Praktiskt planerad trerummare med bevarad sekelskiftescharm

Linné, Göteborg

Nordenskiöldsgatan 21B

Utgångspris
4 725 000 kr
Avgift
4 240 kr
Antal rum
3
Boarea
80 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 6
Hiss
Ja

Visning

 • torsdag 25/2, KL 15:45 - 17:30

  Bokad visning. Anmäl dig på bjurfors.se eller mejla ansvarig mäklare. Välkommen!

 • söndag 28/2, KL 11:30 - 12:15

  Bokad visning. Anmäl dig på bjurfors.se eller mejla ansvarig mäklare. Välkommen!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Praktiskt planerad trerummare med bevarad sekelskiftescharm

Sekelskiftestrea i hus från 1902 med massvis av bevarad charm. Klassisk planlösning med stort sovrum mot tyst innergård. Fiber inkluderat i avgiften!

 • Ansvarig mäklare

  Josefin Liedholm

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 43

 • Extra kontaktperson

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-7617924

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

80 välplanerade sekelskifteskvadrat i hus anno 1902! Varmt välkommen till Nordenskiöldsgatan 21B och en klassisk sekelskiftestrea med generösa rumsvolymer, rum i fil och vackra detaljer bevarade. Lägenheten har ett stort, socialt vardagsrum med plats för både matplats och soffa samt ett väl tilltaget sovrum med tyst gårdsläge och gott om förvaringsmöjligheter. Köket bjuder på praktiska lösningar och vardagsbekvämligheter såsom diskmaskin, samt en mindre matplats invid fönstret mot innergården. Genomgående i bostaden erbjuds en härlig takhöjd, fina listverk, fotlister och högresta fönster. Det genomgående läget ger ljus från två väderstreck! Dessutom är både badrum och kök renoverat med smakfulla val under 2006. Ta chansen att bo på omtyckta Nordenskiöldsgatan med Slottsskogen ett stenkast från lägenheten.

Brf Smugglaren är en välskött och trivsam förening mitt i Linnéstaden. Föreningen har nyligen installerat fibernätverk som nu ingår i avgiften för samtliga medlemmar. TIll förfogande finns en lummig innergård med sittmöbler och plats att leka för de små. Här har ni nära till grönskande jogging- och promenadstråk i Slottsskogen, bekväma vardagsinköp på Hemköp strax intill huset samt nära till postombud, fik, restauranger och kollektivtrafik.

Linnéstaden är en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar, mycket tack vare sitt rika utbud av caféer, restauranger, butiker och mötesplatser. Närheten till Slottsskogen gör att morgonjoggning, kvällspromenad eller ren avkoppling blir enkelt för Linnéborna. Likaså är närheten till stan varför många väljer att bosätta sig här; med vagn och buss tar du dig enkelt till citykärnan på under tio minuter.

Interiör

Hall
Välkommen in i en härlig bostad med gott om fin sekelskiftescharm. Hallen har en generös takhöjd och vackra snickerier i dörrposterna som leder vidare mot sovrum, vardagsrum och kök. I hallen finns avhängningsmöjlighet samt plats för skåp eller sittmöbel. Genomgående i bostaden ligger ett parkettgolv i ek. De breda trösklarna mellan rummen ger en föraning om vad för golv som kan finnas därunder.

Vardagsrum
Pampigt vardagsrum med högt till tak, massvis av bevarad charm i form av stuckatur, höga fotlister och takrosett, samt två högresta fönster med djup nisch och stenbänk undertill. Vardagsrummet är ett trivsamt, socialt rum med gott om plats för både soffdel och matsalsbord.

Sovrum
I anslutning till vardagsrummet finner vi ett av sovrummen. Rummet har samma generösa takhöjd och vackra listverk som vardagsrummet. Därtill ett brett fönster som släpper in gott om dagsljus från Nordenskiöldsgatan. Två garderober finns installerade för dig som vill nyttja rummet som ett sovrum. Plats för en större säng och skrivbord.

Kök
Vi kliver in i ett ljust och fräscht kök med vita skåpsluckor, grå arbetsbänk och snyggt kakel i mosaik. Köket har luckor som reser sig högt mot taket, gott om förvaring samt diskmaskin, kyl/frys, spishäll (induktion), fläkt. Ugn och mikro i arbetshöjd på den högra sidan av köket. En mysig matplats invid fönstret med utblick över innergården och grönskan där. Här ligger ett framtaget, vitmålat originalgolv och takhöjden imponerar liksom i resterande rum.

Sovrum
Den inre delen av hallen tar oss vidare till det större sovrummet. Samma pampiga, härliga charm återfinns här, den vackra stuckaturen löper längst taket och takrosetten sitter centrerad i rummets mitt. Sovrummet har en rofylld känsla med sin generösa takhöjd, de fina detaljerna och en vacker nisch med fönster som ger utblick över innergården. Här finns en stor garderob med skjutdörrar samt en klädkammare för god förvaring.

