Palatslik hörnvåning på Drottningtorget med tre balkonger

Drottningtorget, Malmö

Drottningtorget 6 / Östra Tullgatan 7

Exklusiv
Budgivning pågår
Utgångspris
8 900 000 kr
Avgift
11 022 kr
Antal rum
7
Boarea
218 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 8 900 000 kr

BudBudgivareDatumTid
8 900 000 krBudgivare 12020-08-1314:38

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Palatslik hörnvåning på Drottningtorget med tre balkonger

Bjurfors Exklusiv presenterar en totalrenoverad, storslagen våning på sju rum och kök, översållad av vackra detaljer från förr

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

 • Extra kontaktperson

  Marielle Jungerup

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0707-23 33 42

Video/Bilder

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Franska bakverk, sicilianskt mathantverk, kulinarisk upplevelse, torghandel, glittrande kanalvatten och rullande bouleklot. Drottningtorget är helt klart högt på listan över Malmös charmigaste kvarter. Medeltida korsvirkeshus, pittoreska gränder och pampiga sekelskiftesfastigheter samsas i gatorna och tar dig på en tidsresa mitt i stan. Läget är svårt att slå om du vill ha gångavstånd till allt. Runt hörnet finns ett rikt utbud av kultur, nöjen, shopping och restauranger. För att uppleva dansk ”hygge” på andra sidan sundet tar det är det endast några minuters promenad till Öresundstågen som tar dig till Köpenhamn på knappa halvtimmen.

På hörnet av Drottningtorget och Östra Tullgatan stoltserar den pampiga fastigheten. Tinnar och torn, spröjs, smidesbalkonger och detaljrika utsmyckningar pryder det tegelbeklädda huset som ger en föraning till vad som komma skall. Våningen är placerad på våning tre och sträcker sig över en hörna med hela tre balkonger från öst till väst. Interiört uppvisas vackra detaljer från förr såsom höga fönsterpartier, fiskbensparkett, skjutdörrar, snirkliga stuckaturer, listverk och snickerier. Bostaden var ursprungligen två och har en ytterst generös yta på 218 kvadratmeter, fördelade på sju rum och kök. I samband med sammanslagningen av de två lägenheterna för två år sedan ändrades planlösningen till en idealisk fördelning av privata och sociala rum. Lägenheten har två entréer från de båda gatorna, vilket gör det smidigt för den som har kontor hemma. Under ombyggnationen genomgick bostaden också en omfattande renovering som bland annat innefattade ett nytt kök, förnyad el, renovering av badrum och sovrum samt restauration av tak och snickerier. Nyrenoverat men välbevarat. Det bästa av två världar.

Interiör

Delikatesser runt hörnet
Det sjuder av liv runt Drottningtorget. Unga som gamla spelar boule, njuter av en svalkande gelato eller kanske en påse färgglada macarons. Kanalen vilar stillsamt på baksidan av torget, där även Malmö centralstations tåg bär av mot såväl andra sidan sundet som uppåt i Sverige. När Drottningtorget uppstod i början på 1800-talet var den solgula byggnaden, som i dag huseras av Boulebar, ridhus åt soldaterna. 100 år senare blev det Malmös första saluhall. På detta utomordentliga läge mitt i smeten ligger våningen som lätt kan väcka habegär. I trapphuset som nås från Drottningtorget möts du av en storslagenhet som få; kryssvalv, färgat blyinfattat fönsterglas, takmålningar, pilastrar, bröstpanel, schackrutigt stengolv och smidesräcke. Allt har ett tydligt botaniskt tema. Hissen tar dig hela vägen upp tredje våningen och en korallfärgad profilerad säkerhetsdörr.

Storslagen entré
Innanför dörren välkomnas du av en rymlig hall med fiskbensmönstrad massiv ekparkett, vita väggar och ljuvlig takhöjd samt gott om plats för hallmöbler. Från hallen nås ett nyrenoverat badrum med ljusgrå klinkerplattor och vitmålade väggar som är utrustat med vägghängt wc, handfat och dusch.

Via en fransk glasdörr till höger nås det första av lägenhetens fyra sovrum. Även här fortsätter den tidstypiska parketten och väggarna är målade i en harmonisk dov persikoton. Ett stort fönsterparti, omgivet av kritvitt listverk får ljuset att flöda in från väster. Kläderna förvaras i en platsbyggd fristående garderob.

