Särklasstrea

Vasastaden, Göteborg

Aschebergsgatan 27

Utgångspris
4 950 000 kr
Avgift
3 600 kr
Antal rum
3
Boarea
84 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Särklasstrea

Vackert belägen genomgångstrea i halvetage med rymligt sällskapskök, generös takhöjd och flertalet originaldetaljer. Två entréer och lågt belånad brf!

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Stals

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Hjärtligt välkommen till en unik genomgångstrea med rymligt sällskapskök. Aschebergsgatan 27 - Bjurfors
Hjärtligt välkommen till en unik genomgångstrea med rymligt sällskapskök
Köket renoverades varsamt under 2013. Aschebergsgatan 27 - Bjurfors
Köket renoverades varsamt under 2013
Bakom den gråa skåpinredningen upp till tak inryms gott om förvaring. Aschebergsgatan 27 - Bjurfors
Bakom den gråa skåpinredningen upp till tak inryms gott om förvaring
. Aschebergsgatan 27 - Bjurfors
Ett stort köksbord placeras naturligt vid kökets välvda fönster. Aschebergsgatan 27 - Bjurfors
Ett stort köksbord placeras naturligt vid kökets välvda fönster
Att inreda här är en fröjd!. Aschebergsgatan 27 - Bjurfors
Att inreda här är en fröjd!

Planskiss

Planlösning
Planritning

Beskrivning

Beskrivning

På mycket eftertraktad adress i Vasastaden återfinns denna unika och charmfulla trea i välskött byggnad anno 1915. Det fria läget med fönster mot innergårdsmiljö åt ena hållet och två vackra välvda fönster åt andra hållet skapar ett ljuvligt ljusinsläpp i bostaden. Detta är, tillsammans med yteffektiv och spännande planlösning i halvetage, några av bostadens huvudnummer. Två entréer till bostaden erbjuds likväl och redan i det vackra trapphuset gör sig 10-talets arkitektur och detaljrikedom påmint. Något som delvis tas vidare in i bostaden, där kombinationen av bevarade tidstypiska originaldetaljer såsom brädgolv, djupa fönsterbänkar, generös takhöjd om 3,6 m etc. möter ett modernt sällskapskök med diskmaskin och ett helkaklat badrum med tvättpelare. De båda sovrummen är givetvis belägna harmoniskt mot innergård och bostadsrättsföreningen är oerhört lågt belånad.

Mer centralt i Göteborg går knappast att bo. När mörkret faller över innergårdens mysiga uteplats med nästan direkt närhet från bostaden är det svårt att tro att Aschebergsgatans liv, med pittoreska butiker, restauranger och caféer, pågår bara meter bort. Spetsar du öronen tränger till och med Vasaparkens fågelsång in. Och blir det alldeles för lugnt kan du stå mitt i folklivet på Avenyn inom några minuter.

Interiör

Den vackra stentrappan utanför föreningens ståndsmässiga fasad på Aschebergsgatan 27 välkomnar dig en representativ entré och ett välskött trapphus. Från entréplan kliver du in i detta charmfulla 10-talshem.

Redan i hallen bländar ljusinsläppet dig och den nästan oförskämda takhöjden om nästan 3,6 meter skapar en otrolig rymd. Här finns plats för avhängning samt klädförvaring genom en generös skjutdörrsgarderob. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett hårdvaxoljat brädgolv.

Det vackra brädgolvet löper tröskelfritt vidare in i det stora och luftiga vardagsrummet. Ett mycket stort välvt fönster med djup nisch och fönsterbänk bjuder in ljuset. Gott om plats finns för social gemenskap och rummet kan med enkelhet möbleras med soffgrupp, TV-möbel samt ytterligare möblemang efter önskemål.

Intill vardagsrummet nås bostadens ljusa och trivsamma sällskapskök från 2013. Bakom grå skåpinredning upp till tak inryms gott om förvaring samtidigt som arbetsbänkar i vinkel ger goda avställnings- och arbetsytor. Ovanför arbetsbänkarna pryds väggarna av vitt kakel. Ett stort köksbord placeras naturligt vid kökets stora välvda fönster med grönskande utsikt. Både i köket samt i vardagsrummet är fönsterna bytta till ljudisolerande 3-glasfönster. Insynsskydd finns. Ytterligare möblemang ryms likväl. Den maskinella utrustningen består av induktionsspis, ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Väggarna är vita och på golvet ligger parkett.

