Exklusivt townhouse mitt i city!

Centrum - Heden, Göteborg

Smålandsgatan 3 C

Nyproduktion
Utgångspris
4 750 000 kr
Avgift
2 773 kr
Boarea
60 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2

Visning

 • måndag 5/3, KL 17:30 - 18:00

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Exklusivt townhouse mitt i city!

Exklusivt townhouse mitt i city! Nyproducerad bostad med egen terrass och exklusiva materialval. Mer info om projektet; HTTP://lokmastaren.se

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 54

 • Extra kontaktperson

  Christian Warberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 33

Bilder

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Västgötagatan är en fridfull och kanske lite hemlig gata, ett vristskott från Hedens vidsträckta grönytor och fotbollsplaner. Kvarteret är inbäddat i grönska och den närmast slottsliknande tegelfastigheten tycks nästan luta sig ut över trottoaren. Den höga och formrena fasaden i nyrenässans löper i en svag båge längs gatans hela sträckning. Kvarteret heter Smaragden och huset är följaktligen en riktig sekelskiftesjuvel med sina tidstypiska utsmyckningar.

Stadsdelen är full av liv med klirret från uteserveringar, små butiker och trivsamma coffee shops. I kvällssolen trängs motionärerna med flanerare och cyklister på väg mot Avenyn, bara hundratalet meter bort. Vissa kvällar, om vinden ligger på, hörs ljuden från IFK:s eller Håkans publik på Ullevi som ligger ungefär lika nära. Evenemangsstråket radar upp sina attraktioner en bit bort och det mesta i centrala staden ligger en kort promenad bort.

Inramad av kvarterets skyddande tegelfasader, döljer sig en stor innergård där lugnet sänker sig en sommarkväll. Du är mitt i stan men friden är total när de sista varma solstrålarna sveper över prydliga gräsmattor och stensättningar i granit. I ett vackert gårdshus, ett av få bevarade från denna period, finns detta extraordinära townhouse i två etage om 60 kvm fördelat över två stora och ljusa rum samt en fantasiskt terrass.

Våningen är nyproducerad med en internationellt präglad interiör som överraskar i kontrast med den urbanamiljön. Etagevåningen är en av totalt nio townhouses som i ett unikt projekt skapats i det långa, fristående gårdshuset som löper i en svag vinkel.

Begreppet townhouse kommer ursprungligen från de engelska godsägarnas adresser inne London. Att utöver godset eller slottet på landsbygden även ha ett mindre hus i centrum, var nödvändigt för att klara av affärerna eller besöken på klubben. Begreppet betecknar i våra dagar oftast citybostäder, i regel i två etage, inrymda i större fastigheter.

Den palatsliknande byggnaden på Västgötagatan, samt även det gårdshus, ritades av en av stadens stora arkitekter. Johan August Westerberg var riksdagsman och är som arkitekt kanske mest känd för S:t Johanneskyrkan, Hotell Eggers och Salemkyrkan på Södermalm i Stockholm. Fastigheten på Västgötagatan stod klart 1888 och var bland de sista han ritade.

Visionen om nio townhouses mitt i staden, har förverkligats av Herlitz Properties i Göteborg. Företaget har bland annat uppmärksammats för sin nyproduktion av stora och exklusiva vindsvåningar på attraktiva lägen. Det gemensamma för företagets tidigare projekt är en stark internationell prägel, påkostade material och en inte sällan lika dramatisk som tidlös arkitektur, något som kommit att känneteckna även detta projekt.

Denna etagevånings främsta kvaliteter är den internationella atmosfären. Den omedelbara känslan av ljus, yta och stora rumsvolymer kombineras med rena naturmaterial, påkostade detaljer och smakfull design från etablerade varumärken.

Nedervåningens öppna planlösning släpper loss ytor med slipade betonggolv med värme. Fondvägg i mörkare trä ger karaktär och transparensen mot terrassen är given tack vare de stora glaspartierna. Här nere finns sällskapsytor och välutrustat kök i öppen planlösning samt ett sobert badrum.

En trappa upp möter det mörka trägolvet slätputsade väggar. Takhöjden är omfattande och bidrar starkt till känslan av volym och yta. Härifrån tar man sig vidare ut till den egna terrassen som överblickar gårdens grönska. Atmosfären känns snare som Greenwich Village än Göteborgs innerstad.

Interiör

Rumsbeskrivning: Framför det långa gårdshuset breder öppna ytor av granit och gräs ut sig. Kvällssolen silas genom bladverket när du närmar dig etagevåningens ytterdörr.

Känslan av öppna ytor och ljus slår emot dig redan i dörren. Till höger finns plats för gästernas ytterkläder, en smakfull trappa i modern design med räcken i stål försvinner upp till övervåningen. Ett slipat betonggolv skapar paradoxalt nog en mjuk inramning till den formrena interiören. Golvet har behaglig värme.

Här öppnar sig den stora sällskapsytan. Arkitekturlinjerna är rena, bitvis djärva och det internationella formspråket blir uppenbart. En naturlig plats för matbord intill köksdelen samt för soffa och fåtölj tilll vänster i rummet.

