Unikt gårdshus på centralt läge!

Gamla Staden, Malmö

Snapperupsgatan 6

Utgångspris
2 295 000 kr
Avgift
1 650 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
1 av 1
Boarea
30 kvm

Visning

 • söndag 20/5, KL 12:00 - 12:15

  Bokad visning.

Unikt gårdshus på centralt läge!

Från 1800-tals stall till totalrenoverat gårdshus med en fantastisk uteplats!

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Bilder

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Det vackra gårdshuset från 1800-talet har från början använts som ett stall för två hästar. Intill gårdshuset ligger det lilla höförrådet som numera används som förvaring för cyklar. Byggnaden som gårdshuset ligger i heter Åbergs kafferosteri och på 1920-talet användes de stora dörrarna som vetter ut mot gatan för att ta in och ut hästarna som fraktade kaffebönor till båtarna nere i hamnen. Gårdshuset är nu renoverat till en helt unik bostadsrätt som är byggd enligt alla byggnormer! Man kommer in till en öppen planlösning med ett nyinsatt modernt kök och bevarade tegelväggar som är målade i vitt. Takbjälkarna och de silvriga rören bidrar till en härlig industrikänsla och det bevarade stallfönstret ger en känsla om vad lägenheten en gång i tiden har varit. Den vitmålade trappan tar oss upp till loftet där det finns ett takfönster som ger ett behagligt ljusinsläpp. Ett glasräcke skapar även det en känsla av ljus och rymd. Här finns det plats för en säng och förvaring. Det helkaklade badrummet är nytt och modernt. Här finns nu ett av de mest unika gårdshusen ute till försäljning med en härlig huskänsla mitt i stan med egen uteplats och närheten till caféer, restauranger och shopping!

Välkommen på visning!

Interiör

Gårdshuset genomgick en totalrenovering under 2017/2018. En totalentreprenör anlitades och en kvalitetsansvarig godkände hela projektet. Genom dubbeldörrar kliver du in i allrummet som rymmer både ett pentry, matsalsmöblemang och soffgrupp utan att det känns trångt. Materialvalet är genomtänkt och detaljer från byggåret bevarade. Både takhöjden och dubbla glasdörrar bidrar till en känsla av rymd. Golvet pryds av ett vackert skeppsgolv och de framtagna tegelväggarna är målade i vitt och skapar en alldeles unik atmosfär. Takbjälkarna och det bevarade stallfönstret gör hos påminda om vad detta gårdshus en gång i tiden har varit. Köket som har svarta matta luckor känns modernt. Integrerad kyl/frys, spishäll, ugn och tvättmaskin höjer komforten. Genom en nätt trappa kommer man upp till ovanvåningen som rymmer både en säng och plats för förvaring. Ljuset faller fint genom ett takfönster och ett glasräcke skapar här igen en känsla av rymd. Badrummet är helkaklat i vitt och svart. Dusch med glasdörrar, handfat och toalett. Uteplats om ca 7 kvm utanför glasdörrarna gör den här bostaden fulländad.

Välkommen till en av Malmös mest unika boende!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Ellenbogen 14

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Ellenborgen 14
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
5
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Fastigheten bebyggdes 1929 och består av 1 flerbostadshus. Brf Ellenbogen 14 är en äkta förening som registrerades år 2006. Föreningen upplåter 5 bostadsrättslägenheter. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningens tomt är friköpt.

Avgiftshöjningar
Inga planerade i dagsläget (2018-04-20).

Medlemskap
Delat ägande, dvs. att föräldrar köper en lägenhet och låter sitt barn bo i den kan accepteras av föreningen.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisning samt en representant i styrelsen. Framtida köpare uppmanas att verifiera ovanstående information med föreningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Renoveringar
2008-2010 Totalrenovering av fastigheten. Stambyte mm.
2014 Gårdsplan har renoverats/fräschats upp. Nytt tak på gårdshus, nytt cykelstall, plattsättning av gårdsyta, ny tegelmur, ny trappa till källare och ny utomhusbelysning mm.
2015 Föreningen har återskapat skylten på fasaden från den tid då fastigheten var ett kafferosteri.

Kommande renoveringar
Inga planerade i dagsläget (2018-04-20).