På andra sidan hallen ligger det andra sovrummet som idag används som kapprum/kontor. Väggarna är målade och golvet pryds av fiskbensparkett. Ett vackert glasparti med balkongdörr leder ut till en mysig balkong med morgonsol mot innergården där första kaffekoppen kan avnjutas. Gården är lummig och välskött med möblerade uteplatser, stenläggningar, planteringar och en liten lekplats för de minsta.

Tre rum i fil
Köket nås från hallen och är en dröm för den passionerade matlagaren. Hela rummet präglas av en magisk volym där det inte heller har snålats in på arbetsytorna. Centralt i rummet står en stor köksö med ytterligare arbetsplats och förvaringsutrymme. Inredningen är platsbyggd och följer våningens ursprung med profilerade furuluckor, målade i ljusgrått. Bänkskivan på både köksstommen och ön är klädd med solid komposit från Silestone. Väggarna är målade och på golvet ligger den återkommande fiskbensparketten. Taket pryds av detaljrika stuckaturer i botaniska mönster. Ett utskjutande fönsterparti som ramas in av vackra listverk släpper in rikligt med dagsljus till rummet. Kökets utrustning är påkostad och innefattar bland annat induktionshäll med inbyggd fläkt, varmluftsugn, kombinerad ugn/mikrovågsugn, kyl, frys, diskmaskin och vinkyl. Samtliga maskiner är från 2018 och kommer från välkända varumärken som Miele, Bosch, Avintage och Siemens.

Skjutdörrar med speglar och mässingsbeslag öppnar upp till matsalen, där det med enkelhet dukas upp till både till små och stora sammankomster. Ingen behöver trängas vid bordet. Här är väggarna målade i en harmoniskt ljusblå ton som blir en vacker accent till de vita snickerierna. På golvet breder den fiskbensmönstrade ekparketten ut sig och taket är utsmyckat av tidstypiska stuckaturer. Ljuset flödar in genom två stora fönsterpartier, varav det ena har dubbla dörrar som leder ut till en balkong i väster med utsikt mot Drottningtorget och kanalen. På sommaren när dörrarna står öppna och ett dämpat myller hörs från torget, är känslan onekligen lite kontinental.

Ytterligare ett pampigt dörrparti tar dig vidare till vardagsrummet som är det tredje rummet i fil. Samma vackra parkett ligger på golvet och taket pryds av omfattande stuckaturer. Väggarna är målade i en djupt mörkblå ton som är en effektfull kontrast till ljusgrå snickerierna. Från vardagsrummet finns våningens tredje balkong som är placerad i söder mot Östra Tullgatan.

Funktionellt och stilfullt
I anslutning till vardagsrummet ligger det tredje sovrummet som har en härlig rymd med två stora fönsterpartier. Väggarna är målade i en ljusgrå nyans och även här ligger fiskbensparkett.
Utanför sovrummet finns den andra hallen och bostadens andra entré. Här finns det andra badrummet som är helkaklat i ljusgrå nyanser och utrustat med dusch, handfat och toalett.

Intill ligger den stilfulla och funktionella klädavdelningen som kombinerar tvättrum och walk in closet i ett. På golvet ligger fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt. Längs den ena väggen står snickarbyggda garderober med insatser av ek. På motsatt sida, med klinker undertill, står tvättmaskin, torktumlare och torkskåp som tar hand om tvätten. En dubbeldörr öppnar upp mot en fransk balkong.

Vägg i vägg med klädavdelningen finns det fjärde sovrummet som har en enstavsparkett i ek och ljusgröna väggar. Här finns två inbyggda garderober och ett fönster mot gården. Utanför detta rum finns lägenhetens andra entré som nås från Östra Tullgatan.

Här infrias drömmen om en paradvåning mitt i city, genomrenoverad med stor respekt för ursprunget.

Fakta

Uteplats/balkong

3st balkonger, den första mot Drottningtorget, den andra mot Östra Tullgatan och den tredje och största mot den lugna innergården.

Månadsavgift

Avgift/hyra
11 022 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud). Ett obligatoriskt tillägg tillkommer för bredband om 330 kr/månad.

