Hoppa till innehåll
Rikt ljusinsläpp i stora sällskapsrummet med utsikt mot Kungsparken. Jakob Nilsgatan 23B - Bjurfors

Paradvåning vid Kungsparkens fot

Gamla Väster, Malmö

Jakob Nilsgatan 23B

Utgångspris:
10 595 000 kr
Avgift:
9 552 kr
Antal rum:
8
Boarea:
223 kvm
Våningsplan:
1,5 av 4

Paradvåning vid Kungsparkens fot

Bjurfors Beyond presenterar en sagolik våning om 223 kvm med åtta rum och kök i Gamla Västers charmiga kvarter med Kungsparken som granne.

Beskrivning

Med blicken mot Kungsparkens grönska står huset som är elegant klädd i ockragul dräkt med tidstypiska detaljer som fris, tvärpostfönster och smidesbalkonger. I åttarummaren en trappa upp råder genomgående karaktär och stilsäkerhet med kreativa lösningar.

Känslan av att tiden har stått still infinner sig lätt vid en promenad i Gamla Västers bilfria gränder. En idyll av brokiga gathus i olika pasteller som radar upp sig längs de kullerstensbelagda gatorna. På sensommaren förgylls husmurarna med färgrika inslag från stockrosor. Lugnet är påtagligt trots att du befinner dig mitt i pulsen med allt inom räckhåll.

Kvarterets bevarade atmosfär återspeglas även i våningen som breder ut sig på hela 223 kvadratmeter. Trots sin generösa volym är känslan intim och ombonad. Omgivningarna gör sitt, men även rummens fördelning och uppbyggnad gör det enkelt att bo i och trivas - oavsett familjekonstellation. De sociala rummen i fil, det centrala köket och det överraskande kreativa barnrummet med platsbyggd interiör är lätt att falla pladask för.

Våningens andra del, som kan användas som separat bostad lämnar utrymme för flera möjligheter. Generationsboende, företag eller uthyrning är några av dem. Karaktäristiska detaljer från förr som fiskbensparkett, brädgolv, kakelugn, spegeldörrar, tidstypiska snickerier och vackra fönsterpartier uppenbarar sig i alla rum. Tillsammans med en harmonisk färgskala, mustiga tapeter och tidsenlig interiör blir boendet fulländat. Ett hem att längta efter.

Interiör

Trots läget mitt i stadens puls är det stillsamt och tyst i Gamla Västers gränder. Bilar lyser med sin frånvaro liksom själlösa höghus. Gathusen i olika former och färger vid de kullerstensbelagda trottoarerna har haft äran att stå här i över hundra år och varsamt polerats under årens gång. Det är väl just det som gör att kvarteret är så hett eftertraktat i kombination med placeringen. Inom få minuters promenad nås Malmös innersta kärna med kaféer, barer, restauranger, butiker och gallerier. Det är så nära så att det faktiskt känns fullt rimligt att ta en omväg lite då och då. Tågperrongen i riktning mot Köpenhamn och kontinenten eller Ystad i söder är också bara några minuters gångväg bort. På få minuters promenad nås barnens skola och förskola.
Det ockragula huset är beläget intill Kungsparken som är en kär granne och fungerar som en privat trädgård sommartid. En mossgrön port med profilerade dörrar och glas bjuder in till lägenheten som finns en trappa upp, där en bordeauxmålad dubbeldörr med blästrat glas välkomnar.

Entré
Fiskbensparkett, vita snickerier och väggar i bordeaux välkomnar i hallen. Takhöjden är som förväntat generös och praktisk förvaring gömmer sig i både nisch och inbyggd garderob.

Sällskapsrum
Genom pardörrar från hallen träder ni in i det voluminösa sällskapsrummet som sträcker ut sig över husets gavel med tre stora fönster. Rummet är det första av tre i fil och har drömlik yta för flera avdelningar. Från fönsterna kommer Kungsparkens mäktiga grönska riktigt tätt inpå och bidrar till ett dynamiskt ljusflöde i rummet. En fiskbensmönstrad ekparkett i original breder ut sig över golvet medan väggar och snickerier är vita. I rummets ena vrå stoltserar en dekorativ gräddvit kakelugn.

Bibliotek
Fiskbensparketten vandrar vidare in i biblioteket och det andra rummet i fil där platsbyggda bokhyllor pryder den ena väggen. Övriga väggar har klätts med William Morris klassiska Pimpernel-motiv som formgavs bara år tidigare än huset byggdes. Två fönster med djupa panelbeklädda smygar vetter ut mot parken.

