Köpenhamnsvägens finaste?

Slottsstaden, Malmö

Köpenhamnsvägen 9C

Utgångspris
1 750 000 kr
Avgift
3 947 kr
Antal rum
2
Boarea
53 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Köpenhamnsvägens finaste?

Välkommen att bosätta dig på fin fågelhöjd (våning 4) med hiss och balkong! Superfin interiör med nyrenoverat badrum i samband med stambyte!

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I Slottsstaden, mellan Rönneholmsparken och Pildammsparken erbjuds vi nu en av områdets finaste 2:or.

Bostaden ligger på våning 4 och bjuder på en solig balkong i höjd med trädtopparna. För den kräsna köparen synas detaljerna snabbt med välbehandlade originalgolv, vinkelfönster och glasinfattade dörrar... Alla attribut finns bevarade, samtidigt som både kök och badrum bjuder på en smakfull standard.

Trumfkortet är planlösningen som skiljer sig lite från liknande lägenheter i området. Här ges sällskapsytor i både kök och vardagsrum, samtidigt som det finns flera bra förvaringar. Detta är ett hem där man kan flytta in och njuta från dag ett!

HSB Brf Lessö har funnits sedan huset byggdes. Detta år har de precis blivit klara med stambyte av tappvatten, avlopp och installerat nya badrum.

Förutom en kombination av känsla och funktionalitet är läget oerhört viktigt. Här bor man på en lugn adress med Rönneholmsparken som närmaste granne. Runt hörnet lockar Triangelstationen och mot havet finner vi Ribersborgstranden och högskolan på kort avstånd. Strax invid kombineras caféer med restauranger som Spoonery, Chill-out och Nils. Detta är ett a-läge för den Slottsstadenfrälste.

Varmt välkommen!

Interiör

Det är något unikt med sommaren i Slottsstaden. Grilla i parken; kaffe på Atrium eller dryck på Charlies Burgers. Och att sedan kunna gå till stan längs någon av alléerna på Köpenhamnsvägen eller Regementsgatan. Det är inte konstigt att så många vill bo just här.

Hall
Hallen välkomnar med säkerhetsdörr och direkt noteras den fina standarden på ytskikten. Längre in i bostaden ser vi himmelskanten i periferin. Bra förvaringar i två inbyggda garderober. Vita bredspacklade väggar följer oss tillsammans med originalparkett.

Kök
Genom att samla de bästa godbitarna på ett ställe har köket genomgått en stilren renovering i praktisk karaktär. Här stoltserar vi med ljusgrå luckor som matchas snyggt mot rostfria vitvaror och fasat kakel. Hela känslan följer den i övriga bostaden med moderna ytskikt. Den viktiga ytan för matplats vid fönstret. Kyl/frys, diskmaskin, mikro, ugn och fläkt ovan.

Sovrum
En dröm för paret. Generös yta med plats för dubbelsäng och skrivbord om så önskas. Utmärkt vägg med garderober och vacker mörkbehandlad stavparkett på golvet.

Badrum
Totalrenoverat badrum som renoverades av föreningen under 2018. Här ges fräscha ytor med vita helkaklade väggar och grått klinker. Dusch med vikbara väggar, handfat och spegel.

Sällskapsrum
Sällskapsrummet ligger som en central punkt i bostaden med utgång till balkongen. Den trivsamma umgängesytan utnyttjas optimalt och här ges utrymme för både soffgrupp och matsalsbord. Släta vita väggar samsas med stort fönsterparti som går över vinkel, och utgång till balkongen. Här är det ingen byggnad på nära håll framför vilket gör rummet mycket ljust, oavsett årstid. Perfekt för fest eller vardag.

Balkong
Ljuvlig balkong i söderläge. Under de varmare månaderna ges möjlighet att avnjuta morgonkaffet vid trädtopparna. Tack vare vinkeln upplevs balkongen som skyddad från vind.

