Stor trea med flertalet takfönster i välbevarat 1800-talshus. Solid förening och mycket låg avgift!

Linné, Göteborg

Värmlandsgatan 20

På förhand
Prisidé
5 650 000 kr
Avgift
2 006 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
4 av 4
Boarea
94 kvm

Stor trea med flertalet takfönster i välbevarat 1800-talshus. Solid förening och mycket låg avgift!

Charmfull och social 1800-talstrea med genomgående läge och platsbyggt kök. Bo i stabil förening där internet ingår i den låga månadsavgiften.

 • Ansvarig mäklare

  Josefin Liedholm

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 43

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Köket har en skiva i Bohusgranit och gasspis med varmluftsugn från Smeg. Värmlandsgatan 20 - Bjurfors
Köket har en skiva i Bohusgranit och gasspis med varmluftsugn från Smeg
Mysig matplats för flera invid fönstret. Värmlandsgatan 20 - Bjurfors
Mysig matplats för flera invid fönstret
Ljusa ytor och framtagen charm är genomgående för hela lägenheten. Värmlandsgatan 20 - Bjurfors
Ljusa ytor och framtagen charm är genomgående för hela lägenheten
Badrum som under 2018 delvis fått ny inredning. Värmlandsgatan 20 - Bjurfors
Badrum som under 2018 delvis fått ny inredning
Välkommen till en av de lägst belånade föreningarna i Linnéstaden på Värmlandsgatan/Tredje Långgatan. Värmlandsgatan 20 - Bjurfors
Välkommen till en av de lägst belånade föreningarna i Linnéstaden på Värmlandsgatan/Tredje Långgatan
Föreningens gemensamma balkonger kan nyttjas av medlemmarna i respektive trappuppgång. Värmlandsgatan 20 - Bjurfors
Föreningens gemensamma balkonger kan nyttjas av medlemmarna i respektive trappuppgång

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Låg avgift! I hjärtat av Linnéstadens puls och folkliv återfinns denna charmfulla vindstrea. De spatiösa 94 kvadratmeterna är fördelade på två stora sovrum, ett platsbyggt kök, stort vardagsrum och badrum med tvättpelare. Här trivs ni som vill bo med fin vindscharm, stora sociala ytor, vackra trägolv och takfönster. Lägenhetens genomgående läge ger dessutom fönster mot såväl öst som väst och en fin utblick över föreningens innergård och stadens tinnar & torn. Det stora vardagsrummet är enkelt möblerbart och rymmer både soffa och en större matplats. Här njuter ni av braskaminens sprakande eld en kall vinterdag! Lägenhetens platsbyggda kök imponerar med kvalitet och finess, vackra vitrinskåp och praktiska lösningar. Här finns också plats för ett matbord för 4 personer. De stora sovrummen har plats för bra förvaring och rymmer vardera en stor dubbelsäng.

Föreningen på Värmlandsgatan / Tredje Långgatan har funnits länge och har en stabil ekonomi. Historiskt sett så gör föreningen fina resultat varför man under lång tid haft väldigt låga avgifter och vissa år även beslutar om en hyresfri månad. Till förfogande står en trevlig och grönskande innergård med sittgrupp om sommarhalvåret. Strax utanför porten finner ni snabbt ett café eller en restaurang i er smak: långgatorna kryllar av populära matställen som snabbt blir favoriter. Ett stenkast bort finner ni Masthuggstorget med gym, apotek och mataffär. Slottsskogen nås på en kort promenad från lägenheten.

Interiör

Lägenheten återfinns på våning 4/4. Det fina trapphuset leder er upp till översta planet, förbi två vädringsbalkonger som kan användas av boende i denna uppgång. Ej hiss.

Hall
Hall med avhängningsmöjligheter för ytterjackor, och tillgång till en stor garderob längre in i hallen. Här ligger ett trägolv och väggarna är vita.

Vardagsrum
Lägenhetens stora vardagsrum ligger med långsidan ut mot Värmlandsgatan, med två stora takfönster och två fönster åt väster. Rummet har ett härligt djup och ger stor plats åt soffa med fåtöljer, läshörna, förvaringsmöbler och ett stort matbord. Framtagna takbjälkar löper i taket och ökar på den redan påtagliga vindscharmen. En vitmålad murstock återfinns i rummets ena hörn, där en braskamin ger en värmande och vacker brasa! Här ligger parkettgolv och vita väggar.

Sovrum 1 & 2
Lägenhetens två stora sovrum har båda charmfull, bevarad originalförvaring, fina plankgolv och fönster i nisch. Det ena sovrummet nås från vardagsrummet via vackra pardörrar, och har plats för en dubbelsäng, sängbord och ytterligare förvaring. Vita väggar och mysig vindscharm. Via dörr mellan rummen nås det andra sovrummet.

Sovrum 2 har ett tyst läge mot den stora innergården och ett fönster i nisch. Härifrån har ni fin utblick över innergården och längre bort i blickfånget även borgfastigheten på Kungshöjd och charmiga tinnar och torn ner mot city. I sovrummet finns vackra plankgolv, bevarad förvaring och plats för en dubbelsäng med sängbord. Ommålat under 2019.

