Välplanerad tvårummare i populära Lunden med enastående utsikt över Göteborg.

Lunden, Göteborg

Femkampsgatan 2B

På förhand
Utgångspris
2 490 000 kr
Avgift
3 995 kr
Antal rum
2
Boarea
54 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 15/7, KL 11:15 - 11:45

  Bokad visning.

 • måndag 16/7, KL 17:00 - 17:30

  Bokad visning.

Boka visning

Välplanerad tvårummare i populära Lunden med enastående utsikt över Göteborg.

Säljstart i juli 2018! På toppen utav Lunden finner ni denna tvårummare i genomgående fint skick i en stabil HSB-förening

 • Ansvarig mäklare

  Olivia Risberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 04

Bilder

Välkomna till HSB Brf Överås. Femkampsgatan 2B - Bjurfors
Välkomna till HSB Brf Överås
Föreningens gemensamma uteplats. Femkampsgatan 2B - Bjurfors
Föreningens gemensamma uteplats
Gemensam uteplats för föreningens medlemmar. Femkampsgatan 2B - Bjurfors
Gemensam uteplats för föreningens medlemmar
Relaxavdelningen i föreningen. Femkampsgatan 2B - Bjurfors
Relaxavdelningen i föreningen
Från Lunden har ni en fin utsikt över staden. Femkampsgatan 2B - Bjurfors
Från Lunden har ni en fin utsikt över staden
Från Femkampsgatan har ni närhet till Danska vägens och Olskrokens restauranger, butiker och caféer. Femkampsgatan 2B - Bjurfors
Från Femkampsgatan har ni närhet till Danska vägens och Olskrokens restauranger, butiker och caféer

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna mycket trivsamma och välplanerade genomgångsbostad med insynsskyddat läge och fri utsikt över Göteborg. Här finns ljusa ytskikt, renoverat badrum, rymligt vardagsrum samt ett rofyllt sovrum med plats för större säng och förvaring. Här bor ni in en välskött föreningen med god ekonomi och faciliteter så som relaxavdelning och tvättstugan i samma uppgång som bostaden. Föreningen har även tre gemensamma uteplatser i västerläge med inbyggda grillar för härliga sommarkvällar med en vidsträckt utsikt över staden.

Från Överåsvallen med buss 60 , Redbergsplatsen med antingen buss eller spårvagn eller buss 62 från Danska vägen. För shopping är det promenadavstånd till Olskrokstorget och Danska vägen med dess caféer och restauranger och till ICA vid Överåsvallen. I närområdet är även trevliga Överåsparken och Snikens kulle belägen. Cykelavstånd till Delsjöns natur- och friluftsområde samt Skatås med stadens bästa löparslingor.

Kontakta gärna mäklare vid intresse och mer information!

Interiör

På toppen utav Lunden finner ni denna välplanerade 2:a med öppen planlösning och härlig utsikt över stan. Lägenheten är i genomgående fint skick med ljusa färgval och ligger i ett perfekt gavelläge som ger ett härligt ljusinsläpp till rummen! Bostaden har fina detaljer så som parkettgolv och fönsterbänkar i sten. Här bor ni i en välskött bostadsrättsförening med närhet till bra kommunikation. Från Överåsvallen med buss 60 , Redbergsplatsen med antingen buss eller spårvagn eller buss 62 från Danska vägen. För shopping är det promenadavstånd till Olskrokstorget och Danska vägen med dess caféer och restauranger och till ICA vid Överåsvallen.

I närområdet är även trevliga Överåsparken och Snikens kulle belägen. Cykelavstånd till Delsjöns natur- och friluftsområde samt Skatås med stadens bästa löparslingor. Varmt välkomna på visning!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Lunden 50:4

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns en tvättstuga i varje huskropp. Varje tvättstuga har två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Tvättstugan på Femkampsgatan 2 B har även en tvättmaskin för tvätt av mattor.

Cykelförråd som nås från gaveln av huset. Från källaringången nås även hiss i markplan.

Bastu, även denna med enastående utsikt kan nyttjas av föreningens medlemmar och är placerad på Femkampsgatan 2 A.

På södra gaveln i block 3 finns ett utrymme som kallas hobbyrum. Här kan alla som vill snickra, spika måla el. dylikt hålla till! Det finns gott om plats med arbetsbänk och lite verktyg.

Föreningen har ett soprum vid gaveln på varje husblock. I soprummen finns kärl för brännbart och biologiskt avfall. Dessutom finns kärl för tidningar, wellpapp, hårdplast, metall, glas, batterier, glödlampor och lysrör.

TV/bredband

COM HEMs basutbud ingår i månadsavgiften

Valfrihet genom tre sorters infrastruktur för bredband i föreningen: fiber från Bredbandsbolaget, via kabel-TV-nät från Comhem och via vanlig telefonkabel. Både Bredbandsbolaget och Comhem erbjuder olika hastigheter till olika prisnivåer. Förutom dessa så kan du också välja bredbandsanslutning via ADSL (som använder det vanliga telenätet) från valfri leverantör som erbjuder sådan anslutning, t.ex. Telia.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 995 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 490 000 kr
Lägenhetsnummer
59
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
54 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
138

Bostadsrättsförening

Namn
HSB:s Brf Överås
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Överås ligger i stadsdelen Lunden och har 100 lägenheter. Föreningens tre byggnader, benämnda block 1-3, är belägna på Överåsberget ovanför Turionhuset. Den sammanlagda boytan i föreningen är 5417 kvm. Som boende i Brf Överås har man en magnifik utsikt över staden!