Ett utmärkt alternativ för singeln från den mindre lägenheten eller paret på jakt efter en 2:a med balkong på stark adress.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

I höjd med trädtopparna ligger balkongen. Söderläge som nås från vardagsrummet.

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostadsrätten ingår både källar- och vindsförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 947 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 80 kr/mån avseende bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,56704%
Andel av årsavgiften är
0,56704%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 750 000 kr
Lägenhetsnummer
25
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
53 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadrättsföreningen.

Byggnadssätt

Byggår
1954

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
147
Energideklarationsdatum
2010-04-22

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Lessö
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
123
Antal lokaler
7
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Lessö är en äkta förening som bildades 1954. Föreningen omfattar 123 lägenheter samt 7 lokaler på adresserna Köpenhamnsvägen 9, Mariedalsvägen 49 och Kramersvägen 2.
Föreningen innehar marken med tomträtt och nuvarande tomträttsavtal löper t.o.m. 2028-12-31.

Förvaltning
HSB har hand om den ekonomiska förvaltningen.

Medlemskap
Föreningen accepterar delat ägande, dvs att till exempel en förälder kan köpa/finansiera bostadsrätten och låta sitt barn bo i den under förutsättning att barnet också står som delägare.
Juridisk person accepteras ej.

HSB medlemskap
I samband med förvärvande i en HSB-förening måste köparen/köparna bli medlem i HSB-Malmö. HSB tar vid detta tillfälle ut en summa om 500 kr/medlem (denna summa återbetalas vid utträde från HSB) samt en engångsavgift om 300 kr/hushåll. Beslut om medlemskap i förening hanteras efter medlemskapet i HSB är klart. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Föreningens ekonomi

Just nu finns det inga beslutade avgiftshöjningar. Men i normalfallet anser styrelsen att avgiften bör höjas mindre årligen (ca 3%), för att undvika stora höjningar enskilda år.
Senaste höjningen skedde årsskiftet 2019/2020 med anledning av stambytet och att alla lägenheter fick nya badrum. Då beslutade föreningen att göra lite högre höjningar än normalfallet, därför höjde man avgifterna med 8%. (Kontrollerat 2020-02-17).

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar
2003 Nya elstammar och omdragen el i samtliga lägenheter, utbyte till 3-glasfönster.
2005 Renovering av balkongerna.
2007 Uppfräschning av innergården.
2013 Fullständig renovering av fasad och tak.
2014 Målning och omputsning av väggytor, källartrappor.
2015/2016 Två nya miljöhus (miljöhusen har sedumtak vilket skapar en trevlig miljö på gården).
2016 OVK (obligatorisk ventilationskontroll). Utemiljön.
2017-2019 Byttes både avloppsstammar och tappvattenstammar, samtidigt totalrenoverades alla badrum, klart i april 2019.

Kommande renoveringar
Inga planerade (2020-02-17).

Parkering

Det finns 79 st garageplatser att hyra för 385 kr/månad, kösystem tillämpas.
Det finns 27 st parkeringsplatser att hyra för 220 kr/månad, kösystem tillämpas. Garage- och parkeringsplatsavgifterna höjs med 20 kr/månad per årsskifte.

Det finns inga platser lediga i dagsläget. Kötid ca 1,5 år. (Kontrollerat 2019-11-07)

TV/bredband

TV: Ett basutbud för kabel-TV från ComHem, ingår i avgiften. Läs mer på www.comhem.se.
Bredband: Bredband från Öretel 100 Mbit, ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en mycket mysig innergård med utemöbler och grill.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har fyra tvättstugor totalt utrustade med tvättmaskiner och torktumlare. Det finns även bastu, hobbyrum, barnvagnsrum och cykelförråd.

På Köpenhamnsvägen 9A finns en gemensam takterrass.

Övrigt

I samband med överlåtelsen vill föreningen göra en tillsyn av lägenheten.
En referensblankett ifylld av köpare ska kompletteras till inträdesansökan, denna får du av mäklaren.

