiftesvåning mitt i Linné

Karaktärsfull sekelskiftesvåning mitt i hjärtat av Linné full av tidstypiska detaljer så som brädgolv, unika vinklar och generös takhöjd.

 • Ansvarig mäklare

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

Bilder

Interiörbild. Nordhemsgatan 31B - Bjurfors
Interiörbild. Nordhemsgatan 31B - Bjurfors
. Nordhemsgatan 31B - Bjurfors
Bo med närhet till allt man kan tänkas önska eller behöva. Nordhemsgatan 31B - Bjurfors
Bo med närhet till allt man kan tänkas önska eller behöva
Interiörbild. Nordhemsgatan 31B - Bjurfors
Skansen Kronan. Nordhemsgatan 31B - Bjurfors
Skansen Kronan
Oscar Fredriks kyrka. Nordhemsgatan 31B - Bjurfors
Oscar Fredriks kyrka
Interiörbild. Nordhemsgatan 31B - Bjurfors
Interiörbild. Nordhemsgatan 31B - Bjurfors
Interiörbild. Nordhemsgatan 31B - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På attraktiva Nordhemsgatan, mitt i hjärtat av Linnéstaden, finner ni denna karaktärsfulla tvåa om ca 62 kvm. Bostaden är belägen på våning två i en vacker fastighet anno 1910. Trevlig planlösning med stora fönster i fil mot lugn innergård. Tidstypiska detaljer så som brädgolv, breda fönsternischer och vackra snickerier smyckar detta hem. Unika vinklar bygger på bostadens charm. Den generösa takhöjden ger lägenheten en otrolig rymd. Det smakfulla köket ger gott om plats för amartörkocken och dess gäster. Luftigt vardagsrum med stort fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Från vardagsrummet tar du dig vidare in till lägenhetens sovrum. I hallen finns en rymlig walk-in-closet och ingång till badrummet. Trevlig och stabil Brf. Välkommen till ett hem att trivas i!

Linnéstaden är ett populärt och levande område som erbjuder ett stort utbud av restauranger, pubar, caféer och mysiga affärer. Slottsskogen är bara ett par minuters promenadväg bort och här finns härliga grönområden och mindre djurparker. Haga ligger alldeles intill Linné och är ett mycket charmigt område med vacker bebyggelse och kullerstensgator. Njut av en kaffe på något av de många mysiga caféerna eller strosa runt och titta in bland det rika utbudet av små och spännande butiker.

Kommunikationsmöjligheterna är utmärkta med både spårvagnar och bussar nere på gatan. Men framförallt promenerar eller cyklar du till det mesta i innerstaden på några minuter

Interiör

Varmt välkomna till denna charmfulla sekelskiftespärla. Från den lugna innergården tar man trappan upp till bostaden som nås via en säkerhetsdörr. När man kliver in i bostaden slås man direkt av den generösa takhöjden. Här finns det gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor. Hallen ligger även i direkt anslutning till klädkammaren som rymmer det mesta. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett stilrent och praktiskt ljust klinker med golvvärme.

Till vänster ligger bostadens väl tilltagna kök. Bakom vita skåpsluckor finns gott om förvaring. En massiv bänkskiva i ek ger goda arbetsytor tillsammans med den praktiska köksön som bidrar till den trivsamma känslan i rummet. En framtagen tegelvägg ger rummet karaktär. Här finns även ett rymligt skafferi. Den maskinella utrustningen består utav induktionshäll, varmluftsugn, kolfilterfläkt, diskmaskin, kyl/frys och en lyxig vinkyl. Detta är ett kök för den matglada som gillar att stoltsera bland sina gäster. En samlingsplats för vänner och familj med plats för större bord för större sällskap. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger ett vitmålat brädgolv.

Till höger om hallen ligger det vackra vardagsrummet. Rummet smyckas av vacker stuckatur och takrosett från byggnadsåret. Det stora fönstret och den generösa takhöjden ger ett härligt ljus och en luftig känsla. Även här finner ni detaljer som fina listverk och djup fönsternisch. Här ryms större soffa med bord och annan möblering. Vackert brädgolv och ljust målade väggar.

