Kvadratsmart tvåa med inglasad balkong

Borgmästaregården, Malmö

Lagmansgatan 6B

På förhand
Utgångspris
1 495 000 kr
Avgift
2 302 kr
Antal rum
2
Boarea
40,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 17
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Kvadratsmart tvåa med inglasad balkong

På andra våningen hittar vi denna välplanerade tvåa på populära Borgmästaregården. Hiss från markplan och underbar innergårdsutsikt.

 • Ansvarig mäklare

  Anders Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 57

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Interiörbild. Lagmansgatan 6B - Bjurfors
Interiörbild. Lagmansgatan 6B - Bjurfors
Interiörbild. Lagmansgatan 6B - Bjurfors
Interiörbild. Lagmansgatan 6B - Bjurfors
Interiörbild. Lagmansgatan 6B - Bjurfors
Anders Nilsson. Lagmansgatan 6B - Bjurfors
Anders Nilsson

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På populära Borgmästaregården erbjuds nu en fräsch och kvadratsmart tvårumslägenhet. Med en härlig utsikt ut över den fantastiska innergården från västerbalkongen går här verkligen att trivas!

I ett av Borgmästaregårdens populäraste hus med hiss från markplan och trygg förening hittar vi ett boende som har det mesta.
Lägenheten ger ett fräscht och välkomnande intryck.

På tilltalande Borgmästaregården är det nära till det mesta som går att önska. Med Pildammsparken runt hörnet, närhet till stadens puls, Champions League-fotboll, shopping på Mobilia, lummiga uteplatser med grill samt möjligheter att ta sig ner till kontinenten finns här inte mycket mer att önska.

Välkommen på visning!

Interiör

Hall:
Trevlig och välkomnande hall med superb förvaring i form av skjutdörrsgarderob. Stiligt parkettgolv leder oss in i lägenheten.

Badrum:
Helkaklat badrum. Dusch med duschväggar i glas. Wc och handfat finns på plats. Rymligt och ljust badrum.

Sovrum:
Mysigt sovrum med parkettgolv och vitmålade väggar.

Kök:
Stilrent kök med kyl/frys, häll, ugn samt kockens bästa vän diskmaskien. Vackert parkettgolv. God förvaring med skåp.

Vardagsrum:
Ljust vardagsrum med god plats för soffan. Praktiskt klädkammare finner vi här. Det stilrena parkettgolvet i original höjer rummets charmkänsla. Vitmålade väggarna.

Balkong:
Härlig balkong med västerläge. Här går det verkligen att njuta av eftermiddagssolen!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Borgmästaregården 1

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Domaren
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
463
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningens verksamhet omfattar förvaltning av fastigheterna Borgmästaregården 1, 2, 4 och 5, vilket innehåller 463 st lägenheter samt garage i samfälligheten Notarien/Domaren. Föreningens tomt är friköpt. Lägenheterna är fördelade på 2 st 17-våningshus, 1 st 8-våningshus och 5 st 3-våningshus. Den ekonomiska förvaltningen sköts genom HSB. Föreningarna Lagmannen, Domaren och Notarien startade den 1 januari 2008 en ekonomisk förening där man samordnar fastighetsskötseln. Man har gemensamt fastighetskontor och personal.

Medlemskap
Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.
Föreningen accepterar ej juridiska personer som medlemmar.
Föreningen accepterar delat ägande, dvs. att föräldrar köper en lägenhet och låter sitt barn bo i den men den som ska bo i lägenheten ska åtminstone äga 10%.

Gemensamt elavtal
Föreningen tog år 2007 ett beslut som innebar att HSB Domaren skulle ha gemensam el av Vattenfall. Elen fjärravläses och den faktiska kostnaden betalas via månadsgiftsavin varje månad.

I avgiften ingår bostadsrättstillägg. Du behöver således inte teckna särskilt bostadsrättstillägg när du tecknar din egen hemförsäkring (som är ett måste).

I samband med överlåtelse önskar föreningen göra en lägenhetstillsyn med köpare och säljare på plats. Denna bokas av säljaren med styrelsen. Kontakta Fredrik Limås 040-964212.