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisning, hemsida och kontakt med ordförande. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.
Besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/brf/lesso, och/eller kontakta föreningen via mail, brf@lesso.se eller styrelsen@lesso.se.

Området

Att bo i Slottsstaden

Får det vara en smash, dubbel skruv eller en kardemummabulle? I Slottsstaden finns verkligen det mesta för den som gillar ett aktivt liv men också goda möjligheter att njuta av en lugn fikastund. Det säger en hel del om vardagslivet i Slottsstaden där det ligger fint placerat mellan havets lugn och citys puls. Det här området lockar många olika grupper som pensionärer, småbarnsfamiljer och yngre med sin sköna mix.

Slottsstaden, som följer Slottsparkens kant, är en del av Västra Innerstaden i Malmö. Stadsdelen tog sin form redan under 1950-talet och många som flyttade in då har bott kvar i området sedan dess. Detta har gjort att Slottsstaden i folkmun kallats för Käppastan. Är man till åren kommen är det ibland skönt att ha en käpp att stödja sig på.

I Slottsstaden har det sedan ett par år tillbaka pågått ett generationsskifte och idag är området väldigt populärt för såväl äldre som yngre medborgare. De trevliga flervåningshusen i kombination med läget gör området attraktivt för unga människor likväl som småbarnsfamiljer. Det finns flera förskolor och grundskolor med mycket gott rykte som sedan länge är etablerade i Slottsstaden. Närheten till Malmös centrum, shoppingcentret Triangeln och Citytunneln är givetvis också positivt.

De tre gatorna Köpenhamnsvägen, Mariedalsvägen och Regementsgatan är huvudgatorna i området och här finns många mysiga specialbutiker som blomsteraffärer men också caféer och restauranger. I Slottsstaden finns mängder med grönområden, all tänkbar service och goda kommunikationsmöjligheter med innerstadsbussar och cykelvägar. För den som vill går det också att promenera in till city eller Pildammsparken på bara några minuter.

Fågelbacken och Hästhagen är två sammankopplade områden som är belägna mellan Slottsstaden och Davidshall. Fågelbacken består av varierad bebyggelse och angränsar mot Mariedalsvägen. Flerfamiljshusen innehåller både bostadsrätter och hyresrätter, de flesta lägenheterna är tvåor och treor. Majoriteten uppfördes runt 1940-1950-talen. Områdets mest kända byggnad är Kronprinsen. Byggnaden, som stod färdig 1964, är Sveriges femte högsta skyskrapa och täckt med 1,9 miljoner små mosaikbitar.

Området Hästhagen angränsar mot Fersens väg och namnet härstammar från förr då Malmö husarregementes hästar betade där och den militära historien lever kvar i flera gatunamn. Den nuvarande bebyggelsen består främst av flerfamiljshus från början av 1900-talet och en av områdets mest kända byggnader är Sockerbolagets hus, som numera är kontor. En mörk tegelbyggnad med vackert grönt koppartak från 1922 som stoltserar med charmig arkitektur.

Köpa eller sälja bostad i Slottsstaden? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Slottsstadens 3 bästa

3
 • Atrium
  Charmig kaffebar med uteservering på gården.
 • Yesterday Retro Form
  Retrobutik som köper och säljer möbler och saker från 1950-60-talet.
 • Spoonery
  Välsmakande långkok i form av både soppor och grytor med hembakat surdegsbröd.

Karta

Köpenhamnsvägen 9C

Köpenhamnsvägen 9C,
217 43 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Västra Ryttmästaregatan 25
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  2 739 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  66,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-07-09 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  Adress
  Tärningholmsgatan 13D
  Utgångspris
  1 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 330 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  59 kvm

  Visning: 2020-07-09 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Herrestadsgatan 3B
  Pris
  1 850 000 kr
  Månadsavgift
  2 651 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  42 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Köpenhamnsvägen 20C
  Utgångspris
  2 050 000 kr
  Månadsavgift
  3 126 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63,1 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Skvadronsgatan 20A
  Utgångspris
  1 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 500 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  34 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!