Sovrum 1
Det tredje rummet i fil är en riktig dröm för de minsta i familjen. Med stor kreativitet och snickarkunskaper har här platsbyggts skrivbord, förvaring, sängar och mysiga kojor. På golvet ligger ett nyslipat och vaxat brädgolv. På den bortre väggen kombineras lärande och lekfullhet genom tapeten Safari kids Map Walllpaper Mural. Färgtonerna på väggar och snickerier är "Blushing peach" och "Soft skin" från Jotun Lady.

Kök 1
Köket är centralt placerat med fin kontakt till det stora sällskapsrummet och har en härligt kantig form och fönster mot gården. På golvet återkommer fiskbensparkett och de putsade väggarna är strukna med vit färg. Inredningen går också i vitt, både på luckor och kakel. Bänkskivan ovanför arbetsytorna är svart och breder ut sig i vinkel, vilket gör att det finns gott om svängrum när det är mer än en matlagare åt gången. Den generösa golvytan gör det möjligt att ha ett stort bord för tio personer i köket.

Sovrum 2
Ett kliv in till höger från entréhallen tar er in i ett sovrum med härlig volym och känsla. Den främre väggen är klädd i platsbyggda gaderober med profilerade luckor i grått från golv till tak. Spegeldörrarna har målats i matchande grafitgrått medan väggar och snickerier i övrigt är vita. Även golvets plankor har målats vita. Från sovrummet nås även en inbyggd garderob och ett badrum. Två höga fönster vetter ut mot Jakob Nilsgatan.

Badrum 1
I anslutning till sovrum 1 och hallen finns ett helklaklat badrum med badkar, wc, tvättställskommod med vitt kakel och grön mosaik.

Gäst-wc
I anslutning till hallen finns ett gäst-wc med toalett och handfat. På golvet ligger schackrutig klinker och väggarna bär en tapet med djur- och växtmotiv, "Darwin" från Little green.

Sovrum 3
Från köket nås ett sovrum med fiskbensparkett och vitmålade väggar med fönster mot den charmiga innergården. Förvaring erbjuds i en inbyggd garderob.

Andra delen av lägenheten/separat bostad
Från gården och det stora köket nås lägenhetens andra del som har egen ingång från gården vilket gör det optimalt att hyra ut. Om den ska användas som en del av lägenheten, kanske som generationsboende, nås den också via köket och barnrummet.

Kök 2
Det andra köket möter med charm och nostalgi med brädgolv och originalinredning i vitt. Gasspisen har sin plats i hörnet med kakel runt, likt äldre kök. Väggarna pryds både av grönt kakel från Marrakesh design och färgtonen "Industrial blue" från Jotun Lady. Två fönsterpartier vetter ut mot innergården.

Sovrum 4
Ett par trappsteg upp från köket finns ett litet sovrum som sannolikt varit pigkammare förr i tiden. Även här ligger ett brädgolv och väggarna har målats i färgtonen "MInty breeze" från Jotun Lady. Ett fönster med djup fönstersmyg ger en fin sitthörna mot den stenlagda gården.

Badrum 3
Två trappsteg upp från köket tar er vidare in i en liten hall med klädkammare och ett helkaklat badrum med dusch, wc och tvättställskommod. På golvet ligger schackrutiga klinkers och de kaklade väggarna går i ljust beige och grått.

Vardagsrum
Ett härligt rum med två fönster mot parken är den separata lägenhetens vardagsrum. På golvet ligger samma vackra brädgolv som de övriga rummen och väggarna är målade i färgtonen "Soft Mint" från Jotun Lady.

Ansvarig mäklare

Film

Film

Bilder

 • Rikt ljusinsläpp i stora sällskapsrummet med utsikt mot Kungsparken
 • Generösa ytor för flera avdelningar i rummet
 • Djupa fönstersmygar och fiskbensparkett
 • Tre rum i fil med köket intill
 • Kakelugnen har sin trogna plats i stora sällskapsrummet
 • Här ryms även matplats för många
 • Biblioteket med platsbyggda bokhyllor och skåp
 • Utsikt mot parkens grönska
 • Pimpernel-motivet från WIlliam Morris & co är från samma tid som huset
 • Lekfullt och kreativt i barnrummet
 • Dröm för de små, platsbyggda sängar med kojor under
 • Platsbyggda skrivbord med parkutsikt för kreativa
 • Det rymliga och öppna köket har en central placering i lägenheten
 • Utrymme för många middagsgäster även i köket
 • Fridfullt sovrum med platsbyggd förvaring
 • Badrum i anslutning till sovrummet
 • Gästtoalett i anslutning till hallen.
 • Väggar i bordeaux och vita snickerier möts i entréhallen
 • Charmigt kök med originalskåp som är placerat i delen som kan bli separat bostad
 • Badrum i den separata bostadsdelen
 • Vardagsrum med fin utsikt i den andra bostadsdelen
 • Sovrum i anslutning till köket i den andra bostadsdelen
 • Välkommen till Jakob Nilsgatan

