Hoppa till innehåll

Stilfull med bevarade detaljer mitt i Lunden

  • Bjurfors Century
  • På förhand
  • 70 kvm
  • 3,5 rum

Lunden, Göteborg

Pärlstickaregatan 3

Avgift:
3 750 kr*
Antal rum:
3,5
Boarea:
70 kvm**
Typ:
Bostadsrätt
Våningsplan:
3 av 3

*I avgiften ingår värme och vatten. Ett obligatorisk tillägg om 200 kr/mån tillkommer ( kabel-tv och Telia fiber).

**Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

På Förhand – Vad är det?

På Förhand ligger bostäder som av olika anledningar inte är ute till försäljning just nu men som kan komma att säljas om förutsättningarna är rätt.

Läs mer om På Förhand

Ansvarig mäklare

Ebba Svensson

Fastighetsmäklare

Kontakta mig

Bjurfors Göteborg City

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Stilfull med bevarade detaljer mitt i Lunden

Bjurfors Century presenterar ett smakfullt hem med ljuvliga färgkombinationer & framtagna brädgolv. Man finner ett renoverat kök som andas 40-tal.

Beskrivning

Danska vägen delar av Lunden mitt itu, på en avstickare från huvudgatan finner vi denna gata, Pärlstickaregatan. Och om detta är en pärla. Här finner vi denna bostad som byggdes 1942 och innehar fortfarande originaldetaljer. Man har även bevarat listverket – såsom foder och fotlister – allt är genomgående och bryts av mot fina färgkombinationer. Takhöjden är luftig och ljuset strömmar in genom fönster i två väderstreck. Detta är en ljuvligt välplanerad trerummare. Högst upp i huset i fritt läge möts man av genomgående ljusa och nyrenoverade ytskikt, fina slipade brädgolv och renoverat kök med bibehållen funkis som ger bostaden dess charm. Varje rum är en ny upplevelse och de olika kulörerna i varma toner på väggarna ger bostaden karaktär. Badrummet är helkaklat, man finner även en gäst-wc samt en liten tvättavdelning. Här är det bara att flytta in och börja trivas direkt. Välkommen på visning!

Här bor ni med närhet till kommunikationer, bara en minut bort stannar buss 60 som enkelt tar dig till stadens alla hörn. På Danska vägen finner man caféer, restauranger, fruktaffärer, servicebutiker och inredningsbutiker.
En kort promenad bort ligger Redbergsplatsen med knutpunkt för kommunikationer samt Olskrokstorget med sitt rikliga utbud och en stor marknad en gång i månaden. Cykelavstånd till friluftsområdena vid Skatås och Delsjöarna samt Härlanda tjärn med badplats om sommaren.

Interiör

Välkomna in i en rymlig hall med gott om avhängnings- och förvaringsutrymme. Väggarna är målade i en ljus nyans vid namnet Space och på golvet ligger ett framtaget och slipat brädgolv som löper vidare i bostadens samtliga rum.

Vidare in i bostaden öppnar vardagsrummet upp sig och hela utrymmet speglas av en varm och hemtrevlig känsla. I rummet ryms både soffgrupp och matsalsbord. Här återfinns det fina brädgolvet och på den breda fönsternischen kan man ställa större krukväxter. Väggarna är målade i Soft touch från Jotun. Här finner man även en inbyggd garderob.

Från vardagsrummet nås en rymlig mellanhall. Här finner man en ståtligt vacker platsbyggd bokhylla som målats in i samma nyans som väggarna. Utrymme ges för alla ens finaste ting.

Till vänster ligger ett av sovrummet. Väggarna är målade i samma behagliga nyans som i hallen, space från Jotun. Här finner man även en platsbyggd garderobsvägg i en grön ton som tillsammans med golvet skapar en rofylld känsla. Det finns gott om plats för en dubbelsäng. Fönstret vetter mot föreningens lugna gård och är fri från insyn.

Det andra sovrummet nås också från mellanhallen. Det stora fönstret vetter mot Pärlstickaregatan. Här får man plats med dubbelsäng och spjälsäng eller kanske ett skrivbord för den som önskar.

Vidare har vi det hemtrevliga funkisköket som nyligen är renoverat och delvis är bevarat i original. Det var med funkisen som bänkhöjder, rörelsemönster, förvaringslösningar och hjälpmedel på allvar letade sig in i var mans bostad, praktiska anpassningar som också avspeglar sig på de kök som byggs idag. Här är detaljarbetet noga men diskret med väl avvägda proportioner, geometriska former och ljusets speglingar i släta ytor som skapar en vacker helhet. Hela köket har målats in i nyansen Lagerträd. På väggarna sitter en pärlspont och det ges plats för ett mindre matbord med sittavsats på den platsbyggda träsoffan. Arbetsbänken är i slitstark sten och möts av ett vitt kakel i rak sättning. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, ugn med häll samt fläkt.

Bostadens badrum är renoverat i moderna materialval. Väggarna är helkaklade i vitt och golvet är belagt med en mörk klinker. Badrummet är utrustat med wc, dusch, handfat med underskåp, spegelskåp och handdukshängare.

Lägenheten har även en gäst-wc som nås rakt fram från ingången. Här finns wc, handfat samt spegelskåp. På väggarna sitter vitt kakel, på golvet ligger en mörk klinker.
Bredvid finner man även en garderob som gjorts om till en liten tvättavdelning med en tvättmaskin och ovanliggande förvaring.

Övrigt: Lägenheten är registrerad som 3 rok i föreningens förteckning.

Håll koll på detta objekt

Bilder

  • Varmt välkomna till Pärlstickaregatan
  • Närhet till Redbergsplatsen

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
4
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
3,5
Boarea
70 kvm*

*Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 750 kr

I avgiften ingår värme och vatten. Ett obligatorisk tillägg om 200 kr/mån tillkommer ( kabel-tv och Telia fiber).

