Femrummare i natursköna Björkekärr

Björkekärr, Göteborg

Stabbegatan 95

Utgångspris
4 380 000 kr
Avgift
6 518 kr
Antal rum
5
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Boarea
104 kvm

Visning

 • söndag 19/1, KL 14:30 - 15:00

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Femrummare i natursköna Björkekärr

Gavelvåning med öppen spis och rymliga sällskapsytor. Badrum och gästtoalett. Ypperlig förvaring och tre bra sovrum.

 • Ansvarig mäklare

  Carolina Bäcklund

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 78

 • Extra kontaktperson

  Frida Jakobsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 26

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Härligt vardagsrum med fungerande öppen spis. Stabbegatan 95 - Bjurfors
Härligt vardagsrum med fungerande öppen spis
Här finns gott om plats för soffgruppen samt övrigt möblemang. Stabbegatan 95 - Bjurfors
Här finns gott om plats för soffgruppen samt övrigt möblemang
Balkongen vetter mot naturen. Stabbegatan 95 - Bjurfors
Balkongen vetter mot naturen
Den lummiga grönskan sommartid blir en fin inramning att vila blicken på. Stabbegatan 95 - Bjurfors
Den lummiga grönskan sommartid blir en fin inramning att vila blicken på
Väggarna är genomgående vita vilket skapar en bra bas för möblemanget. Stabbegatan 95 - Bjurfors
Väggarna är genomgående vita vilket skapar en bra bas för möblemanget
. Stabbegatan 95 - Bjurfors

Vackert parkettgolv i original

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning
Alternativ planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till dessa välplanerade kvadratmeter med genomgående planlösning i gavelläge. Balkong med rofylld utsikt, fungerande öppen spis och renoverat badrum samt gästtoalett. Detta är ett modernt boende där renovering av lägenheten pågick under hösten 2006 och våren 2007. Nytt kök fråm HTH, fräscht badrum och genomgående fina ytskikt. Ett hem att bara flytta rakt in i. Välkommen på visning!

Nära grönskande naturområden och bra kommunikationer till centrala Göteborg. Här finns alla förutsättningar för att trivas. Välskött förening med bastu, övernattningslokal och goda parkeringsmöjligheter. Föreningen har dessutom flera grillplatser med sittgrupper för grillkvällar och umgänge. Ett mycket trivsamt boende i lugna Björkekärr med närhet till ett gott serviceutbud som matbutik, restaurang, konditori samt vårdcentral och apotek. Från Stabbetorget går buss 17 och på 15 minuters promenad till Östra Sjukhuset trafikeras spårvagn 1 och 5. Gångavstånd till Härlanda Tjärn med natursköna strövområden, motionsspår samt badplats som ger möjlighet till en mängd olika fritidsaktiviteter.

Interiör

Endast en trappa upp är denna välplanerade gavellägenhet placerad.

Hallen är rymlig med plats för avhängning och extra förvaring i inbyggda garderober. På golvet ligger praktiskt klinker. Härifrån nås både köket, det spatiösa vardagsrummet, ett av sovrummen samt gäst-wc:n. Välkommen, känn dig som hemma!

Direkt till höger, från entrén nås den lilla toaletten. Vitt liggande kakel på väggarna och grå klinker på golvet. Inrett med stilfullt runt handfat, förvaring i kommod samt spegelskåp. Skönt värmegolv och spotlights i taket.

Ett av de tre sovrummen nås från hallen. Bra förvaring bakom skjutdörrar och rofylld utsikt fri från insyn.

Det trevliga köket nås till vänster från hallen och leder vidare in i matsalen. Köket som renoverades i slutet av 2006 är inrett med vit inredning från HTH som når ända upp till tak, vilket ger optimal förvaring. Kombinerad kyl/frys från Siemens. Ugn och micro i arbetshöjd från Miele. Mörk lyxig granitbänkskiva med två diskhoar, vitt kakel som stänkskydd och belysning under överskåpen. Integrerad diskmaskin och extra bred spishäll från Siemens. I kombination med detta finns många bra arbetsytor och skåp.

Matsalsdelen erbjuder generös plats för många middagsgäster och härifrån har man utsikt över Stabbegatan. Välbevarat parkettgolv som löper vidare in i vardagsrummet. Förvaring finns bakom skjutdörrar av frostat glas. Nuvarande ägare har tagit ner väggen mot ett av de tidigare sovrummen för att skapa en större social yta. För den som önskar ett extra sovrum kan en vägg med lätthet sättas upp.

Vidare in i bostaden öppnar vardagsrummet upp sig, i delvis öppen planlösning mot matplatsen. Det finns gott om plats för soffhörna med tillhörande möblemang. På golvet vilar en vacker ekparkett i original, väggarna är målade i vitt och det stora fönsterpartiet låter ljuset flöda in. Den fungerande öppna spisen är ett smycke i sig.

Från vardagsrummet finns utgången till balkongen där man kan njuta av det lugna läget. Den lummiga grönskan sommartid blir en fin inramning att vila blicken på. Tack vare genomgångsläget med generösa fönster erbjuds ett boende som speglas av fina ljusinsläpp.

