Stilfulla kvadrat med charmiga detaljer

Gårda, Göteborg

Vädursgatan 1

Budgivning pågår
Utgångspris
1 950 000 kr
Avgift
1 995 kr
Antal rum
1,5
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 2
Boarea
31 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 2 300 000 kr

BudBudgivareDatumTid
2 300 000 krBudgivare 22019-06-1815:15
2 150 000 krBudgivare 32019-06-1813:01
2 100 000 krBudgivare 22019-06-1809:52
1 950 000 krBudgivare 22019-06-1710:01

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Stilfulla kvadrat med charmiga detaljer

Ett underbart charmigt hem beläget med hörnläge, generöst utformade fönster samt renoverade ytskikt och kök. Låg avgift!

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Bilder

Välkommen till detta hem med anor från 1890-talet. Vädursgatan 1 - Bjurfors
Välkommen till detta hem med anor från 1890-talet
Sällskapsytorna är väl tilltagna och här flödar ljuset in genom stora vackra fönster. Vädursgatan 1 - Bjurfors
Sällskapsytorna är väl tilltagna och här flödar ljuset in genom stora vackra fönster
Köket är en dröm för den matlagningsintresserade. Vädursgatan 1 - Bjurfors
Köket är en dröm för den matlagningsintresserade
Köket erbjuder gott om förvaring. Vädursgatan 1 - Bjurfors
Köket erbjuder gott om förvaring
Härlig matplats invid fönstret. Vädursgatan 1 - Bjurfors
Härlig matplats invid fönstret
. Vädursgatan 1 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna attraktiva 1,5a i fastighet anno 1890. Ett underbart charmigt hem beläget med optimalt hörnläge mot Mölndalsån, generöst utformade fönster samt renoverade ytskikt samt kök. En öppen disponering mellan kök och vardagsrum skapar en social planlösning med plats för matsalsbord och soffgrupp utan att den luftiga känslan går förlorad. Sällskapsytorna är idag fördelat i en matplats där ni kan avnjuta många trevliga stunder i goda vänners lag eller sitta ner med vardagspysslet samt en soffdel där ni kryper upp och njuter av denna välplanerade planlösning. Sällskapsytorna har fyra fina fönster som släpper in riktigt med dagsljus från två olika väderstreck. Köket är modernt renoverat och har gott om förvaringsmöjligheter i köksskåpen och praktisk utrustning som tilltalar de flesta. Köksinredningen går i vitt med delvis rostfri/vit maskinell utrustning och fint rött kakellaminat ovanför tillagningsytorna. Rofyllt sovloft med en härlig walk-in closet under, här finns även ett fönster beläget mot innergården som släpper in rikligt med dagsljus. Väl tilltaget badrum med wc, duschhörna, handdukstork, handfat med en spegel ovanför.

I Gårda bor ni centralt men samtidigt i ett lugnt och inte minst barnvänligt område med gångavstånd till centrum, Liseberg och Ullevi. Med två minuter till utfartslederna blir bilåkande smidigt härifrån. Även restauranger, livsmedelsaffärer och övrig service finns alltid inom kort promenadavstånd. Gårda är ett expansivt område och det är alltid något på gång som förhöjer boendekvalitén ytterligare. Mölndalsån är en mycket populär samlingsplats och här finns det fina promenad-/motionsstråk att nyttja för de boende i området.

Välkommen till ett hem att trivas i!

Interiör

Välkommen till våningsplan ett i fastighet anno 1890. Bostaden är smakfullt renoverad med genomgående ljusa golv i hall samt sällskapsrum, genomgående vitmålade väggar och flera vackra fönster som släpper in rikligt med dagsljus.

Redan i hallen möts man av bostadens moderna inslag och den imponerande takhöjden. Här ges det plats för avhängning och bra förvaringsmöjligheter. Vidare in i bostaden möts man av en härlig och öppen disponering mellan sällskapsytorna med flertalet höga fönster som skänker ljus och liv till rummet.

Köksinredningen består av köksluckor i vitt samt svart bänkskiva i laminat. Ovan tillagningsytorna sitter rött kakellaminat. Den maskinella utrustningen består utav kombinerad kyl/frys, spishäll, ugn samt en rostfri fläktkåpa.

Den öppna disponeringen mot vardagsrummet rymmer med enkelhet ett matbord och sällskapsmöbler i samspel. Rummet är väl tilltaget med sobra ytskikt, vitt laminatgolv och fyra fina fönster med fönsterbrädor här erbjuds även en vy över Mölndalsån och dess omgivande grönska.

Innanför sällskapsytorna finns det rofyllda sovloftet med en walk-in closet under. Här finns även ett fönster mot den rofyllda innergården.

Väl tilltaget badrum med wc, duschhörna, handdukstork, handfat med en spegel ovanför.

Bostaden är registrerad som 1 rok i föreningen.

Fakta

Om föreningen

Namn
Brf Bishop Alumno
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
76
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Bishop Alumno registrerades hos Bolagsverket 2010 och upplåter 76 st lägenheter med bostadsrätt, 2 st kontorslokaler med bostadsrätt, 15 st garageplatser samt 2 st lokaler med hyresrätt (Restaurang Tiger Deli ). Garageplatserna som föreningen förfogar över hyrs ut till kontoren som en inkomst till föreningen. Föreningen består av 2 st fastigheter, varav en byggdes 1890 och en 1989.