Föreningens ekonomi

Månadsavgiften planeras att höjas med 3% januari 2021-2025. Prognosen ses över och korrigeras vid behov. (Kontrollerat 2020-04-03)

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar
2009/2010 Hissar i höghusen, porttelefoni.
2011 Tvättutrustning.
2013 Fasader tvättades.
2014 Lekplats och planteringar på Lagmansgatan 2-6.
2015 OVK (Obligatorisk Ventilations Kontroll) i samtliga fastigheter, utbyte av samtliga källarförråd, utbyte av belysning i källarutrymmen och brandtrappor mot LED belysning.
2017 Målning av träfönster
2016-2018 Byte av tappvattenstammar och renovering av avloppsstammar (relining) i 17-våningshusen och 8-våningshusen.
2018 Ny lekplats

Pågående renoveringar
Pågående fönsterrenovering kommer att avslutas under 2020.

Planerade renoveringar:
2021 Fasadrenovering, omfogning tegelfasad, trapphus målning och tvättstugor.
2022 Dörrar, portar, trapphus.
2023 Luftbehandling och källare.
(Kontrollerat 2020-04-03)

Parkering

Brf Domaren tillhandahåller 207 utomhusparkeringsplatser till en kostnad för 100 kr/månad.
Tillsammans med Brf Notarien har Brf Domaren en garagesamfällighet med 242 garageplatser. Kostnaden för dessa platser är 300 kr/månad. Mer information om utomhusparkeringen eller garageplatser, kontakta fastighetskontoret på telefonnummer: 040-964212.

TV/bredband

Kabel-tv via Com Hem basutbud. Gemensamt bredband (100/10 för 81 kr/månad). Bredbandsleverantör är Bredband2. Dock möjlighet att teckna avtal med andra operatörer inom HSB Bolina.

Gårdsplats/innergård

Gård finns med grillplats. På gården finns även ett miljöhus.

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, festlokal, källarförråd, samlingslokal. Tvättstuga finns i källarplan, 2 st med vardera 2 tvättmaskiner och 1 torktumlare samt tillhörande torkrum. Tvättstuga finns på markplan för höghusen.

Övrigt

Träffpunkten heter föreningslokalen som används av medlemmarna för studiecirklar, olika medlemssammankomster, vid husmöten m m.
Lokalen kan även hyras privat av medlemmarna. Lokalen är relativt stor med plats för minst 50 sittande gäster. I lokalen finns ett litet kök fullt utrustat med glas och porslin, kyl, diskmaskin, spis samt kaffekokare.
Medlem som vill hyra lokalen för privat sammankomst har möjlighet till detta mot en avgift på 400 kr per gång. Kontakta fastighetskontoret telefonnummer: 040-964212 som ansvarar för bokningen.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Uteplats/balkong

Inglasad balkong, läge väster.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett förråd i markplan. På markplan finns tvättstugan som nyligen blivit renoverad (tagsystem).

Boende i föreningen kan hyra övernattningslägenheter (3 st finns) för 300 kr/natt. En gemensamhetslokal finns att hyra för 400 kr/tillfälle. Föreningens medlemmar har även tillgång till ett gemensamt cykelförråd och ett barnvagnsrum.

Stor och grönskande innergård med sittmöblemang, grill, rabatter och lekplats för de små.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Föreningen har tecknat ett avtal om gruppanslutning för bredband 100/10 Mb och IP-telefoni med Bredband2. Kostnaden för detta är 81 kr/mån och debiteras alla lägenheter i föreningen som en särskild avgift på den månatliga avin.

Parkering

242 garageplatser. Går att hyra för 300 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. Garaget nås från Annebergsgatan 25. Här kan man även tvätta sin bil.

207 parkeringsplatser. Går att hyra för 100 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 302 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

ink värme, vatten, kabel-tv, bsotadsrättstillägg. En obligatorisk kostnad för internetuppkoppling tillkommer avgiften med 81 kr/månad.

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
0,12443%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
869 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 495 000 kr
Lägenhetsnummer
372
Våningsplan
2 av 17*
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
40,5 kvm**

* Våningsplan 2 av 17.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1964

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
86

Området

Att bo i Västra Innerstaden

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I västra innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära Friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Borgmästargården? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Innerstadens 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om.
 • Teaterlekplatsen i Pildammsparken
  En dröm för de små med sagoslott, kulisser och scen.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren

Karta

Lagmansgatan 6B

Lagmansgatan 6B,
214 66 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anders Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 57