Hög standard och fantastisk uteplats utan insyn

Majorna, Göteborg

Mors Backe 1

Budgivning pågår
Pris
2 200 000 kr
Avgift
3 098 kr
Antal rum
1
Boarea
45 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Hiss
Ja
Terrass/uteplats
Ja

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 2 530 000 kr

BudBudgivareDatumTid
2 530 000 krBudgivare 22019-11-1217:18
2 520 000 krBudgivare 32019-11-1216:53
2 510 000 krBudgivare 22019-11-1216:44
2 500 000 krBudgivare 32019-11-1216:33
2 470 000 krBudgivare 22019-11-1216:31
2 450 000 krBudgivare 32019-11-1216:16
2 430 000 krBudgivare 22019-11-1206:52
2 400 000 krBudgivare 12019-11-1114:33
2 350 000 krBudgivare 22019-11-1114:29
2 300 000 krBudgivare 32019-11-1114:26
2 250 000 krBudgivare 22019-11-1114:19
2 200 000 krBudgivare 12019-11-0815:02

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Hög standard och fantastisk uteplats utan insyn

Rymlig bostad med hög standard och uteplats utan insyn. Hemtrevligt kök och badrum med egen tvättavdelning. Centralt läge med spårvagn runt knuten.

 • Ansvarig mäklare

  Zara Ek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 41

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Mors Backe 1 är en etta unik i sitt slag. Mors Backe 1 - Bjurfors
Mors Backe 1 är en etta unik i sitt slag
En rymlig matplats som leder ut till uteplatsen. Mors Backe 1 - Bjurfors
En rymlig matplats som leder ut till uteplatsen
Uteplats med lugnt läge mot husets baksida. Mors Backe 1 - Bjurfors
Uteplats med lugnt läge mot husets baksida
. Mors Backe 1 - Bjurfors
Utsikt från lägenheten utöver Slottsskogen och Majvallen. Mors Backe 1 - Bjurfors
Utsikt från lägenheten utöver Slottsskogen och Majvallen
En social planlösning som gör att ljuset faller vackert in i bostaden. Mors Backe 1 - Bjurfors
En social planlösning som gör att ljuset faller vackert in i bostaden

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Belägen mitt i ett gemytligt kvarter på en av Majornas mest attraktiva adresser välkomnas ni till detta hem. Här bidrar tystnaden och den påtagliga närheten till grönskan utanför fönstren till den stora trivselfaktorn samtidigt som stadskärnan enkelt nås genom kollektivtrafiken strax utanför eller via några minuters promenad genom omtyckta Slottsskogen. Ett ytterst kvalitativt boende i omskriven och välkänd fastighet. Husen uppfördes 2003 och präglas av högklassig design och vann därför också bemärkelsen "årets bostadshus" år 2005 genom Sveriges Arkitekter. Bostaden är socialt och modernt disponerad med en delvis öppen planlösning mellan kök och vardagsrum.

Välkommen in i ett ljust och rymligt hem med hög standard och mysig uteplats utan insyn.
Ett stort och hemtrevligt kök med gott om plats för middagar. Badrum med egen tvättavdelning. Centralt läge med spårvagn runt knuten. Det stora fönsterpartiet vetter ut mot en härlig insynsskyddad uteplats med fin utsikt över Majvallen och grönskan utanför. Lummig växtlighet ger en privat oas. Utmärkt för middag i goda vänners lag en varm sommarkväll.

Interiör

Rumsbeskrivning: Stig in i den ljusa och rymliga hallen. Här finns gott om plats för både kläder och skor och varför inte ett par växter. Ljusa väggar och ekparkett på golvet ger ett mycket fräscht och gediget intryck vilket är genomgående i hela lägenheten. Ytterligare förvaring finns i form av en stor dubbelgarderob.

Vi går vidare in i det mysiga allrummet som med sina ljusgrått målade väggar och delvis öppna planlösning blir ljust och luftigt. Lättmöblerat med gott om plats för både en rejäl soffa för mysiga hemmakvällar och en stor säng. Det generösa fönsterpartiet släpper in mycket ljus från två väderstreck och ger en skön känsla av välbefinnande. Ingen insyn och grönskande omgivningar gör lägenheten mycket behaglig och rogivande. Möjligheten att dela av detta rum för att skapa ett sovrum/sovalkov finns.

