Takterrass på nionde våningen

Ribersborg, Malmö

Limhamnsvägen 6A

Utgångspris
4 695 000 kr
Avgift
2 767 kr
Antal rum
2
Boarea
62,6 kvm
Terrass/uteplats
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
9 av 9
Hiss
Ja
Balkong
Ja
Takterrass
Ja

Takterrass på nionde våningen

Varmt välkomna till denna hänförande bostad signerad Eric Sigfrid Persson. En ljus och öppen bostad med hela 26 kvadratmeter terrass på våning 9 av 9.

 • Ansvarig mäklare

  Astrid Hovensjö

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 18

 • Extra kontaktperson

  Rebecka Alskog

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-641942

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Detta är sannerligen en bostad för den kräsne. Här finner ni en interiör där varje kvadratmeter andas lyx och kvalitet. Kronan på verket är givetvis den få förunnade terrassen om ca 26 kvadratmeter, där ni kan njuta av en magisk utsikt över Malmös växande sky-line.
Det renoverade köket har öppen planlösning mot vardagsrummet och ger en modern känsla, samtidigt som fiskbensparkett, öppen spis och fönsterbräden i original behåller den så väl omtyckta funkisstilen. Ett hem i perfekt symbios.

Limhamnsvägen 6 är ett av de mest attraktiva husen på Ribersborg med sin ikoniska funkisarkitektur signerad Eric Sigfrid Persson. Att bo på första parkett till Ribersborgsstranden och Västra Hamnen är något speciellt. Huset har två gemensamma takterrasser en i norr och en i söder. Nordterrassen, med den näst intill overkliga och milsvida utsikten över sundet, finner ni endast en trappa upp från bostaden.

Interiör

Välkomna via hiss upp till nionde och högsta våningsplanet. Ni kliver in och slås direkt av bostadens rymd, tack vare den väl tilltagna takhöjden samt den öppna planlösningen.

I hallen finner ni klinker med golvvärme som löper vidare in i köket. Förvaring finns i måttanpassade HTH-garderober längs ena väggen samt avhängning i form av en snygg hatthylla. I taket sitter infällda, dimbara spotlights.

Från hallen nås bostadens praktiska och fräscha gäst-WC. Här är halvkaklat i vitt med mörkt klinker på golvet. Även här erbjuds golvvärme.
I övrigt finns WC, tvättställ, hyllplan och en stor spegel.

Bostadens stilrena kök kommer från det danska kvalitetsfabrikatet HTH. Här pryds lådor och skåp av beslagfria luckor i en matt vit ton. För den matlagningsglade finns gasspis och den övriga utrustningen består av integrerad diskmaskin, varmluftsugn, kyl/frys, köksfläkt samt mikrovågsugn. Köket erbjudet arbetsyta på den rustika bänkskivan i rostfritt stål som bryter av snyggt mot det vita kaklet.
Det finns gott om förvaring i underskåp, överskåp, högskåp samt i den snygga köksön med stenbänkskiva. Här finns även ett fönster, så att kocken kan njuta av utsikten samtidigt som maten puttrar.

På andra sidan köksön öppnar vardagsrummet upp sig. Detta är ett unikt rum på många sätt, med en speciell känsla över sig. Här finns gott om ljusinsläpp från stora perspektivfönster, något som låg byggmästaren och formgivaren Eric Sigfrid Persson extra varmt om hjärtat. Rummet har dessutom ett burspråk i vinkel, även det karaktäristiskt för funkislägenheterna på Ribersborg. Charmen slutar inte där utan rummet erbjuder också originalparkett i fiskbensmönster samt en öppen spis. Bakom den öppna spisen finns en smart gömd städskrubb med el indragen.

Från vardagsrummet når ni det som verkligen gör att denna bostad utmärker sig, den stora terrassen. Terrassen mäter cirka 26 kvadratmeter och erbjuder många möbleringsmöjligheter. Utsikten från nionde våningen är hänförande. Här kan ni se äldre byggnaders tinnar och torn samtidigt som ni har första parkett när det nya Malmö växer fram i Västra Hamnen samt längs Citadellskajen. På klara dagar kan havet skymtas bakom Turning Torso. Här visar sig skymning och gryning på sina vackraste sätt och nattetid glittrar staden lockande. Sommartid får ni sol fram till ca 16.00.
Här finner ni helt nylagd trall (september 2020) och el är utdraget.