En halvtrappa upp via en mindre passage där bostadens badrum också nås är sovavdelningen med två sovrum belägen. Här separeras de sociala ytorna från de mer privata. Mysfaktorn med ljust målade väggar, mörkbetsad askparkett, något lägre takhöjd (2,5 meter) och fem halvfönster är ett faktum. Här vill du krypa ner för en god natts sömn. De båda rummen erbjuder gott om garderober för goda förvaringsmöjligheter. De båda erbjuder även underliggande golvvärme. Det mindre sovrummet kan med fördel istället användas som kontor för dig som har önskemål kring detta. Härifrån nås även bostadens andra entré. Via denna kommer du först ut till ett föreningsutrymme och sedan ut på innergården där den gemensamma uteplatsen känns som din egen. Ytan i det mindre sovrummet är yta som på senare tid köpts loss från föreningen och intyg på detta finns. Bygglovshandlingar finns inte.

Bostadens helkaklade badrum är generöst till storlek och erbjuder wc, handfat, badrumsskåp med speglar, duschhörna, handdukstork samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från 2014. Golvvärme finns likväl.

Fakta

Uteplats/balkong

Gemensam uteplats i nordvästligt läge finns på föreningens lummiga innergård.

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden disponeras ett stort vindsförråd. Hissen går hela vägen upp till vindsplanet.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 600 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten och TV.

Ekonomi

Andel i föreningen
6,24%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 950 000 kr
Lägenhetsnummer
2300002/1001
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
84 kvm*

* Areauppgift enligt uppmätning 2019-08-18. 77,3 kvm enligt lägenhetsförteckning.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
4
Försäkring
150 kr
Summa
150 kr

Driftkostnaden avser hemförsäkring gällande bostadsrättstillägg (ej lösöre). Driftkostnaden är enligt schablon och kan variera. Elkostnad tillkommer.

Byggnadssätt

Byggår
1915
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
126

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Ingeborg Louise
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1108*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Ingeborg Louise förvärvade fastigheten Vasastaden 23:4 år 1996 och byggnaden består av 12 lägenheter upplåtna med bostadsrätt.

Genomförda renoveringar; Under 2018 genomfördes OVK samt spolning av avloppsstammar. 2016-17 utfördes renovering samt utbyggnad av hiss. Den går numera även hela vägen upp till vindsplanet. 2014 byttes vindsfönster. Föreningen har även fogat om en mindre del av fasaden samt bytt samtliga fönster mot Aschebergsgatan till mer ljudisolerande (2013). 2008-09 genomfördes en relining av avloppsstammarna. Då installerades även nya rör gällande varm- och kallvatten. 2008 renoverades trapphuset. Samma år målades taket om.

Planerat underhåll är putsning samt målning av fasad mot Aschebergsgatan. Nybyggnation av balkonger för de större våningarna kommer att ske mot innergården. Detta finansieras genom kapitaltillskott från bostadsrättsinnehavarna vars balkonger ska byggas. Föreningen har även skickat in bygglovsansökningar då föreningen är positiv för vindsbyggnation.

Föreningens ekonomi är mycket god med en belåningsgrad om enbart cirka 2 700 kr/kvm enligt årsredovisning 2018. Normalt i Göteborgs innerstad är cirka 6 000 kr/kvm. Avgifterna har varit oförändrade det senaste åren. I nuläget finns inga beslut tagna om avgiftshöjningar, styrelsen har snarare diskuterat avgiftssänkningar. Föreningens råvind är en stor dold ekonomisk tillgång.

För mer information om föreningen vänligen se senaste årsredovisningar och kontakta någon i föreningens styrelse.

Parkering

Boendeparkering finns i området. För mer information om områdets sträckning och priser, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.

TV/bredband

Säljaren har TV via Bredbandsbolaget. Basutbud ingår i månadsavgiften.

Säljaren har bredband via Seths Open Network (stadsnät). Ingår ej i månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Lummig innergård med uteplats.

Gemensamma utrymmen

Yta avsett för barnvagnar och cyklar finns inomhus. Likaså gemensamt soprum.

Gemensam tvättstuga finns ej.