Det hemtrevliga köket är väl tilltaget och rymmer matbord med plats för sex personer. Smakfullt med köksluckor i ek och vitt kakel ovanför arbetsytan. En grå melerad arbetsbänk bryter snyggt av mot den i övrigt ljusa inredningen. Stilrent och elegant! Utrustningen består av kyl/frys, keramikhäll med ugn samt spisfläkt. En diskmaskin underlättar vardagen. Ät en god söndagsbrunch i förmiddagssolen och blicka ut mot den härliga och rymliga uteplatsen som blir till en privat oas vår och sommartid. Här blir både bjudning och morgonkaffe njutbart.

Det stora badrummet är helkaklat och fräscht. Väggarna är klädda med vita kakelplattor och på golvet ligger ljusgrått klinker. Utrustningen består av en rymlig duschhörna, wc, handfat med praktisk kommod för förvaring samt spegelskåp. Handdukstork finns för varma handdukar. I badrummet finns även en alldeles egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare. En praktisk bänkskiva finns för klädvård samt stort överskåp för förvaring.

Ett hem unikt i sitt slag,
Välkommen på visning för att se själv!

Fakta

Uteplats/balkong

Bostaden har tillgång till en uteplats med utsikt över Slottsskogen och en balkong med skön förmiddagssol. Utan insyn och bjuder på härlig vy över området och grönskan.

TV/bredband

Kabel-TV via Bredbandsbolaget

Lägenheten är uppkopplad till det öppna fibernätet iTUX. (www.itux.se).
I slutet av mars installerades ny utrustning för TV och bredband;
möjlighet att beställa bredband med hastighet upp till 1000 mbit/sek.

Parkering

Brf Godhem har 66 bilplatser varav 45 är garageplatser och 21 är uteparkeringsplatser. Dessutom finns cykelrum och 2 motorcykelplatser. Man kan ansöka om plats genom föreningens hemsida www.brf-godhem.se. Garaget kostar 900 kr/mån, p-plats 600 kr/mån. För besökande finns fyra timmars gratis parkering längs med Ekedalsgatan.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 098 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
0,7948%
Andel av årsavgiften är
0,7948%

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
150 kr
Försäkring
100 kr
Summa
250 kr

Detta är endast riktvärden.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
115
Energideklarationsdatum
2019-06-17

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Godhem
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
73
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1168*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

I Majorna med Majvallen och Slottsskogen som närmaste granne ligger Godhemsberget och Mors Backe. Föreningen består av 3 byggnader med totalt 73 lägenheter upplåtna med bostadsrätt.

Föreningens medlemmar erbjuds nyttja ett stort antal gemensamma platser såsom gästlägenhet, cykelförråd, uteplatser, bilgarage samt en härlig lekplats på gården med gungor, sandlåda och bänkar.

Spårvagnshållplats Majvallen ligger tre minuter promenad bort och här kan du ta elvans spårvagn direkt till city på 10 minuter. Du kan också snabbt och utan byte med spårvagnen ta dig till Saltholmen för vidare färd till Göteborgs södra skärgård.

Föreningen har en mycket god och stabil ekonomi.
Marken som föreningens fastigheter står på är friköpt och påverkas således inte av förhöjd tomträttsavgäld. Avgiften har varit oförändrad sedan föreningen bildades.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 200 000 kr
Lägenhetsnummer
623
Våningsplan
-1*
Hiss
Ja
Rum
1
Boarea
45 kvm**

* Våningsplan -1.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen samt säljaren

Byggnadssätt

Byggår
2003/2004
Fönster
3-glasfönster

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa eller sälja bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Pastan på Café Biscotti

Karta

Mors Backe 1

Mors Backe 1,
414 67 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Zara Ek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 41

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Djurgårdsgatan 22
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 878 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kusttorget 2
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 603 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Lotsgatan 9
  Utgångspris
  2 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 202 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  44 kvm

  Visning: 2019-11-17 14.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lotsgatan 17
  Pris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 925 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Stenklevsgatan 1 A
  Utgångspris
  2 250 000 kr
  Månadsavgift
  2 439 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  46 kvm

  Visning: 2019-11-17 13.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seglaregatan 35
  Pris
  2 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 839 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Haråsgatan 15
  Utgångspris
  2 250 000 kr
  Månadsavgift
  2 375 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  38,1 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 7a
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 760 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seglaregatan 35
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 466 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mariebergsgatan 13 B
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 437 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!