Bostadens sovrum är mysigt och insynsskyddat. Här finns en platsbyggd garderob som optimerar förvaringen. Det finns även en stor klädkammare. Så här högt över marken är det få saker som hindrar en god natts sömn. På golvet ligger parkett.

En-suite finner ni det stora badrummet som andas elegans. Här ligger mörk klinker med golvvärme och väggarna är helkaklade i vitt. Taket erbjuder infällda, dimbara spotlights. Utrustningen består av tvättställ, WC, handdukstork samt förvaring i spegelskåp.

Hela bostaden är målad i vitt och det har satts in nya persienner i alla fönster 2019.

Varmt välkomna att kontakta mäklaren för visning!

Fakta

Uteplats/balkong

Takterrass
Ja

Terrass om ca 26kvm

Parkering

I föreningen finns 18 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 550 kr/månad. Till garaget är det separat kö och kötiden beräknas till något år. I övrigt råder boendeparkering i området.

Månadsavgift

Avgift
2 767 kr

inkl. värme. vatten och kabel-tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,88911%
Andel av årsavgiften är
0,86709%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 695 000 kr
Lägenhetsnummer
00092/9D
Våningsplan
9 av 9
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
62,6 kvm*
Kakelugn/Öppen spis
Ja

* Uppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1943

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2018-08-17

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Saltsjöbaden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
99
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Välkommen till Brf Saltsjöbadens vitputsade funkisbyggnad längs vattenbrynet vid Limhamnsvägen. Byggnaden symboliserar funkis och lät uppföras av den välkände och omtyckte byggherren Eric Sigfrid Persson. I föreningen fanns ursprungligen 99 lägenheter som upplåts med bostadsrätt (varav vissa lägenheter är sammanslagna och idag disponeras 92 separata lägenheter). Denna förening äger sin mark och kommer därför inte att påverkas av några eventuellt höjda tomträttsavgälder. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

Ekonomi
I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Kontrollerat 2020-07-20

Medlemskap vid överlåtelse
Delat ägande, när samtliga delägare avser att nyttja bostaden tillsammans, är okej. Delat ägande mellan förälder/barn godkänns inte. Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

Renovering av lägenhet:
Föreningen vill nämna att det vid renovering som omfattar mer än tapetsering och målning av lägenhet så ska lämnas ett internt bygglov till styrelsen. Regler för vad som får göras lämnas till alla nya medlemmar. Fasaden är Q-märkt och får t.ex. inte glasa in balkongen, montera utebelysning på fasaden, spaljér eller annat liknande som påverkar fasaden.

Föreningsinformationen är inhämtad via årsredovisning, hemsida och kontakt med styrelsen. Säljaren och mäklare uppmanar spekulanter att själva kontrollera uppgifterna, framförallt om något är av väsentlig betydelse för dig som köpare. Styrelsen är kontaktbar via info@saltsjobadenbrf.se. Besök gärna föreningens hemsida www.saltsjobadenbrf.se.

Renoveringar - Utförda och planerade

90-talet fönster och tak renoverades.
2004 nya tillvattenstammar i fastigheten och nya avloppsstammar till kök. Tvättstugorna renoverades.
2005 den publika elen drogs om.
2006 nya säkerhetsdörrar installerades.
2007 rökgångarna sotades. Trapphus renoverades.
2008 fasaden renoverades.
2009 nya gångplattor utanför entréerna och garagenedfarten asfalterades.
2010 nya tvättmaskiner i en av de två tvättstugorna.
2013 relining av avloppsstammar i badrum och gästtoaletter. Gästlägenhet (B-trappan) färdigställdes.
2014-2015 nya balkongfronter.
2016 nytt värmesystem.
2017 taksäkerhet och plåtreparationer samt byte till säkerhetsdörrar I källaringångarna, tvättstuga, elcentral och pannrum. OVK. Murning och målning av källare och garage. Renovering av lägenhetsterrass.
2018 ny räddningsväg på västra sidan och räddningsvägen breddades något på östra sidan.
2020 entrédörrarna renoverades, ska målas när vädret tillåter.

Planerat underhåll:
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2013 och 2036.

Parkering

I föreningen finns 18 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 550 kr/månad. Till garaget är det separat kö och kötiden beräknas till något år. I övrigt råder boendeparkering i området.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem, grundutbud ingår i avgiften. Bredband tecknas själv av lägenhetsinnehavaren.