Området

Mäklaren om Vasastaden

Om Göteborg vore en internationell storstad skulle Vasastaden vara stadens givna essens. Stenhusen från förra sekelskiftet och parkerna bildar tillsammans med de många klassiska kaféerna, barerna och stjärnkrogarna ett koncentrat av det göteborgska storstadslivet. Här möts nu och då, världsvana och småstadscharm, konstgallerier och korvkiosker i en härlig och alldeles speciell blandning.

KLASSISKA GATUKÖK OCH STJÄRNKROGAR
En tidig helgmorgon är den rofyllda tystnaden högst noterbar en milsvid skillnad mot kvällens sprudlande atmosfär, då fest och förväntan hänger i luften. Men utelivet i Vasastaden är någonting helt annat än i centrum och på Avenyn. Här går man ut för att uppleva smaker, mötas och umgås. Kanske avnjuta en välmixad fördrink eller perfekt skummad cortado innan kvällens middag. Det är inte för inte som stadsdelens restauranger stoltserar med majoriteteten av stadens Michelinstjärnor; hela Vasastaden har en självklar internationell prägel, som inte känns påklistrad, utan helt naturlig.

TROTTOARER OCH GRÖNA STRÅK
Det var just med den avsikten stadsplanerarna och arkitekterna drog upp planerna för den nya stadsdelen när den skapades, runt 1860. Målet vara att skapa ett göteborgskt Paris eller Wien med breda boulevarder och påkostade byggnader i nyrenässans- och jugendstil. Att göteborgarna månar om Vasastaden har faktiskt gjort den till en av Sveriges mest välbevarade stadsmiljöer från den här tiden. Överallt kryssar cyklar, spårvagnar och barnvagnar fram utan att det någonsin känns trångt eller bullrigt.

KORVKLASSISKER OCH KONSTGALLERIER
Men en stadsdel blir inte levande bara för att man planerar den så. Den växer och spretar åt de håll den själv vill och det är självklart så att människorna som bor, arbetar och rör sig där sätter sin unika prägel. Därför har Vasastaden också sina anspråkslösa småbutiker, sköna fikahäng, prisvärda lunchhak och klassiska gatukök. Många är de göteborgare någon gång snubblat in på Sjuans korvbar framåt småtimmarna efter en glad utekväll eller tentapluggat på något av kaféerna längs Vasagatan.

Kvarteren är inte bara hem för kulinariska upplevelser, utan är också ett mecka för konst, musik och allehanda annan kultur. Såväl Röhsska och HDK som Schillerska gymnasiets estetiska program sätter sin prägel på området och det finns hela 20 konstgallerier att kryssa sig fram mellan. Jazzhuset på Erik Dahlbergsgatan, som varit en vital del av Göteborgs musikliv sedan 70-talet, var tidigare en renodlad jazzklubb. Idag huserar allt från indiepop och garagerock till DJ:s och rena danskvällar på klubben.

SEKELSKIFTESHUS OCH 90-TALISTER PÅ CYKEL
Bland stadsdelens mer framträdande arkitektoniska byggnadsverk märks universitetsbyggnaden vid Vasaparken som knyter ihop studentlivet med Handelshögskolan längst ner mot Haga, där även Universitetsbiblioteket ligger mitt emot. Så det är inte konstigt att Vasagatan är den av studenter på cykel hårdast trafikerade leden i Sverige.

Köpa eller sälja bostad i Vasastaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Vasastadens 3 bästa

3
 • Levantine - kvarterskrog och fine dining i ett
 • La Fleuriste - en av stadens bästa blomaffärer
 • Michelin-restaurangen Koka

Karta

Aschebergsgatan 27

Aschebergsgatan 27,
411 33 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Stals

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 37

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Viktoriagatan 19
  Utgångspris
  3 250 000 kr
  Månadsavgift
  3 876 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Visning: 2019-08-20 16.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 16A
  Utgångspris
  3 200 000 kr
  Månadsavgift
  3 434 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Chalmersgatan 27A
  Utgångspris
  5 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 014 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  87 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Aschebergsgatan 32
  Utgångspris
  4 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 269 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  71 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Storgatan 19 B
  Utgångspris
  4 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 299 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  71 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Viktoriagatan 22
  Utgångspris
  4 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 413 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2019-09-01 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Erik Dahlbergsgatan 33 C
  Pris
  7 450 000 kr
  Månadsavgift
  6 137 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  128 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Viktoriagatan 34
  Utgångspris
  4 600 000 kr
  Månadsavgift
  4 423 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!