Föreningens förvaltning sköts av Husjuristerna. Föreningens avgifter höjdes med 5 % 2015-01-01 och med 3 % i januari 2016. Avgifterna höjdes 2018 med 1%.
Generellt avgiftjusterar föreningen med 1-3 % varje år enligt en rekommendation från husjuristerna. Inga planerade avgiftsjusteringar under 2019 enligt styrelsen. (2019-05-21)

Tidigare renoveringar:
1989 Samtliga stammar byttes i de äldre huset
2005 Fasaden målades om på de äldre huset
2011 Ny entré och hiss byggdes mot Fabriksgatan. Undercentraler installerades
2012 Renoveringsarbeten av fasaden på vita huset genomfördes
2013 Nya maskiner installerades i tvättstugan
2013 El-stigar byttes
2014 Återgärd för läckage av värmesystem
2014 Montering av grind vid entré
2014 Installation av separat elmätare i lokal
2014 Återställande av lägenhet efter läckage
2015 Flyttat tvättstugan
2015 Ordnat låssystemet i gårdsgrinden
2018 Vita husets fasad samt tak har renoverats 2018
2018 Låssystemet byttes ut 2018 och då tillkom bokningssystem för tvättstugan
Kommande renoveringar:
Planerat i år (2019) eller nästa är att renovera trapphuset i röda huset. Samt efter det renovera trapphuset i vita, antagligen nästa år. Samt planerar föreningen att byta till säkerhetsdörrar inom de närmsta år, ej klart när.

Föreningen har tecknat ett kollektivt elavtal som innefattar hela föreningen för att alla medlemmar ska få så låga omkostnader som möjligt. Det innebär alltså att du som enskild medlem inte ska teckna ett separat elavtal med någon leverantör. Elavgiften finns specificerad på din avgiftsräkning.

Parkering

Det finns möjlighet att hyra parkering i området enligt https://www.parkeringgoteborg.se. Adressen är inte berättigad till boendeparkering.

TV/bredband

Kabel-tv går att ansluta mot Telenor med eget abonnemang.
Bredband via Telenor ingår i avgiften.
Första veckan i juli kommer föreningen att byta leverantör för bredband från Telenor till Comhem. Från då kommer även tv (basutbud) ingå i avgiften. Om man flyttar in innan detta bytet kan det bli trassligt med internet fram tills att det från Comhem slås på. Ska inte va så men alltid lite stökigt vid byten. Enligt styrelsen.

Gemensamma utrymmen

Det finns en tvättstuga på Vädursgatan 3.

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör inget förråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
1 995 kr

Värme, Vatten och Bredband. El är ett obligatoriskt tillägg i avgiften om 132 kr (denna är inräknad i den totala angivna månadsavgiften).

Ekonomi

Andel i föreningen
1,161%
Andel av årsavgiften är
1,13%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 950 000 kr
Lägenhetsnummer
2109
Våningsplan
1 av 2
Hiss
Nej
Rum
1,5
Boarea
31 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Försäkring
100 kr
Summa
100 kr

Byggnadssätt

Byggår
1890
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
179
Energideklarationsdatum
2015-02-10

Området

Mäklaren om Gårda

Gårda är en stadsdel som växer och utvecklas. De gamla industrikvarteren har omvandlats till ett varierat område med moderna, välplanerade lägenheter samt vackra stråk och grönområden med solbryggor längs Mölndalsån och Gullbergsån, vilka skapar en trivsam atmosfär.

FÖRETAG OCH LUGNA INNERGÅRDAR
I de södra delarna av Gårda finns den gamla bebyggelsen kvar men nya bostäder, kontorshus, butikslokaler, restauranger och kaféer tillkommer hela tiden. Det ger en välbalanserad mix av människor i olika livsfaser, blandade verksamheter och en skönt expansiv anda.

Gårda har fått sitt namn av hemmanet Stora Gårda som låg här. När de första spårvagnarna började gå 1879, placerades huvudstationen Vagnhallen i Gårda. Fram till slutet på 1980-talet var Gårda främst ett industriområde, vilket gatunamn som Fabriksgatan vittnar om. Bland annat låg en stor remfabrik på Åvägen fram till 1977. När den stängde igen gick personalen hem och lämnade allt som det var. Idag är det ett arbetslivsmuseum, ett intressant exempel på hur en fabrik kunde se ut i början på 1900-talet. Strax intill, på Åvägen 19 hade bryggeriet Apotekarnes sin tillverkning av sodavatten. Byggnaden bubblar numera av kreativitet under namnet Brewhouse, konsertarena och inkubator för skapande näringar.

EVENEMANGSSTRÅK OCH CYKELBANOR
Från Gårda löper gång- och cykelbanor åt olika håll, så det är enkelt att ta sig in till Göteborgs centrum och inte mins Centralstationen – perfekt för den som pendlar, eller väljer weekendresor med tåg. En central trafikled löper genom stadsdelen och det finns flera påfarter till E6. Utan att ljuga kan man säga att alla vägar bär till Gårda. Dessutom är Gårda alltid i händelsernas centrum. I hörnet Parkgatan/Ullevigatan ligger Gamla Ullevi, hemmaarena för några av de stora Göteborgslagen samt för dam-landslaget i fotboll. Från Nya Ullevi passerar du Filmstaden Bergakungen, Valhallabadet, Scandinavium och Svenska Mässan. Vid Korsvägen ligger Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet. Gårda är inte bara rikt på nöjen och evenemang. Här finns också flera skolor – från förskola till gymnasier – och all service man kan tänka sig. I Focushuset hittar du en av Sveriges mest välsorterade livsmedelsbutker, med matvaror från jordens alla hörn.

Köpa eller sälja bostad i Gårda? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Gårdas 3 bästa

3
 • Dahls Bageri Baklucka - dagsfärskt bröd till outletpris
 • Mölnsdalsåns motionsstråk och solbryggor
 • Klätterfabriken

Karta

Vädursgatan 1

Vädursgatan 1,
412 50 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51