Gårdsplats/innergård

Lummig gård med naturskön miljön som förhöjer och adderar trivsel till det annars naturnära läget.

Gemensamma utrymmen

- Föreningen har två fantastiska takterrasser i norr respektive söder med enastående utsikt över Öresund och takåsar i västra Malmö. Terrassen på den norra gaveln kan bokas för privata tillställningar medan den södra får man samsas om med övriga medlemmar i huset.

- Föreningen har två gemensamma tvättstugor i källaren mellan trappa A och B. Den ena har två Mièle-maskiner och den andra två med märket Electrolux. Det finns torktumlare och torkrum till båda tvättstugorna. Det finns också ett mangelrum med liten varmmangel och traditionell stenmangel.

- I källaren finns cykelförråd

- På vån 1 i trappa B ligger ett övernattningsrum som färdigställdes 2013. Detta är också styrelserum och kan därför bara hyras torsdagar till söndagar enligt ett årsschema. Detta kostar 300 kr/natt. I övernattningsrummet finns badrum och pentry. Plats 4 pers.

Länkar

Området

Att bo på Ribersborg

Malmö är en av få storstäder som har en strand mitt i stan och Ribersborgsstranden, kallad för ”Ribban” eller ”Malmös Copacabana”, är mycket populär. Hit kommer människor för att sola, bada och umgås. Ribersborg är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden, mycket tack vare sitt lugna välordnade läge mellan innerstaden och havet. Och årstidernas växlingar hindrar inte de boende här från att doppa sig; vinterbad är stärkande.

Vackra Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och avgränsas av Regementsgatan och Limhamnsvägen. Området får mycket av sin karaktär genom närheten till stranden och livet där, men det erbjuder också en mycket trevlig stadsmiljö. Särskilt längs Regementsgatan ligger kaféer, restauranger och mysiga inredningsbutiker tätt. I Ribersborg finns också full service vad gäller skolor, äldre- och barnomsorg.

Precis vid Limhamnsvägen ligger ett av områdets mest kända bostadskvarter, Ribershus, som är ett fint exempel på stilen funktionalism. Det första huset uppfördes redan 1937-1938 men området bebyggdes ända fram till 1950-talet. I Ribersborg finns även högre hus med utsikt mot Öresund. Lägenheterna är i spännande utföranden, vissa är i 2,5 plan byggda med snedställda väggar, rundade hörn och halvcirkelformade matplatser.

Ribersborgsstranden är verkligen speciell och under sommarhalvåret samlas många av Malmös invånare här. Det är lätt att hitta en avskild plats vid vattenbrynet, på gräset eller i skuggan då bad- och fritidsområdet är mycket stort. Längs hela stranden löper en 2 km lång gång- och cykelbana som utnyttjas flitigt av både inlines-åkare och löpare. Den som vill bada på grunt vatten håller sig invid strandkanten, men den som vill svalka sig på djupt vatten direkt kan gå ut på någon av de tio bryggor som sträcker sig ut i Öresund. Det finns även ett handikappanpassat bad. På kvällarna byts badning ut mot grillning, salsadans och kubbspel.

Längst ut på en av bryggorna finns också det välkända Ribersborgs Kallbadhus. Den vackra träbyggnaden uppfördes 1898 och var som populärast under 40-talet med ca 5000 besökare per dag under varma sommardagar. ’Kallis’ erbjuder havsbad, soldäck, vedbastu, massage, ansiktsbehandling och har också en restaurang. Att doppa sig i Öresund en vinterdag och sedan värma sig i bastun är livskvalitet i sann Ribersborg-stil.

Detta är en miljö som erbjuder en plats för alla, oavsett om man är en vattenälskande hund, en beachvolleybollspelare eller om man älskar att bada näck!

Köpa eller sälja bostad på Ribersborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ribersborgs 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Njut av bad, bastu och god mat året runt
 • Via Napoli
  Populär Neapolitansk krog
 • Ribersborgsstranden
  Malmös Copacabana

Karta

Limhamnsvägen 6A

Limhamnsvägen 6A,
217 59 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Astrid Hovensjö

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 18

 • Extra kontaktperson

  Rebecka Alskog

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-641942

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Erikstorpsgatan 22
  Pris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 200 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  84 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sergels Väg 12A
  Pris
  3 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 892 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  96 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ernst Ahlgrensgatan 2B
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 925 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sergels Väg 9C
  Utgångspris
  4 250 000 kr
  Månadsavgift
  4 849 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  95 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!