Fastigheterna byggdes 1946 och totalrenoverades 1989. Då genomfördes bland annat stambyte. Samma år byggdes även 15 etagelägenheter och hissar monterades i de 12 uppgångarna. 2011 utfördes fasadtvätt och justering av tak. Nyligen renoverades samtliga hissar. Under hösten 2018 ska de renovera trapphusen, och byte av tak står på tur om några år. Ekonomin i förening är god, men i januari 2018 höjde de avgifterna med 2%, vilket också följer nuvarande indexhöjning. Samtidigt höjdes även avgift för parkeringsplats med 50 kr/månad.

För ytterligare information se årsredovisningen och föreningens hemsida: http://wp.brfoveras.se/

Parkering

Det finns i 35 parkeringsplatser som föreningen hyr ut till sina medlemmar.
För att anmäla intresse om att hyra en parkeringsplats, kontakta Emma Larsson på telefon: 010-4422290. Avgiften är 400 kr/mån. Ett antal av dessa har uttag för motorvärmare. Om man nyttjar detta tillkommer 50 kr/mån på parkeringshyran.

Längs gatorna på Femkampsgatan och Stavhopparegatan är det fri parkering på de ställen där skyltarna ej säger något annat. I övrigt gäller boendeparkering.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,98107%
Andel av årsavgiften är
0,98107%

Byggnadssätt

Byggår
1946

Området

Mäklaren om Lunden

I hjärtat av Göteborgs östra centrum ligger ett område som kännetecknas av både stadskänsla och lugn. Stadsdelen Lunden har en charmig och unik karaktär där man gärna tillbringar en dag med att gå från butik till butik, promenera genom parker och gator och njuta av utsikten från Snikens kulle.

LUMMIG GRÖNSKA OCH KRÖGARHISTORIA
I ljuvliga, lugna, lummiga Lunden slingrar sig gatorna upp på höjder bland trivsam och blandad bebyggelse i stadsmiljö. Genom stadsdelen ringlar sig Danska vägen, från Redbergsplatsen hela vägen ner till Örgryte. Längs det här huvudstråket ligger många välbesökta affärer, kaféer och restauranger för alla smaker: sushi, indiskt eller stans kanske mest omtyckta glass är lite av allt man kan skämma bort smaklökarna med. Precis som namnet antyder anlades vägen av danskar, för att deras postskjutsar och handelsmän skulle kunna ta sig till Stockholm utan att passera Göteborgs befästningar. Trots att området då låg en bit utanför stan var det troligtvis en lönsam affär att öppna värdshus och krogar längsmed vägen. Ett arv som levt vidare till våra dagar. Lunden har en förvånansvärt levande stadsmiljö, trots lugnet och grönskan och att det bara är några minuters spårvagnsresa till centrum.

FRILUFTSLIV OCH KONSERTSTÄMNING
Lika nära som det är in till city, lika lätt är det att ta sig till östra Göteborgs stora gröna lunga Delsjöområdet, med de fina badsjöarna och Skatås med sina oslagbara träningsmöjligheter. Men Lunden levererar nog så väl, med sina många grönområden och parker. Uppe på en höjd hittar du Slätten, med lekpark och stora härliga ytor för picknickar, häng i solen och promenader. Där ligger också Snikens kulle med fin utsikt över hela stan. Är det klart väder och vinden ligger från nordväst kan man uppleva konserterna på Ullevi därifrån, därav kullens namn. Vid sommarens stora spelningar brukar det vara fullt med folk här, som tagit med sig allt från picknickväskor till bekväma stolar. Strax intill ligger Pauli backe, ett område med terrasshus från 70-talet som har en ovanlig och intressant arkitektur.

ANANASODLINGAR OCH KVARTERSBUTIKER
I området ligger också Överåsparken, som ibland kallas Engelska parken. Den tillhörde tidigare Överås slott och under 1800-talet odlade familjen Dickson bland annat persikor, vindruvor och ananas där. De exotiska frukterna finns inte längre kvar men däremot en del träd från tiden och parken bjuder på fina promenadstigar och härlig utsikt.

Lunden har en blandad bebyggelse som domineras av landshövdingehus i olika färger jämte funkishus med fasader av puts och tegel. Många av bostadshusen har olika typer av affärsverksamheter i gatuplan, så det är inte många steg till kvartersbutiken när du glömt köpa mjölk och det finns en viss charm med att äta frukost på favoritcaféet istället för hemma en ledig lördag.

Köpa eller sälja bostad i Lunden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lundens 3 bästa

3
 • Glasscafé Lejonet & Björn
 • Indiska restaurangen Masala Kitchen
 • Kaffelunden - stort sortiment av kaffe och te

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Olivia Risberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 04

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lunden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mintensgatan 5A
  Prisidé
  3 100 000 kr
  Månadsavgift
  3 293 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lunden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Stafettgatan 1B
  Prisidé
  2 290 000 kr
  Månadsavgift
  2 934 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!