Från vardagsrummet nås den separata sovrumsavdelningen som just nu består av två sovrum samt toalett och duschrum. De båda sovrummen har gott om ljusinsläpp och ligger ostört placerade. Ett av sovrummen har en fondvägg, i övrigt är färgsättningen sober. Det ges även bra förvaring i den inre hallen.

Badrummet är idag inrett med wc, runt handfat ovan kommod samt spegelskåp. Badkaret har flyttat ut och istället finns ett högskåp för förvaring och tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Grå klinker på golv och vitt kakel på väggarna. Handdukstork, spotlights och golvvärme samt fönster för optimal vädringsmöjlighet.

Klädkammaren har renoverats om till ett duschrum. Inrett med handfat och dusch. Väggarna har vitt kakel och golvet grå klinker. Ljus mosaik vid handfatet och vägg av glasblock för att släppa igenom ljuset. Fönster, handdukstork, värmegolv och spotlights även här.

Övrigt: Lägenheten är registrerad som 6 rok i föreningens lägenhetsförteckning men disponeras idag som 4,5-5 rok.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Riksbyggen Göteborgshus nr.20
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Riksbyggens Brf Göteborgshus nr 20 är beläget på Stabbegatan, i Björkekärr med direkt närhet till skog och vacker natur. På en kvart tar man bussen till Centralstationen och på tio minuters promenadavstånd ligger Härlanda Tjärn.
Föreningen består av 340 lägenheter och 36 lokaler som byggdes år 1956. De är fördelade på Stabbegatan 10-46 och 39-99. Den totala bostadsarean är 20 904 kvadratmeter, fördelade enligt följande: 1 rok 36 st, 2 rok 102 st, 3 rok 122 st, 4 rok 48 st, 5 rok 16 st, 6 rok 16 st. Dessutom finns det 93 garage och carportar, 191 parkeringsplatser och cirka 8 mc-platser.
Föreningens mark är upplåten med tomträtt som omförhandlades 2015 och gäller i 20 år alltså fram till 2035/2036.
Föreningen följer en underhållsplan.

Tidigare större renoveringar:
2017 - Konverterat befintligt självdragsystem till ett mekaniskt frånluftsystem.
2014 - Renovering av bastun.
2013 - Nytt gym.
2012 - Dränering är gjord bakom flera hus. Nya vattenmätare installerades för att minska vattenkostnaden. En helt ny värmekulvert grävdes/sprängdes ner i marken. Värmen beräknades och justerades in i samtliga radiatorer i föreningen.
2005-2006 - Takrenovering.
2004 - Relining av avloppstammar kök och badrum.
80-talet - Fönsterbyte.

Kommande renoveringar:
2020 - Föreningen har budgeterat för byte av balkongräcken till nya, något högre.

Föreningen håller just nu på med en utredning angående om/när föreningen behöver genomföra ett eventuellt stambyte. Stambytesutredningen börjar nu närma sig färdigställande och styrelsen kommer att träffa utredningsgruppen i december för att få ta del av den. Styrelsen kommer därefter kalla till möte under början av 2020 för att tillsammans med Riksbyggen, presentera resultatet för medlemmarna.
Läs gärna mer här:
https://www.brf20.se/?rID=1103&page=stamrenoveringsutredning

Avgiftsförändringar:
Normalt är att avgiften höjs cirka 2 % per år. Avgifterna justeras varje år i samband med budgetmötet i april månad. De gäller sedan under kommande verksamhetsår 1 juli - 30 juni.

Lån per kvadratmeter uppgår till 2 961 kr.
Föreningens målsättning är att ha lånen hälften rörligt och hälften bundet. Idag är de flesta lånen rörliga på 90 dagar, vilket gör att det ser ut som om de "löper ut". Föreningen gör årliga avsättningar till yttre underhåll. Föreningen använder sig av linjär avskrivning.

Ekonomisk och teknisk förvaltning sköts av Riksbyggen och Primär.
Hemförsäkring bekostas av lägenhetsinnehavaren. Bostadsrättstillägget bekostas av föreningen, dvs. man behöver inte teckna något sådant på egen hand om man är medlem i föreningen.

Övrigt:
I föreningen finns en fritidsförening som arbetar för en aktivare fritid med trivselaftnar med underhållning, bufféaftnar med god mat, studiecirklar, boulespel, läsecirklar mm.

Besök gärna föreningens fina hemsida: www.brf20.se

Byggnationer:
Planer för skola/förskola vid Stabbegatan. Än så länge ligger bara ett förslag till plan som ännu inte behandlats.
Stadsbyggnadskontorets diarienummer är 0205/17.
Läs gärna mer om detta på föreningens hemsida.

Parkering

I föreningen finns det tillgång till totalt 248 fordonsplatser fördelat på både p-platser och garage, samt ett antal MC-platser i delat garage, som kan hyras i mån av plats.

Man kan endast hyra en p-plats, carport eller garage per lägenhet.

