Välkommen till en tidlös och unik sekelskiftesvåning i Rörsjöstaden!

Rörsjöstaden, Malmö

Föreningsgatan 47a

Utgångspris
5 495 000 kr
Avgift
4 904 kr
Antal rum
5,5
Typ
Andelsrätt
Våningsplan
3 av 4
Boarea
137,21 kvm

Välkommen till en tidlös och unik sekelskiftesvåning i Rörsjöstaden!

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Utvald detaljbild. Föreningsgatan 47a - Bjurfors
Alternativ planlösning. Föreningsgatan 47a - Bjurfors
Utvald detaljbild. Föreningsgatan 47a - Bjurfors
Alternativ planlösning. Föreningsgatan 47a - Bjurfors
Alternativ planlösning. Föreningsgatan 47a - Bjurfors
Alternativ planlösning. Föreningsgatan 47a - Bjurfors

Marmorbänkskiva

Beskrivning

Beskrivning

I en av Rörsjöstadens vackra byggnader anno 1900 finner vi denna ljuvliga sekelskiftesvåning med fantastisk utsikt utan insyn. Denna otroliga våning breder ut sig över 137,5 m², där inte en kvadratcentimeter har lämnats oberörd. Bostaden ligger på tredje våningen i huset med fantastiskt genomgående ljusinsläpp. Detta är lägenheten för dig som söker en sällskapsvåning utöver det vanliga.
Väl inne i bostaden möts ni av tre rum i fil med köket i anslutning till matsalen. Salongerna är fyllda med tidsenliga detaljer såsom slående takhöjd, vackra originalgolv med tillhörande höglister, bröstpanel, stuckatur och tre fungerande kakelugnar som höjer mysfaktorn under vinterhalvåret. Förutom dessa vackra originaldetaljer ger de påkostade materialvalen ett harmoniskt och tilltalande intryck. Addera tre sovrum i bra storlek, den ena med walk in closet, platsbyggda garderober samt ett lyxigt badrum och ni har en fulländad våning.
Rörsjöstaden erbjuder flera mysiga caféer och restauranger, och på några minuters promenad längs med Kungsgatans allé så når man gågatan och allt vad den har att erbjuda.

Interiör

Hall
Välkommen in till en ljus och öppen hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder i en platsbyggd garderob. Väggarna är målade i vitt och det finns ett vackert brädgolv.

Köket
Ligger i öppen planlösning med matsalen. På golvet ligger brädgolv och väggarna är vitmålade. Köksinredningen som är från Marbodal (2019) är lackerad i en pastellgrön ton som kombineras fint med en bänkskiva i marmor. Köksön har en marmorbänkskiva och blir en naturlig samlingspunkt när kocken lagar mat. Full maskinell utrusning : induktionshäll, integrerad fläkt (Bora), ugn (Siemens), kyl och frys (Siemens), diskmaskin (Siemens).

Matsal
Bedårande matsal som ligger i fil med både sällskaprummet och köket. Ett stort fönsterparti, varav ett är en fransk balkong, ger skönt ljus i rummet. Väggarna är vitmålade. På golvet löper en vacker parkett i ek. I ett av hörnen finns en av lägenhetens totalt tre godkända kakelugnar.
Köket kan skapa en matplats för upp till 12 personer.

Sällskapsrum
Sällskapsrummet ligger i fil med matsalen och gästrummet som avgränsas genom en vacker industrivägg. Ett fantastiskt vackert rum med takstuckaturer, lamprosetter, fungerande kakelugn och härlig takhöjd! Väggarna är klädda med charmfull bröstpanel. Här erbjuds generösa ytor för umgänge och en mängd olika möbleringsalternativ. De höga fönsterpartierna skänker rikligt med ljus som fördelas jämnt i hela rummet.

Sovrum 1
Mysigt sovrum med tapet på väggarna med vit bröstpanel och brädgolv. Fönster mot den lugna innergården. Platsbyggd garderob. Här har du tillgång till gamla trapphusets köksingång som lätt kan användas som ett kontor, barnrum, träningsrum eller en walk-in-closet.

Sovrum 2
Härligt sovrum som används idag som barnrum. Målade väggar i en brun ton. Heltäckningsmatta. Platsbyggd garderob.

Sovrum 3
Bakom en industrivägg döljer sig ett lyxigt rum med egen fungerande kakelugn. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger brädgolv.

Badrum:
Fräscht helkaklat badrum i vitt med ljusgrå klinker. Den spännande planlösningen ger en härlig spakänsla. Här finner vi vask med kommod, wc samt dusch. Renoverades 2015 med våtrumsintyg. Njut av golvvärmen.

Gäst-wc
I anslutning till hallen finns ytterligare en gäst-wc. Helkaklat med ljusgrått klinker och väggarna är klädda med vitt kakel. Här finns WC, tvättfat och tvättmaskin. Renoverades 2015 med våtrumsintyg.

Föreningen har en fin uteplats. Här erbjuds en underbar upphöjd uteplats, en kryddträdgård och två grillplatser. Detta ihop med områdets klassiska tegelhus som kuliss gör att innergården verkligen känns som en oas där man gärna sitter såväl dag- som kvällstid.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Fransk balkong

Parkering

Garage finns att hyra I närliggande fastighet, i dagsläget för 800kr/mån, alt överta säljarens garageplats.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 904 kr

I avgiften ingår kallvatten, kabel-TV och bredband. Månadsavgiften betalas kvartalsvis i förskott.
Det tillkommer kostnad för varmvatten och värme.