Parkering

Boendeparering råder i området. Det finns även parkeringsmöjligheter i Petri P-hus.

TV/bredband

Notera att varken Kabel-TV eller bredband ingår. Om bostadsrättshavaren önskar TV eller bredband ska detta lösas genom mobilbredband.

Gårdsplats/innergård

Cykelförråd finns på gården.

Uteplats/balkong

Egen uteplats om ca 7 m²

Månadsavgift

Avgift/hyra
1 650 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja

Inkl Värme och vatten. Notera att varken Kabel-TV eller bredband ingår. Om bostadsrättshavaren önskar TV eller bredband ska detta lösas genom mobilbredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,0713%
Andel av årsavgiften är
0,0713%

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 295 000 kr
Lägenhetsnummer
6 /"gårdshuset"
Våningsplan
1 av 1*
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
30 kvm**

* Våningsplan 1 av 1.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen. Notera att loftet på ca 8 kvm ingår i dessa 30kvm

Byggnadssätt

Byggår
1890
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk
Fönster
2-3 glasfönster

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Länkar

Området

Att bo i Malmö City

I Malmö City går livet i takt med storstadens puls med allt man kan önska vad gäller shopping, service, skolor, nöjen, kaféer och restauranger. Samtidigt utmärker sig områden som alla har en egen speciell karaktär vad gäller boende, livsstil och tillgång till de oaser som kan vara lövgröna eller havsblå. Hela Öresundsregionen och särskilt Malmö är attraktivt som bostadsort, populariteten fortsätter att stiga och det är särskilt de centrala delarna som lockar mest.

Det finns över fem kilometer kanaler i centrala Malmö idag och utmed dessa uppskattade vattenvägar finns vägar, parker, kontor och bostadshus. Malmö fick sitt stadsbrev år 1275 och redan då hade bebyggelsen växt utmed vattnet i flera århundraden. Drottningtorget, som uppfördes på 1800-talet, ligger vid det som var dåtidens shoppingområde, ”torggatan” Adelgatan. Nu för tiden hålls här den populära Bondens Marknad där närproducerade varor lyfts fram. Vid torget finns en boulebar samt en populär glassbutik där alla varianter av glass och sorbet tillverkas för hand. Längre österut fanns Slussen och där ligger nu flerfamiljshus uppförda från början av 1900-talet och framåt.

Gamla staden är det område som klarade sig bäst under rivningsboomen på 1970-talet och idag finns det många charmiga flerfamiljshus av äldre sort vid gatorna runt Stortorget och Lilla Torg likväl som nyskapande restauranger som gör avtryck på den gastronomiska kartan. Runt Lilla Torg ligger också flera designbutiker och nöjeslivet är intensivt på sommarhalvåret då uteserveringarna ramar in ytan av kullersten.

Till det gamla Malmö hör också naturligtvis slottet Malmöhus. Det byggdes på 1500-talet och inramas av kanaler och växtlighet. Malmö är känt som ”parkernas stad” och de gröna oaserna med lekparker och kaféer finns i nästan alla områden. Malmöhus ligger i Slottsparken men det finns totalt 15 större parker i staden.

När man bor i Malmö City ligger det mesta bara en promenad eller cykeltur bort. I kvarteren i områden som Lugnet och vid Kapellplan finns flera köpgator och gallerior, t ex Hansacompagniet, Caroli City och Triangeln. I området Rådmansvången, där bostäder blandas med butiker och kontor, finns också en viktig förklaring till varför så många pendlare väljer att bo i Malmö City, nämligen Triangelns tågstation. Den underjordiska kommunikationslösningen stod färdig år 2010 och är nu en av Europas mest trafikerade stationer, då det går både snabbt och smidigt att pendla lokalt och regionalt. På mindre än 30 minuter tar man sig via Kastrup vidare till Köpenhamn.

Köpa eller sälja bostad i Malmö City? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Malmö Citys 3 bästa

3
 • Slottsträdgårdens kafé
  TV-kocken Tareq Taylors gröna fik
 • Paddla kanot
  Kanalturen går förbi 6 parker och under 20 broar
 • Malmö Konsthall
  Svensk och internationell samtida konst

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Genom att klicka på "Skicka" godkänner du Bjurfors användarvillkor.

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37