Ekonomi

Andel i föreningen
11,0476%
Andel av årsavgiften är
12,24972%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
8 900 000 kr
Lägenhetsnummer
01133+01231
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja
Rum
7
Sovrum
4
Boarea
218 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1929
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2 glasfönster

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
153

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Husaren 6
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
21
Antal hyresrätter
2
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Husaren 6 är en äkta förening. I föreningen finns 21 lägenherer, varav 2 upplåts med hyresrätt. Det finns även 3 hyresrättslokaler. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

I dagsläget finna inga planerade avgiftsförändringar. Kontrollerat 2020-07-21.

Juridisk person accepteras ej.
Föreningen tillåter delat ägande.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

1985 utbyte elsystem. Renovering av balkoner.
2008 nytt tak. Målning av fönster. Fogkomplettering.
2011 renoverades gården.
2017 spolades samtliga avlopp. Reparation av trasiga takpannor.
2019 målades fönster mot gården.

Beslut om renoveringar och underhåll för 2020 tas i augusti.

Planerat underhåll
2020 måla trapphus, underhåll av portarna, byte av en tvättmaskin, byte av stuprör.
2021 renovering av hissarna.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2017 och 2037.

Parkering

I området råder boendeparkering.

TV/bredband

Föreningen är anslutna till Telenor.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga finns på gården och är utrustad med 2 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 1 torkskåp och en mangel.

Området

Att bo i Malmö City

I Malmö City går livet i takt med storstadens puls med allt man kan önska vad gäller shopping, service, skolor, nöjen, kaféer och restauranger. Samtidigt utmärker sig områden som alla har en egen speciell karaktär vad gäller boende, livsstil och tillgång till de oaser som kan vara lövgröna eller havsblå. Hela Öresundsregionen och särskilt Malmö är attraktivt som bostadsort, populariteten fortsätter att stiga och det är särskilt de centrala delarna som lockar mest.

Det finns över fem kilometer kanaler i centrala Malmö idag och utmed dessa uppskattade vattenvägar finns vägar, parker, kontor och bostadshus. Malmö fick sitt stadsbrev år 1275 och redan då hade bebyggelsen växt utmed vattnet i flera århundraden. Drottningtorget, som uppfördes på 1800-talet, ligger vid det som var dåtidens shoppingområde, ”torggatan” Adelgatan. Nu för tiden hålls här den populära Bondens Marknad där närproducerade varor lyfts fram. Vid torget finns en boulebar samt en populär glassbutik där alla varianter av glass och sorbet tillverkas för hand. Längre österut fanns Slussen och där ligger nu flerfamiljshus uppförda från början av 1900-talet och framåt.

Gamla staden är det område som klarade sig bäst under rivningsboomen på 1970-talet och idag finns det många charmiga flerfamiljshus av äldre sort vid gatorna runt Stortorget och Lilla Torg likväl som nyskapande restauranger som gör avtryck på den gastronomiska kartan. Runt Lilla Torg ligger också flera designbutiker och nöjeslivet är intensivt på sommarhalvåret då uteserveringarna ramar in ytan av kullersten.

Till det gamla Malmö hör också naturligtvis slottet Malmöhus. Det byggdes på 1500-talet och inramas av kanaler och växtlighet. Malmö är känt som ”parkernas stad” och de gröna oaserna med lekparker och kaféer finns i nästan alla områden. Malmöhus ligger i Slottsparken men det finns totalt 15 större parker i staden.

När man bor i Malmö City ligger det mesta bara en promenad eller cykeltur bort. I kvarteren i områden som Lugnet och vid Kapellplan finns flera köpgator och gallerior, t ex Hansacompagniet, Caroli City och Triangeln. I området Rådmansvången, där bostäder blandas med butiker och kontor, finns också en viktig förklaring till varför så många pendlare väljer att bo i Malmö City, nämligen Triangelns tågstation. Den underjordiska kommunikationslösningen stod färdig år 2010 och är nu en av Europas mest trafikerade stationer, då det går både snabbt och smidigt att pendla lokalt och regionalt. På mindre än 30 minuter tar man sig via Kastrup vidare till Köpenhamn.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Drottningtorget? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Malmö Citys 3 bästa

3
 • Slottsträdgårdens kafé
  TV-kocken Tareq Taylors gröna fik
 • Paddla kanot
  Kanalturen går förbi 6 parker och under 20 broar
 • Malmö Konsthall
  Svensk och internationell samtida konst

Karta

Drottningtorget 6 / Östra Tullgatan 7

Drottningtorget 6 / Östra Tullgatan 7,
21128 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Delta i budgivningen

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

 • Extra kontaktperson

  Marielle Jungerup

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0707-23 33 42