Badrum
Klassiskt badrum i stilrena färger; mörkgrått klinkers och vitt kakel. En duschhörna med taksil, vikbara duschväggar och en bred kommod med spegelskåp ovanför. Tvättmaskin finns såklart också samt värmande golvvärme.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Smugglaren
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
35
Antal hyresrätter
1
Antal lokaler
5
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Smugglaren äger fastigheten Olivedal 7:8 den förvärvades 2002. Det är en trevlig bostadsrättsförening belägen i en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar. I föreningen finns 35 lägenheter, varav 1 upplåts med hyresrätt samt 5 hyresrättslokaler. Byggnadens totala lägenhetsyta uppgår till 2 788 kvm och 374 kvm utgör lokalyta. Huset stod klart 1902. Föreningens fastighet har adress Nordhemsgatan 71 och Nordenskiöldsgatan 21 A-B. Föreningen äger sin egen mark. Föreningen har ett optimalt läge alldeles intill Linnégatan.

Föreningens ekonomi är stabil och välskött.

Ekonomisk förvaltning sköts av Bredablick. Fastighetsskötsel sköts av FF Fastighetsservice AB. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Trappuppgångarna städas av en extern firma.

Renoveringar - Utförda och planerade

Nedan följer vilka renoveringar som gjorts i föreningen:

1982 ROT-renovering av fastigheten
2002 Ommålning av tak
2003 Renovering av balkonger
2004 Installerades ett nytt portsystem på 21A
2005 Renoverades trappuppgångarna
2008 renoverades hissen i uppgång A och även energideklaration utfördes
2010 Utförde föreningen fasadrenovering och ommålning av tak
2011 Byttes ett avloppsrör i apparatrummet
2012 Ombyggnad av vatten- och avloppssystem, samma år utfördes relining av köksstam
2013 Installerades nya tvättmaskiner. Under detta år utfördes även en skyddsbehandling med Eurobormetodenen i syfte att skydda fastighetens trägrundanläggning.
2015 Utfördes en om dragning av ventilationen
2016 Mindre underhållsarbeten på huset.
2016/2017 Renovering av gårdsbjälklaget och arbeten för att förhindra fukt på fasad och balkongfästen. Under 2016 amorterades dessutom 1 500 000 kr av på föreningens lån.
2019 Utfördes energideklaration samt renovering av trapphusbalkonger (franska balkonger) samt renovering av befintliga balkonger mot gatan. Man bytte förvaltare till Bredablick AB.
2020 Fiber installerades i fastigheten.

Föreningen planerar framöver för ett arbete med gårdsbjälklag och renovering av innergård. Projektgrupp finns framtagen för detta.

TV/bredband

Tv och bredband via Com Hem.
Fiber finns indraget i fastigheten.
Bredband om 250 MB ingår för alla medlemmar i månadsavgiften.

Övriga byggnader/utrymmen

Källarförråd som tillhör lägenheten.

Månadsavgift

Avgift
4 240 kr

I avgiften ingår värme, vatten, tv samt fibernätverk (250MBit).

Ekonomi

Andel i föreningen
2,8951%
Andel av årsavgiften är
2,8951%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 725 000 kr
Lägenhetsnummer
0025
Våningsplan
1 av 6
Hiss
Ja*
Rum
3
Sovrum
1
Max antal sovrum
2
Boarea
80 kvm**

* Bostaden nås via en trappa från Nordenskiöldsgatan samt utan trappor via ingång från Nordhemsgatan.

** Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
50 kr
Summa
50 kr

Som försäkringskostnad redovisar vi endast det så kallade bostadsrättstillägget. Detta kan ingå i er hemförsäkring. Utöver bostadsrättstillägg tillkommer hemförsäkring för lösöre samt hushållsel efter egen förbrukning.

Byggnadssätt

Byggår
1902
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
116

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • Tredje Långgatan
 • Slottsskogen
 • Dubbel Dubbel

Karta

Nordenskiöldsgatan 21B

Nordenskiöldsgatan 21B,
413 09 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Josefin Liedholm

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 43

 • Extra kontaktperson

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-7617924

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordenskiöldsgatan 15
  Utgångspris
  3 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 129 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  62 kvm

  Visning: 2021-02-28 09.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordhemsgatan 68B
  Pris
  4 095 000 kr
  Månadsavgift
  4 193 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Skanstorget 3A
  Utgångspris
  6 390 000 kr
  Månadsavgift
  4 770 kr
  Antal rum
  3,5
  Boarea
  94 kvm

  Visning: 2021-02-28 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Västergatan 22
  Utgångspris
  7 475 000 kr
  Månadsavgift
  4 389 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  101 kvm

  Visning: 2021-02-25 16.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 6
  Pris
  4 390 000 kr
  Månadsavgift
  5 216 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Västergatan 18
  Utgångspris
  2 875 000 kr
  Månadsavgift
  2 310 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Plantagegatan 7
  Pris
  2 975 000 kr
  Månadsavgift
  3 474 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordhemsgatan 16A
  Utgångspris
  4 690 000 kr
  Månadsavgift
  3 925 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Olivedalsgatan 5B
  Pris
  3 290 000 kr
  Månadsavgift
  3 706 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Majorsgatan 1
  Pris
  5 990 000 kr
  Månadsavgift
  5 430 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  94 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Linnégatan 43
  Utgångspris
  4 750 000 kr
  Månadsavgift
  4 024 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  79 kvm

  Visning: 2021-03-07 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Masthuggstorget 5
  Pris
  4 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 880 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!