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Malmö Biet 23
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
5
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Ja
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Malmö Biet 32. I föreningen finns 5 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningens tomt är friköpt. Föreningen sköter själva den ekonomiska förvaltningen.

Enligt föreningens 10 årsplan beräknas avgiften vara oförändrad fram till och med 2023, då avgiften planeras höjas med 1%, för att följa planerad inflationstakt. Kontrollerat 2021-05-30.

Juridisk person godkänns ej.
Föreningen tar för närvarande inte ut någont överlåtelse- eller pantsättningsavgift.

Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

Uppgifterna är hämtade från föreningens årsredovisning och ordförande. En slutlig köpare uppmanas att kontrollera uppgifterna med föreningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

2007 innergården har byggts om.
2009 nytt tak på Jakob Nilsgatan 23A.
2013 byte av värmeväxlare.
2015 relining avloppsstammar.
2017 besiktning av balkonger. Fibernät installerades.

Se årsredovisning för mer information om renoveringar.

Parkering

I området råder boendeparkering.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till A3.

Gemensamma utrymmen

Gemensam tvättstuga finns belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum.

Månadsavgift

Avgift/hyra
9 552 kr

I avgiften ingår värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer för bredband om 425 kr/månad.

Ekonomi

Andel i föreningen
24,43%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
10 595 000 kr
Lägenhetsnummer
1001
Våningsplan
1,5 av 4
Hiss
Nej
Rum
8
Antal sovrum
4
Boarea
223 kvm*

*Bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3 glasfönster

Till lägenheten tillhör ett källar-och vindsförråd.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
169

Länkar

Om Gamla Väster

Att bo på Gamla Väster

På Gamla Väster blandas nutid med dåtid. Rader av charmiga låghus i pastellkulörer och imponerande byggnader från svunnen tid, länkas samman med kullerstensgränder och öppna torg. Detta är en välbevarad skatt mitt inne i centrala Malmö. På Gamla Väster är kvarteren fyllda med ständigt liv, av rörelse och möten.

Gamla Väster, som ramas in av Norra Vallgatans kanal och Gamla Kyrkogården i söder, utmärker sig genom att vara en del av centrala Malmö som ”räddades” undan 1970-talets rivningsboom. Då var det en sliten och nedgången miljö men kulturaktivister och Malmö Museum protesterade högljutt mot planerna som lades ner till glädje för alla. Idag, efter omfattande restaureringar, finns här stadens mest eftertraktade boenden.

Många av byggnaderna i de gamla kvarteren är privatägda flerbostadshus och vissa av dessa har varit hem för både herrefolk och arbetare ända sedan 1300-talet. Men i området finns även kontorslokaler, restauranger, affärer och hotell i byggnader från olika epoker. Antalet konstgallerier och designbutiker är särskilt stort. De passar väl in då husen ofta är originella och på sitt sätt förhöjer exponeringen av verken och därmed upplevelsen. Ett exempel är Föreningen Svensk Form Syd som med uppdrag från regeringen, visar utställningar inom nutida design och arkitektur i Hedmanska gården som uppfördes år 1597.

Stortorget och Lilla Torg ligger intill varandra men är av helt olika karaktär. Lilla Torg har under åren vuxit fram som en kafé- och restaurangtät samlingsplats för Malmöbor och besökare. Stortorget definieras främst av intressanta byggnader från skilda epoker och ger i likhet med närliggande Gustaf Adolfs Torg en lugnare miljö. På ”Gustav” som det kallas finns sittbänkar och fontäner omringade av lummig grönska.

I anslutning till Gamla Väster invid Centralstationen har ett spännande stadskvarter vuxit fram under de senaste åren. Tanken var att skapa en mötesplats för allmänheten och 2015 invigdes Malmö Live som är ett hus för musik, nöjesliv och kultur. I kvarteret finns också kongresshall, hotell och restauranger.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Gamla Väster? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Jakob Nilsgatan 23B

Jakob Nilsgatan 23B

211 21 MALMÖ

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Jakob Nilsgatan 23B

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND