Elegant tjugotalsvåning högst upp i huset med två balkonger!

Nedre Johanneberg, Göteborg

Teknologgatan 3

På förhand
Utgångspris
6 500 000 kr
Avgift
5 348 kr
Antal rum
3
Boarea
108 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja

Elegant tjugotalsvåning högst upp i huset med två balkonger!

Hjärtligt välkomna till en väldisponerad och genomgående våning med tidstypiska originaldetaljer bevarade på ett av stans mest åtråvärda lägen

 • Ansvarig mäklare

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617924

 • Extra kontaktperson

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-46 83 62

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till denna smakfulla tjugotalsvåning i Nedre Johanneberg. Teknologgatan 3 - Bjurfors
Välkommen till denna smakfulla tjugotalsvåning i Nedre Johanneberg
Vi presenterar en elegant genomgående våning högt upp i huset. Teknologgatan 3 - Bjurfors
Vi presenterar en elegant genomgående våning högt upp i huset
Stora och sociala ytor präglar denna bostad. Teknologgatan 3 - Bjurfors
Stora och sociala ytor präglar denna bostad
Vardagsrummet smyckas av en dekorativ öppen spis. Teknologgatan 3 - Bjurfors
Vardagsrummet smyckas av en dekorativ öppen spis
I fil med vardagsrummet och via vackra skjutdörrar vilar.... Teknologgatan 3 - Bjurfors
I fil med vardagsrummet och via vackra skjutdörrar vilar...
....matsalen som känns perfekt för allt från stora middagar till söndagsbruncher med familjen. Teknologgatan 3 - Bjurfors
....matsalen som känns perfekt för allt från stora middagar till söndagsbruncher med familjen

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I en ståtlig fastighet anno 1929 återfinns denna väldisponerade och eleganta tjugotalsvåning med bevarade tidstypiska detaljer som stuckaturer, takrosetter, dubbeldörrar, bröstpanel, öppen spis och vacker parkett i fiskbensläggning. Mot den lugna och grönskande innergården ligger Master bedroom, med gott om garderober, samt ett fullutrustat kök från välrenommerade Kvik med matplats och utgång till en av bostadens två balkonger, den stora balkongen är belägen i söderläge som erbjuder rikligt med sol under sommarhalvåret. Två rum i fil vetter mot gatan varav ett rymligt vardagsrum med öppen spis samt en vacker matsal för stora sällskap, alternativt sovrum om så önskas. Sammantaget är detta en vacker och elegant våning med stora sociala ytor i ett område man gärna bor kvar i, på eftermiddagen kan ni stanna till på någon av områdets lokala restauranger och sedan avrunda kvällen på balkongen med eftermiddagssol mot en av Nedre Johannebergs alla prunkande innergårdar. Nedre Johanneberg är en stillsam stadsdel som känns en smula undangömd med sitt centrala med samtidigt lugna läge. En slags vilsam harmoni härskar mellan de gamla husen. Grönskan och fågelsången gör det svårt att tro att du faktiskt befinner dig mitt i en storstad.

Bara några minuters promenad bort erbjuder Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerior och butiker. Grönskan vid Humanisten och Näckrosdammen når du på några minuter, likaså Chalmers och Kapellplatsen som erbjuder olika affärer, träningsanläggningar och en välsorterad livsmedelsbutik. Kaffet på Mahogny, nere på Gibraltargatan, lockar folk från hela stan.

Interiör

Allmän beskrivning: Redan i husets entréport möts du av den tidstypiska atmosfären. Det anslående trapphus med breda trappan för tankarna till en tid då byggbranschen aldrig kompromissade med vare sig material, hantverk eller formgivning. Hissen tar dig snabbt upp till andra våningen.

Bakom entrédörren väntar en stor möblerbar hall, hallen ger en en god överblick för våningens alla rum. Runt hörnet ligger ett traditionellt och rymligt kapprum för avhänging av skor och ytterkläder.

Hallen mynnar ut till våningens stora vardagsrum. Rummet är av generös storlek och intrycket av ljus och stora rumsvolymer är påtagligt. Genom ett högt fönster samt dörrarna till den spanska balkongen öppnar sig utsikten över resten av Teknologgatan. Intrycket domineras annars av den tidstrogna öppna spisen. Det är cirka tre meter i tak där en tidstypisk och mycket sparsmakad takrosett tronar. Detta är ett rum för allt från för- och efterfestmingel till lugna vardagskvällar. På sommarhalvåret kan du öppna upp dubbeldörrarna till den spanska balkongen och känna sommarens harmoniska vindar.

Vidare genom de vackra och skjutbara spegeldörrarna öppnar sig ytterligare ett av våningens generösa rum, den pampiga matsalen men rummet kan även disponeras som ett sovrum. Bjud in middagsgästerna och njut här av stora högtidsmåltider, större middagar eller söndagsbrunchen. På golvet vilar den stiliga fiskbensparketten som tillsammans med den tidstypiska takrosetten och den vackra bröstpanelen sätter prägel på rummet.

I anslutning till hallen ligger våningens master bedroom med ekparkett. Sovrummet är av generös storlek och här kan du sova helt ostört med minimal insyn tack vare det höga läget i huset samt det fria läget mot gårdens lummiga grönska. Här finns bra förvaring i ett flertal garderober samt plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang utefter önskemål.