Mc plats för 125 kr/mån.
Garageplats Mc 190 kr/mån.
Varmgarage 560 kr/mån.
Kallgarage 475 kr/mån.
Carport utan el 300 kr/mån.
P-plats 200 kr/mån.

Man kan inte ställa sig på kö till en p-plats förrän man fått sin första avgiftsavi i handen, dvs. när man tillträtt sin bostadsrätt.
Det är svårt att säga något om dagsstatus på tillgången till föreningens olika platser.
Generellt kan man säga följande:
P-plats kan ibland fås direkt eller inom några månader.
Carport har längre kötid - mellan några månader och ett år beroende på omsättning.
Garage har det historiskt varit flera års väntetid på.

TV/bredband

Telia fiber 100/100, Tv-paket lagom samt telefoni. Ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

I källaren finner ni barnvagnsförråd samt cykelförråd.

Det finns gästlägenhet att hyra (Stabbegatan 99) för 300 kr/dygn. Här finns fyra sängplatser, kök och toalett.
Föreningen har också träningslokal, festlokal, bastu, vävkammare och hobbylokal. Läs gärna mer på föreningens hemsida.

Föreningen har tolv tvättstugor, grupperade två och två. Varje tvättstuga har två tvättmaskiner och ett tillhörande torkrum. Det finns en gemensam torktumlare och en gemensam mangel.
Tvättider:
Vardagar, lördagar och aftnar kl. 8-12, 12-16, 16–20 (torktid till kl. 21)
Söndagar och röda dagar kl. 8–16 (torktid till kl. 17)

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns källarförråd och matkällare som tillhör lägenheten.

Månadsavgift

Avgift/hyra
6 518 kr

Inklusive det obligatoriska tillägget (värme 1019 kr och kabeltv/bredband 229 kr). I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,47786%
Andel av årsavgiften är
0,47788%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 380 000 kr
Lägenhetsnummer
312
Våningsplan
2 av 4*
Hiss
Nej
Rum
5
Boarea
104 kvm

* En trappa upp.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
3
Försäkring
190 kr
Summa
190 kr

Byggnadssätt

Byggår
1957

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
166
Energideklarationsdatum
2019-08-16

Området

Mäklaren om Björkekärr

Lugna kvarter och så nära naturen man kan komma som stadsbo - det är Björkekärr. Ändå tar det bara en dryg kvart med cykel eller buss in till stan. Att området hela tiden ökar i popularitet, har säkert med närheten till naturen att göra. Varma sommardagar kan man gå ner till Härlanda tjärn och årets alla andra dagar lockar området med härliga promenader, cykelturer eller löprundor.

DJUPA DOPP OCH LÅNGA PROMENADER
Björkekärr var jordbruksmark fram till 1950-talet, då det började byggas villakvarter här. Området blev snabbt populärt och har fortsatt att växa på senare år. Kanske främst på grund av närheten till Härlanda Tjärn med fina och barnvänliga badplatser.

Många väljer att hyra kanoter för att ta sig runt på sjöarna och vintertid är tjärnen en utmärkt plats för en skridskotur. En söndagspromenad i Delsjöområdet med avslutande fika är också en tradition för många Björkekärrsbor. Eller varför inte utforska nya smultronställen som Västra Långevattnet – ett perfekt mål för en cykel- eller vandringstur med avslutande dopp i den djupa, klara sjön. Det finns många nya stigar att upptäcka, även för de som bott här länge och för den som vill utmana sig själv sträck-er sig löparspåret ända till Borås.

TRÄINDUSTRI OCH TORGHANDEL
Området präglas av småskalig bebyggelse och blandningen av villor, radhus och flerbostadshus gör också att det är en god mix av människor som bor här, i olika åldrar och med olika bakgrund. Något många lägger märke till är namnen på gatorna och torgen som alla har med trä att göra är ett arv från det gamla sågverket som låg här.

Stabbetorget har exempelvis fått namn efter benämningen på en virkesstapel på en brädgård. Andra mysiga torg med caféer, mataffärer, blomsterbutiker, bagerier och trevlig torghandel är Trätorget och Spåntorget.

NATURTRADITIONER OCH NYA GRANNAR
I stort sett hela Björkekärr uppfördes mellan åren 1951 och 1957 och har idag utvecklats ytterligare, vilket medfört ännu bättre kommunikationer och ett ökat serviceutbud. Men det är nog ingen risk att lugnet och harmonin går förlorad – om den värnar Björkekärrsborna och för övrigt alla andra göteborgare som också uppskattar de unika natur- och rekreationsområden som finns kring sjöarna i naturreservatet.

Köpa eller sälja bostad i Björkekärr? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Björkekärrs 3 bästa

3
 • Härlanda Tjärn
 • Spåntorget, Trätorget och Stabbetorget
 • Phi Phi takeaway

Karta

Stabbegatan 95

Stabbegatan 95,
416 80 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Carolina Bäcklund

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 78

 • Extra kontaktperson

  Frida Jakobsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 26

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Björkekärr, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Smögengatan 10
  Utgångspris
  4 117 000 kr
  Månadsavgift
  3 943 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  74 kvm