Trevlig tvåa i anrika landshövdingekvarter

Majorna, Göteborg

Såggatan 20B

På förhand
Avgift
3 371 kr
Antal rum
2
Boarea
36,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Trevlig tvåa i anrika landshövdingekvarter

Här presenteras en mysig tvåa med välplanerade kvadratmeter och härligt ljusinsläpp.

 • Ansvarig mäklare

  Lisa Wessberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 55

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Med närhet till vattnet och härliga Slottsskogen, mitt i hjärtat av Majorna återfinns denna mycket trivsamma tvåa. Bostaden en trappa upp erbjuder en bra planlösning och fint ljusinsläpp. Ett trevligt kök gott om förvaring och generös matplats. Vardagsrum och sovrum i fil med fint ljusinsläpp från tre stora fönster. Förvaring i forma av tre garderober. De välskötta och mysiga innergårdarna nyttjas flitigt av föreningens medlemmar. Här bor man i lugnt läge men ändå nära till Majornas rika utbud av mysiga caféer, restauranger, små charmiga butiker samt närhet till spårvagn samt Slottsskogen och Röda Sten, idealiskt för sköna promenader.

Interiör

Du välkomnas in i den hemtrevliga hallen som praktiskt knyter samman bostaden. Här finns ett stort platsbyggt skåp för förvaring. Här ligger ett mönstrat klinker på golvet och möter vitmålade väggar. Vidare in i hallen tar ett brädgolv vid och blir genomgående för övriga bostaden.

Till höger om hallen når du det hemtrevliga köket. Gott om förvaring bakom de ljusa luckorna och ett platsbyggt vitrinskåp skänker ytterligare förvaring. Gott om plats för matmöbler med 4 sittande gäster. Stort fönster släpper in härligt ljus från innergården. Maskinell utrustning består av spis,ugn samt kyl/ frys.

Mitt emot köket återfinns det härliga vardagsrummet. Med två stora fönster bli ljusinsläppet påtagligt och tillsammans med takhöjden skapas här en känsla av rymd. Brädgolvet möter här väggar målade i en behagligt ljusgrå nyans. Plats finns för större soffa med tillhörande möblemang.

Innanför vardagsrummet kommer du till det mysiga sovrummet. Plats finns för dubbelsäng och tre stora garderober löser förvaringen. Brädgolvet möter här vitmålade väggar.

Till vänster om hallen finner du badrummet, fräscht i stilrena toner. Här finns wc, dusch och handfat med ovanhängande spegel.

Fakta

Om föreningen

Namn
Riksbyggen Brf Eskulapius
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
99
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen består av 99 lägenheter och 4 lokaler som förvaltas av Riksbyggen. Brf Eskulapius är en trevlig förening med fyra till fem mysiga gårdar som erbjuder grillplatser med utemöbler. Här finns även två lekplatser.

De gemensamhetsutrymmen som finns är samlingslokal, cykelrum, snickarbod, bastu och övernattningslägenhet. Tvättstugorna får användas alla dagar i veckan mellan 07- 23.

För mer information besök gärna föreningens hemsida; www.eskulapius.se.

Föreningens ekonomi

Vid årsskiftet 2018/2019 sänkte föreningen kapitaldelen av avgiften med nästan 7 %.

Inför 2017 beslutade styrelsen att höja driftavgiften med 10%. Kapitalavgiften sänktes med 5% medan bränsleavgift och avgift för fiberLAN ligger kvar på samma nivå som tidigare. Att de höjde driftavgiften beror på en allmän kostnadsökning samt att föreningen historiskt sett har haft en låg driftsavgift i föreningen. Nu tas ett första steg för att hamna i bättre nivå. De gynnsamma ränteläget gör att de kunde sänka kapitalavgiften lite för att kompensera driftshöjningen.

Det finns möjlighet att strimla lånen för att få ner avgiften, detta beslutas om vartannat år. Läs mer på föreningens hemsida www.eskulapius.se under strimlade lån, där även beräkning kan göras på vad månadskostnaden blir efter ett kapitaltillskott.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2018 - Renovering tvättstugan Såggatan 20
2018 - Utemiljön/gårdarna
2017- Renovering av trapphus
2016- Byte av värmepump och undercentral
2015- Låssystem renoverades och delar av värmepumpsanläggningen byttes.
2011-2015 Renovering av samtliga fasader
2012- Tvättstuga och bastu
2012- Målning av fasader
2011- Spolning av avloppsstammar
2009- Energieffektiviserades värmepumparna samt ventilationssystemet.
1990- Totalrenovering och delvis nybyggnation av fastigheterna genomfördes

Kommande renoveringar:
Föreningen har planer på att bygga om två av tvättstugorna på mittengården till lägenheter och göra om andra ej använda utrymmen till nya tvättstugor. Detta för att stärka ekonomin ytterligare vid försäljning av lägenheterna.
Fortsatt renovering av trapphus som påbörjades 2017.

2020 -Renovering yttertak

TV/bredband

Ansluten till kabelnät och fiber via Comhem.

Övrigt

Föreningslokal för 40 personer med pentry och bar. Fullt utrustat med glas bestick, porslin, soffor, bord och stolar. Ljudanläggning, discokula, projektor och duk. Mycket lättillgängligt och perfekt för kalas, fest eller filmkväll. Föreningen är mycket aktiv och anordnar t.ex. afterwork, quiznights, ölprovning, glöggkväll osv. i denna föreningslokal.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 371 kr

Inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband.
Varav obligatoriskt tillägg för kabel-tv och bredband på 166kr/mån, totalt 3371.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,70209%
Andel av årsavgiften är
0,74503%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
57
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
36,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
100 kr
Försäkring
180 kr
Summa
280 kr

Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på personlig förbrukning och avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1900*
Uppvärmning
Fjärrvärme

* Renoveringsår 1990

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa eller sälja bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Pastan på Café Biscotti

Karta

Såggatan 20B

Såggatan 20B,
414 58 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Lisa Wessberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 55

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Haråsgatan 21
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  3 301 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Karl Johansgatan 13
  Utgångspris
  2 300 000 kr
  Månadsavgift
  2 060 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  32 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kaptensgatan 24B
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 106 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seglaregatan 35
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 466 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mariebergsgatan 13 B
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 437 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ekedalsgatan 5A
  Utgångspris
  2 675 000 kr
  Månadsavgift
  2 832 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kaptensgatan 28B
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 106 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!