Ekonomi

Andel i föreningen
6,37%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Andelsrätt
Upplåtelseform
Andel i bostadsförening
Utgångspris
5 495 000 kr
Lägenhetsnummer
16B+17
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Nej
Rum
5,5
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
137,21 kvm*

* Enligt föreningens register

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
1 500 kr
Försäkring
129 kr
Summa
1 629 kr

I elkostnad ingår uppvärmningskostnad och varmvatten.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1900
Ventilation
Självdrag
Fönster
3-glasfönster

Lägenheten har genomgått en omfattande renovering under 2019/2020.
Till lägenheten tillhör 1st källarförråd (ca 10 kvm) + 2st vindsförråd ( ca 20 kvm).

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
G
Energiförbrukning per kvm och år
204

Bostadsrättsförening

Namn
Bf Kornetten upa
Organisationsform/typ
Bostadsförening
Antal lägenheter
21
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1500*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Bostadsföreningen Kornetten är en äkta privat bostadsförening som bildades år 1921. Föreningen består av 21 lägenheter och 4 lokaler.
Denna förening äger sin mark och kommer därför inte att påverkas av några eventuellt höjda tomträttsavgälder.
Föreningen sköter den ekonomiska förvaltningen själva.

En bostadsförening är en äldre boendeform som existerade innan bostadsrättslagen trädde i kraft år 1930. En bostadsförening lyder under föreningslagen och dess stadgar, men inte automatiskt under bostadsrättslagen om inte delar av lagen finns med i föreningens stadgar.

Avgiftsförändringar
Avgiften kommer att höjas i år till följd av att uppvärmnings- och varmvattenkostnad flyttas från medlem till föreningen. Styrelsen kan i dagsläget inte ge en exakt siffra på vad kommande avgiftshöjning kommer att landa på, men har kommit fram till att höjningen kommer landa någonstans mellan 15-25 %. I månadsavgift kommer då att ingå både värme och varmvatten. Planerad avgiftshöjning förväntas sänka motsvarande kostnad för eluppvärmning samt varmvatten som idag åligger bostadsinnehavaren att bekosta.

Medlemskap
- Föreningen brukar inte ha synpunkter gällande delat ägande men den som bor i huset förväntas delta i gemensamma aktiviteter (Gårdens dag) höst och vår.
- Föreningen accepterar ej juridisk person som medlem.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen följer en underhållsplan.

2001-02 Yttertaken renoverades i sin helhet (plåtförband). I samband med takrenoveringen skedde även översyn och åtgärd av fasad och skorstenar.
2005 renoverades uteplatsen
2008 renoverades kökstrappor
2009 underhåll av fönster. Sotning, brandskyddskontroll och OVK-kontroll utförs enligt erforderliga intervall och de anmärkningar som framkom åtgärdades därefter.
2015 installerades nya tvättmaskiner i tvättstugan.
2017 OVK kontroll.
2019-2020 avloppstammarna i gjutjärn relinades, avloppstammarna i plast spolades i samband med detta.

Pågående renoveringar
I mars påbörjades arbetet med att installera nya kall- och varmvattenstammar samt central uppvärmning av varmvatten och värmevatten/radiatorer. Det preliminära datumet när slutbesiktning ska ske är vecka 50, 2020.
Efter installation av central uppvärmning kommer avgiften att justeras i samband med att föreningen övertar kostnaden för uppvärmning och varmvatten från medlemmen.

Parkering

I området råder boendeparkering.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem och bredband via Telenor, ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Gemensam innergård med utemöbler, två grillplatser samt en kryddträdgård.

Gemensamma utrymmen

En gemensam tvättstuga finns på gården som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Gemensam toalett i källaren. Cykelparkering finns på innergård.

Övrigt

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisningar, hemsida och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Länkar

Området

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Köpa eller sälja bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Rörsjöstadens 3 bästa

3
 • Bouchon
  En gemytlig fransk bistro med naturvinsbar.
 • Café Element
  På bästa läge serveras både fika, dagens lunch och middag.
 • Rörsjöparken
  Njut av en promenad genom den vackra allén, ha picknick i gräset eller stanna till på lekplatsen med barnen.

Karta

Föreningsgatan 47a

Föreningsgatan 47a,
211 52 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  S:t Pauli Kyrkogata 12
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  6 184 kr
  Antal rum
  3,5
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  112 kvm

  Visning: 2020-08-09 15.50

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  Exklusiv
  Adress
  Kommendörsgatan 11
  Utgångspris
  6 695 000 kr
  Månadsavgift
  8 031 kr
  Antal rum
  7
  Sovrum
  4-5
  Boarea
  187,7 kvm

  Visning: 2020-08-09 13.20

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Föreningsgatan 51
  Pris
  5 250 000 kr
  Månadsavgift
  6 049 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  3-4
  Boarea
  134 kvm

  Visning: 2020-08-09 12.20 Boka här

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  S:t Pauli Kyrkogata 19 A
  Utgångspris
  4 995 000 kr
  Månadsavgift
  5 516 kr
  Antal rum
  4,5
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  122 kvm

  Visning: 2020-08-09 16.35 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Bertrandsgatan 3A
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 764 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  93 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-08-13 17.00 Boka här

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  Exklusiv
  Adress
  Kungsgatan 24
  Utgångspris
  7 495 000 kr
  Månadsavgift
  8 332 kr
  Antal rum
  6
  Boarea
  192,5 kvm

  Visning: 2020-08-09 14.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sankt Pauli kyrkogata 14
  Utgångspris
  4 695 000 kr
  Månadsavgift
  7 231 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  135 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 63B
  Utgångspris eller Högstbjudande
  4 100 000 kr
  Månadsavgift
  5 099 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  113 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 65A
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 981 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  124 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!