Kök
Gediget och påkostat kök från 2016 som platsbyggts för att nyttja ytorna maximalt. Med ett strålande resultat erbjuds här ett ljust och vackert kök med lättarbetade ytor. Arbetsbänk i svart bohusgranit, vitt kakel samt rostfria vitvaror. En gasspis med varmluftsugn från Smeg, fläkt/kåpa från Franke, diskmaskin från Siemens (inbyggd), mikrovågsugn samt kyl/frys från Whirlpool. Dubbel diskho och belysning ovan arbetsbänken. I köket finns plats för ett matbord för 4 personer och fönstret i nisch ger utsikt över den stora innergården. I köket ligger samma vackra plankgolv och väggarna är vita.

Badrum
Lägenhetens badrum är väl tilltaget och rymmer en tvättpelare (Whirlpool/Electrolux, 2013) samt kommod med utdragbara lådor, spegel med belysning och wc, allt från 2018. Här finns även ett badkar och plats för förvaringsmöbel. Grå plastmatta och vitt kakel med grå detaljer.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Masthugget 7:15

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Tredje Lång
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
14
Antal hyresrätter
2
Antal lokaler
4
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Tredje Lång äger hörnfastigheten Masthugget 7:15, belägen på Tredje Långgatan 29 och Värmlandsgatan 20. Föreningen är väl inarbetad och fastigheten förvärvades redan 1985. Föreningen består av 12 bostadsrätter, 2 hyresrätter och 4 lokaler upplåtna med hyresrätt.

Föreningens ekonomi bedöms som mycket god. Främst beror den goda ekonomin på de stora hyresintäkterna föreningen har från de fyra lokalerna och de två hyresrätterna. Att ha två hyresrättslägenheter i sin ägo betyder att den dagen de sägs upp så kommer föreningen få en rejäl förtjänst. Historiskt sett så gör föreningen fina resultat varför man under lång tid haft väldigt låga avgifter och vissa år även beslutar om en hyresfri månad.

Ingen avgiftsförändring är planerad i dagsläget.

Under 1992 genomfördes en ROT renovering, då man bytte avloppsstammar, elstammar och ventilation. Under tidigt 2000-tal så renoverades fasaden och fönstren mot gatan. Föreningen gör löpande renoveringar för att hålla fastigheten i ett bra skick.

Föreningen sköter själva den tekniska förvaltningen samt hjälps åt med trappstädning (av den egna trappuppgången). Den ekonomiska förvaltningen sköts i egen regi med stöttning av Orvar Hemmings.

Parkering

Boendeparkering i området. För områdestäckning se www.goteborgstad.se

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via Com Hem (grundutbud ingår i avgiften + 5 valbara favoritkanaler)
Bredband via Com Hem (ingår i avgiften)

Gemensamma utrymmen

Föreningen har tillgång till en trevlig gård. Här finns sittgrupper, planteringar och tillgång till grill. Välkommen att nyttja de gemensamma balkongerna med utgång från trapphuset. Trevligt gårdsläge med morgonsol och eftermiddagssvalka.

Föreningen har ingen gemensam tvättstuga utan varje medlem har en egen tvättmaskin i respektive lägenhet som ägs av föreningen (föreningen står för underhållet).

Uteplats/balkong

Gemensamma balkonger i trapphuset, med fina smidesräcken och utblick över de stora innergårdarna i kvarteret.

Månadsavgift

Avgift
2 006 kr

I avgiften ingår värme, vatten, grundutbud av tv - kanaler samt internet.

Ekonomi

Andel i föreningen
7,44%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Prisidé
5 650 000 kr
Lägenhetsnummer
18
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Max antal sovrum
2
Boarea
94 kvm*

* Areauppgifter enligt mätning 20190109 1
1 Hos förvaltaren står lägenheten registrerad som 89,5 kvm.

Byggnadssätt

Byggår
1886*

* Vind delvis tillbyggd 1991/1992

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • Tredje Långgatan
 • Slottsskogen
 • Dubbel Dubbel

Karta

Värmlandsgatan 20

Värmlandsgatan 20,
413 28 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Josefin Liedholm

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 43

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 43
  Utgångspris
  4 750 000 kr
  Månadsavgift
  4 024 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordenskiöldsgatan 15
  Utgångspris
  3 475 000 kr
  Månadsavgift
  3 098 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Visning: 2020-11-29 13.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Masthuggstorget 5
  Pris
  4 190 000 kr
  Månadsavgift
  4 880 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Djupedalsgatan 6
  Pris
  4 990 000 kr
  Månadsavgift
  3 557 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Olivedalsgatan 16
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 377 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  61 kvm

  Visning: 2020-11-29 12.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sveagatan 3
  Utgångspris
  5 875 000 kr
  Månadsavgift
  3 187 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  87,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Risåsgatan 5
  Prisidé
  4 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 686 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordenskiöldsgatan 23
  Utgångspris
  3 690 000 kr
  Månadsavgift
  2 776 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  64,5 kvm

  Visning: 2020-11-29 12.10 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 55
  Utgångspris
  4 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 591 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Majorsgatan 8
  Utgångspris
  5 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 379 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sveagatan 2C
  Utgångspris
  5 850 000 kr
  Månadsavgift
  2 696 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  84 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordostpassagen 8
  Pris
  3 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 669 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!