Köket vilar även det mot innergården, köket går i toner av vitt som stilrent bryts av med en svart bänksskiva, här får ni mycket skåp för kökets alla redskap. Köket är nyligen renoverat i stilrent utförande från välrenommerade Kvik med vitvaror från Siemens. Här finns även bra med arbetsytor och en naturlig plats för matbord intill balkongen. Här har man tagit bort våningens jungfrukammare för att få större köksytor. Från köket nås även våningens trevliga balkong, här kan du njuta av både förmiddagsfikat och lunch i solen med utsikt över innergårdens all grönska.

I direkt anslutning till hallen ligger lägenhetens badrum även det nyligen renoverat. Ett fräscht & helkaklat badrum utrustat med WC, duschplats med ångdusch, en stor kommod för extra förvaring samt spegelskåp.

Sammantaget är detta en elegant och stor 20-talsvåning med ett synnerligen attraktivt läge samt mängder av originaldetaljer.

Välkommen att trivas!

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

En balkong i sydvästläge och en spansk balkong i österläge.

Övriga byggnader/utrymmen

Föreningen har en gemensam innergård samt en renoverad tvättstuga belägen på vinden. Till lägenheten hör ett vindsförråd.

TV/bredband

Kabel-TV från Com Hem ingår i avgiften.

Ansluten till bredband via Com Hem.

Månadsavgift

Avgift
5 348 kr

I avgiften ingår vatten, värme och kabel-TV.

Ekonomi

Andel i föreningen
10,1887%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
6 500 000 kr
Lägenhetsnummer
1401
Våningsplan
5 av 6*
Hiss
Ja**
Rum
3
Boarea
108 kvm

* Ovanför lägenheten är vind och vindsvåning belägen, registrerad på 4 upp trappor i lägenhetsförteckningen

** Belägen på våning 5 från hissen

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Teknologgatan 3
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Teknologgatan 3 förvärvade fastigheten Johanneberg 2:14 år 2016. Nuvarande ekonomisk plan 2016-01-19 samt nuvarande stadgar 2016-01-19. Byggnaden uppfördes 1927 på adressen Teknologgatan 3 och inrymmer 11 lägenheter, varav 10 är upplåtna med bostadsrätt och 1 med hyresrätt, om totalt 1161 kvm samt 1 lokal om 190 kvm.
Föreningens gemensamma utrymmen består av cykelförråd, innergård samt en gemensam tvättstuga.

Följande renoveringar har utförts i huset:
1984: ROT-renovering som inkluderade fasad, tak och stambyte.
2005: Putsning av fasad
2006: Fönsterrenovering
2015: Renovering av tvättstuga med nya maskiner
2018: Ny säkerhetsdörr mellan entrén och trapphus samt renovering av fönster mot gården
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig 2020-2029.

Föreningens ekonomiska förvaltning utförs av Ale Fastighetsförvaltning AB.
Föreningen följer en amorteringsplan och styrelsen kommer vid nästa årsstämma att föreslå en avgiftssänkning.

Byggnadssätt

Byggår
1929
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
151
Energideklarationsdatum
2009-12-09

Området

Att bo i Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel i den södra delen av centrala Göteborg med gångavstånd till teatrar, restauranger, Avenyn och Götaplatsen. Här finner du en lugn och grön stadsdel med många små butiker och caféer.

I Johanneberg finns mestadels flerfamiljshus, många i tidstypisk funkisstil som i dag erbjuder ett mycket populärt och attraktivt boende. Många lägenheter har öppen spis och generösa balkonger.

Johanneberg tillhör stadsdelen centrum där förskolorna och skolorna är indelade i två geografiska spår, Guldhedsspåret och Burås/Johannebergsspåret. Varje spår har verksamhet för barn från 1 till 16 år och man behöver alltså inte byta spår under sin förskole- och skoltid. I centrala Göteborg finns också flera alternativa skolor som till exempel Franska förskolan och International School of the Gothenburg Region (ISGR). På ISGR sker undervisningen på grundskolan på svenska med engelsk profil, medan på gymnasiet undervisar man helt och hållet på engelska. I området ligger också Chalmers tekniska högskola med studenter från hela världen. Chalmers bidrar till att många unga bor i Johanneberg och det finns flera studentbostäder i området. Även Göteborgs universitet har en del institutioner i området, bland annat ligger Humanisten i anslutning till Näckrosdammen.

Det finns flera träningsanläggningar i Johanneberg, Mossens Idrottsplats har både fotbollsplaner och motionsslinga samt en fullfunktionell inomhusträningsanläggning för diverse bollsporter, gym samt olika pass. Även Friskis och Svettis har stora lokaler i området med fullt utbud av träningsaktiviteter.

Närheten till centrala Göteborg gör att teatrar, museer, konserter, biografer och restauranger endast ligger en liten promenad bort. Det är även gångavstånd till Liseberg, Universeum, Scandinavium och Svenska Mässan.

Mellan Johanneberg och Korsvägen ligger Näckrosdammen som är ett populärt grönområde för grillning och picknick. I anslutnings till många bostadshus finns även många trevliga grönområden.

Från området går det täta kommunikationer med buss och spårvagn. Korsvägen är knutpunkt för kollektivtrafiken med trafik i flera riktningar.

Köpa eller sälja bostad i Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Teknologgatan 3

Teknologgatan 3,
411 32 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617924

 • Extra kontaktperson

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-46 83 62

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Nedre Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gibraltargatan 8
  Utgångspris
  6 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 856 kr
  Antal rum
  4,5
  Boarea
  128 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Nedre Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Vidblicksgatan 9
  Utgångspris
  4 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 446 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!