Rofyllt sovrum som vetter mot den lugna gården. Här finns plats för dubbelsäng och extra förvaringsmöbel eller skrivbord. Dom unika vinklarna skapar tillsammans med brädgolvet och den väl tilltagna takhöjden en charmfull och trivsam känsla. Längs den andra väggen finns plats för extra garderober. Brädgolv och ljusmålade väggar även här.

Badrummet nås från hallen och renoverades 2011 med smakfulla och tidlösa materialval. Väggarna är klädda med stora vita kakelplattor som bryts av med en stilfull grå bord i natursten och golvet är belagt med gråa klinkerplattor. Badrummet är inrett med en rejäl badrumsmöbel med god förvaring från Ballinglöv. Duschutrymmet ramas in med glasbetong. Utöver detta är badrummet utrustat med golvvärme och kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Nordhemsgatan 31
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
19
Antal lokaler
1
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Nordhemsgatan 31 förvärvade fastigheten Olivedal 2:8 2002. Det är en mycket trevlig bostadsrättsförening belägen i en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar. Vacker fastighet anno 1910. I föreningen finns det sammanlagt 19 bostadsrätter och 1 lokal med hyresrätt.

Tidigare renoveringar:
2004 Renoverades balkongerna
2005 Installation av bredband
2007 Rörstambyte i uppgång A
2010 Förbättring av ventilation
2011 Bytes större delen av taket
2015 Nya termostater
2016 Lagt om delar av tak
2016 Målat om och tätat fönster mot gård
2016 Tvättat fasad mot gård
2016 OVK kontroll

Planerat underhåll
januari 2019- ventilationen kommer åtgärdas

Föreningen följer en underhållsplan. För mer info se årsredovisningen.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC likaså lägenhetsförteckningen. Inga avgiftshöjningar är planerade.

Gemensamma utrymmen i föreningen är tvättstuga, cykelrum, sopprum för källsortering och sittgrupp på innergården.

Parkering

Boendeparkering i området.

TV/bredband

Fastigheten är ansluten till ComHem där ett basutbud ingår i avgiften. Fastigheten är ansluten till Bredbandsbolaget fiber-lan. Internetanslutning 100Mbit samt månadsavgiften för telefoni ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Mysig innergård med trädgårdsgrupp och grill.

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 431 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
4,24%
Andel av årsavgiften är
4,23378%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
10
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
62 kvm

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
128
Energideklarationsdatum
2009-10-30

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • 3:e långgatan
 • Slottskogen
 • Dubbel & Dubbel

Karta

Nordhemsgatan 31B

Nordhemsgatan 31B,
413 06 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordhemsgatan 64
  Månadsavgift
  3 518 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  80 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Västergatan 18
  Utgångspris
  2 775 000 kr
  Månadsavgift
  2 830 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Skanstorget 6A
  Månadsavgift
  3 376 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  58 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kastellgatan 21 A
  Månadsavgift
  2 837 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  45 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Andra långgatan 4A
  Månadsavgift
  3 943 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Linné, Göteborg

  Adress
  Övre Husargatan 31
  Utgångspris
  4 475 000 kr
  Månadsavgift
  4 862 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  83,3 kvm

  Visning: 2019-01-20 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Övre Husargatan 9
  Utgångspris
  3 980 000 kr
  Månadsavgift
  3 927 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  82 kvm

  Visning: 2019-01-21 18.30 Boka här

 • Bostadsrätt

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nilssonsberg 23 / Västergatan 5
  Månadsavgift
  2 927 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nilssonsberg 13
  Månadsavgift
  2 736 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Linnégatan 74
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 739 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  63,5 kvm

  Visning: 2019-01-20 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nilssonsberg 11
  Månadsavgift
  2 489 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  46,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Djupedalsgatan 5
  Månadsavgift
  3 099 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  44 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!