Ribersborg, Malmö

Limhamnsvägen 6A

Såld, 2018-01-02
På förhand
Slutpris
4 850 000 kr
Avgift
3 573 kr
Antal rum
4
Boarea
94,8 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 9
Hiss
Ja
Balkong
Ja

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

Bilder

En av de främsta representanterna för Malmös funkis. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
Vacker naturskön mijö. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
Läckert Kvik-kök med utrymme för matbord för ca 4-6 personer. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
Mysigt med öppen spis. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors
Funkischarm redan i trapphuset. Limhamnsvägen 6A - Bjurfors

Området

Att bo på Ribersborg

Malmö är en av få storstäder som har en strand mitt i stan och Ribersborgsstranden, kallad för ”Ribban” eller ”Malmös Copacabana”, är mycket populär. Hit kommer människor för att sola, bada och umgås. Ribersborg är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden, mycket tack vare sitt lugna välordnade läge mellan innerstaden och havet. Och årstidernas växlingar hindrar inte de boende här från att doppa sig; vinterbad är stärkande.

Vackra Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och avgränsas av Regementsgatan och Limhamnsvägen. Området får mycket av sin karaktär genom närheten till stranden och livet där, men det erbjuder också en mycket trevlig stadsmiljö. Särskilt längs Regementsgatan ligger kaféer, restauranger och mysiga inredningsbutiker tätt. I Ribersborg finns också full service vad gäller skolor, äldre- och barnomsorg.

Precis vid Limhamnsvägen ligger ett av områdets mest kända bostadskvarter, Ribershus, som är ett fint exempel på stilen funktionalism. Det första huset uppfördes redan 1937-1938 men området bebyggdes ända fram till 1950-talet. I Ribersborg finns även högre hus med utsikt mot Öresund. Lägenheterna är i spännande utföranden, vissa är i 2,5 plan byggda med snedställda väggar, rundade hörn och halvcirkelformade matplatser.

Ribersborgsstranden är verkligen speciell och under sommarhalvåret samlas många av Malmös invånare här. Det är lätt att hitta en avskild plats vid vattenbrynet, på gräset eller i skuggan då bad- och fritidsområdet är mycket stort. Längs helastranden löper en 2 km lång gång- och cykelbana som utnyttjas flitigt av både inlines-åkare och löpare. Den som vill bada på grunt vatten håller sig invid strandkanten, men den som vill svalka sig på djupt vatten direkt kan gå ut på någon av de tio bryggor som sträcker sig ut i Öresund. Det finns även ett handikappanpassat bad. På kvällarna byts badning ut mot grillning, salsadans och kubbspel.

Längst ut på en av bryggorna finns också det välkända Ribersborgs Kallbadhus. Den vackra träbyggnaden uppfördes 1898 och var som populärast under 40-talet med ca 5000 besökare per dag under varma sommardagar. ’Kallis’ erbjuder havsbad, soldäck, vedbastu, massage, ansiktsbehandling och har också en restaurang. Att doppa sig i Öresund en vinterdag och sedan värma sig i bastun är livskvalitet i sann Ribersborg-stil.

Detta är en miljö som erbjuder en plats för alla, oavsett om man är en vattenälskande hund, en beachvolleybollspelare eller om man älskar att bada näck!

Köpa eller sälja bostad på Ribersborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ribersborgs 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Njut av bad, bastu och god mat året runt
 • Via Napoli
  Populär Neapolitansk krog
 • Ribersborgsstranden
  Malmös Copacabana

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Nicoloviusgatan 8A
  Utgångspris
  3 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 086 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  106 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Limhamnsvägen 10C
  Pris
  5 195 000 kr
  Månadsavgift
  6 760 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  3-4
  Boarea
  122 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!