Byggnadssätt

Byggår
1942

Ekonomi

Andel i föreningen
7,95349%
Andel av årsavgiften är
7,77278%
Pantsatt
Ja
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
190 059 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
D

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Pärlstickaren nr 2
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
23
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 433 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Pärlstickaren nr 2 är en bostadsrättsförening i Lunden i Göteborg. Föreningen har 23 lägenheter, fördelat på 20 ettor, en tvåa och två treor. År 1992 bildades föreningen.
Föreningens belåningsgrad är 3 311 kr/kvm enligt årsredovisningen för 2022.

Föreningen höjde månadsavgiften med 7% från 2022-07-01. Detta var nödvändigt för föreningen för att möta ökade fastighetskostnader/inflation samt kommande renoveringar. Bredbandskostnaden påverkades ej.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
2003 - Tak lades om.
2008 - Fönsterbyte.
2009 - Elstambyte
2014 gjordes en stor reparation där dräneringssystemet på framsidan vid uppgång B kopplades in korrekt.
2016 - Fasadmålning. Total genomgång av värmesystemet inkl. byte av värmepump.
2017 - Ny tvättmaskin i tvättstugan. Nya brandvarnare och brandsläckare. OVK.
2018 - Relining i 1C. Ommålning av trapphusen. Vind- och källardörrar bytta till branddörrar.
2020 - Relining i 1B, vänster sida.
2022 - Asbetssanering i källaren. Renovering av tvättstugan. Byte av alla brandvarnare.

Kommande renoveringar:
2023 - Isolera om rör i källare. Byte av plastmattor i trapphus. Renovera fasad. Slipa porten.

Parkering

Boendeparkering råder i området.

TV/bredband

Grundutbudet för kabel-TV ingår i månadsavgiften via Telenor.
Föreningen är kollektivt anslutna till Telia bredband 100/100 (kostnad 200kr/lägenhet i obligatoriskt tillägg).

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en gemensam uteplats med möbler och grill. När det börjar bli varmt bär föreningen ut trädgårdsmöblerna. Om man tycker att det är roligt att pyssla i trädgården är det bara att sätta igång!

Gemensamma utrymmen

Det finns en tvättstuga i källaren på Liedstrandsgatan, med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Man kan boka tvättstugan max 5 timmar i rad. Det finns en lista på anslagstavlan utanför tvättstugan.

Gemensam uteplats på innergården.

Cykelförvaring i källaren från innergården.

Övrigt

Två månader per år har man ansvaret att städa sin trappuppgång. Genom att ta gemensamt ansvar för detta håller föreningen nere avgifterna.
En gång om året har föreningen en gemensam städdag, som brukar infalla i slutet av maj. Denna städdag brukar man kombinera med en årsstämma för att maximera möjligheten för alla att kunna avvara en dag.

Om Lunden

Mäklaren om Lunden

SOM EN STAD I STADEN
I hjärtat av Göteborgs östra centrum ligger ett område som kännetecknas av både stadskänsla och lugn. Stadsdelen Lunden har en charmig och unik karaktär där du kan tillbringa en dag med att gå från butik till butik, promenera genom parker och gator och njuta av utsikten från Snikens kulle.

ALLT DU BEHÖVER INPÅ KNUTEN
I ljuvliga, lugna, lummiga Lunden slingrar sig gatorna upp på höjder bland trivsam och blandad bebyggelse i stadsmiljö. Bebyggelsen domineras av landshövdingehus i olika färger jämte funkishus med fasader av puts och tegel. Många av bostadshusen har olika typer av affärsverksamheter i gatuplan, så det är inte många steg till kvartersbutiken när du glömt köpa mjölk och det finns en charm med att äta frukost på favoritcaféet istället för hemma en ledig lördag.

Genom stadsdelen ringlar sig Danska vägen, från Redbergsplatsen hela vägen ner till Örgryte. Längs det här huvudstråket ligger många välbesökta affärer, caféer och restauranger för alla smaker.

VÄRLDSARTISTERNA SPELAR FÖR DIG
Lika nära som det är in till city, lika lätt är det att ta sig till östra Göteborgs stora gröna lunga – Delsjöområdet. Här hittar du fina badsjöar och Skatås med sina oslagbara träningsmöjligheter. Men Lunden levererar nog så väl, med många grönområden och parker. Uppe på en höjd hittar du Slätten, med lekpark och stora härliga ytor för picknickar, häng i solen och promenader. Där ligger också Snikens kulle med fin utsikt över hela stan. Är det klart väder och vinden ligger från nordväst kan du uppleva konserterna på Ullevi därifrån, därav kullens namn. Vid sommarens stora spelningar brukar det vara fullt med folk här, som tagit med sig allt från picknickväskor till bekväma stolar. Strax intill ligger Pauli backe, ett område med terrasshus från 70-talet som har en ovanlig och intressant arkitektur.

NJUT AV VACKRA PROMENADSTRÅK
I området ligger också Överåsparken, som ibland kallas Engelska parken. Den tillhörde tidigare Överås slott och under 1800-talet odlade familjen Dickson bland annat persikor, vindruvor och ananas där. De exotiska frukterna finns inte längre kvar men däremot en del träd från tiden och parken bjuder på fina promenadstigar och härlig utsikt.

När du behöver ta dig iväg från ditt lugna Lunden har du nära till knutpunkten Redbergsplatsen där både buss och spårvagn avgår.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Lunden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Pärlstickaregatan 3

Pärlstickaregatan 3

416 58 Göteborg

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Värdera din bostad i sommar med Bjurfors

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Pärlstickaregatan 3

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Kampanjbild Boneo

Liknande bostäder