Köksdelen är smart integrerat i rummet. Den stilrena köksinredningen går i mörka toner och kommer från italienska Artial. Designkonceptet med inslag av industridesign hålls formmässigt ihop av arbetsytorna i marmorerad stenkomposit av märket Silestone. Köket är välutrustat med mestadels integrerade vitvaror från Siemens samt blandare i black chrome från Tapwell. Kökshyllorna i trådat industriglas kompletterar bilden av ett funktionellt och mycket stilrent kök.

Vardagsrumsdelen finns i en öppen planlösning intill köket. Ytan är kvadratisk och får sin karaktär av den breda fondväggen i mörkt trä. Rummet får ljus och djup i perspektiven av de stora fönsterpartierna. En varm kväll står dörrarna öppna, det fräser från utegrillen och fördrinkar och tilltugg väntar på gästerna som minglar ut på stenterrassen.

Badrummet finns intill vänster i rummet och öppnar en lika stilren som femstjärnig miljö med golv i sobert grå granitkeramik från Italien. Här finns wc och handfatskommod från Duravit samt dusch. Blandarna kommer från Hans Grohe. Diagonala arkitekturlinjer ger karaktär och volym åt ytan.

Följ den sparsmakat designade trappan upp till husets över plan.

Sovrummet överraskar med stora ytor, slätputsade väggar och känslan av betydande rumsvolym tack vare den omfattande takhöjden. Rummet känns ljust och harmoniskt. Här finns rymlig förvaring i platsbyggda garderober och plats för möbler utöver dubbelsängen. Här tar man sig vidare ut till den mgnifika terrassen. Här kan man blicka ut över gårdsmiljön. När mörkret sänker sig skapar gårdens utebelysning en stark atmosfär över sten- och gräsytor. Här är platsen för morgonens första kaffekopp och nyheterna på iPaden.

Sammantaget är detta ett extraordinär townhouse ensamt i sitt slag. Den moderna känslan är lika internationell som exklusiv och interiören präglas av rena ytor och smakfulla detaljer. Den trivsamma gårdsmiljön är trygg och fridfull - trots att Göteborgs innerstad bokstavligen öppnar sig runt hörnet.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Västgötagatan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades år 2002 och består av 84 bostadsrätter, fyra hyreslägenheter och två lokaler. År 1975 gjordes en ROT-renovering i samband med att lägenheterna i huset byggdes då bland annat rörstammarna byttes. När föreningen bildades 2002 genomförde man en grundförstärkning av fastigheten. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till och med 2040. Den informativa hemsidan www.brfvasgotagatan.se är väl värd ett besök.

TV/bredband

ComHem

Fiber-LAN från Telia samt kabel-bredband från ComHem

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 773 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Ekonomi

Andel i föreningen
0,73%
Andel av årsavgiften är
0,77%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 750 000 kr
Lägenhetsnummer
407
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
60 kvm

Området

Mäklaren om Heden

I händelsernas centrum. Heden är den öppna allmänna ytan som gett namn åt hela stadsdelen som omringar den. Från början betesmark och sedermera övningsplats av Kronan. Nu är Heden på väg att utvecklas till en myllrande idrotts- och kulturaktivitetsplats med något för alla.

SKRIDSKOR OCH PALMER
Det är här det händer. Heden är namnet på både stadsdelen och den stora aktivitetsytan som tar för sig i stadsrummet och sedan många år är en självklar del i Göteborg. Här ryms inte bara idrott i organiserad form: lika självklart ska det vara att ta ett parti boule när andan faller på, eller varför inte en skridskotur vintertid? Heden har en självklar plats i alla göteborgares hjärta och välkomnar ung som gammal med nya aktiviteter som lekplats, kaféer och fotbollsplaner. Korsar man Parkgatan och Nya allén hamnar man rakt framför huvudentrén till Trädgårdsföreningen. En grön pärla mitt i stan och en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker med Palmhuset, Alfons Åbergs kulturhus och vacker grönska. Det är svårslaget att kunna slå sig ner i gräset en varm sommarkväll eller bara strosa runt och lukta på blommorna.

AVSKILT OCH CITYPULS
Vill man inte röra sig själv, utan uppleva sport från åskådarplats, ligger såväl Nya och Gamla Ullevi som Scandinavium på kort promenadavstånd. Det gör även resten av evenemangsstråket. På några minuters promenad nås Göteborgs absoluta mittpunkt som bäddar för spontant aktivt stadsliv men när citypulsen blir för påträngande kunna dra sig tillbaka till hedens lugna kvarter.

AKTIV VARDAG OCH KRAVLÖSHET
För länge sedan benämndes Heden Tegelbruksängen, efter ett tegelbruk som låg här på 1600-talet. De första husen anlades längs Sten Sturegatan på 1880-talet, med stenhus i norr och landshövdingehus i söder. När landshövdingehusen revs på 1970-talet ersattes de med moderna höghus i tegel, som bidrar till den omväxlande stadsbilden i området. Heden kommer med stor sannolikhet att fortsätta utvecklas och ge utrymme för såväl nya bostäder som kultur- och idrottsaktiviteter för alla åldrar.

Köpa eller sälja bostad på Heden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Hedens 3 bästa

4
 • :
 • Hedens aktivitetspark
 • Texas Longhorn - äkta amerikanska hamburgare
 • Trädgårdsföreningen

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Genom att klicka på "Skicka" godkänner du Bjurfors användarvillkor.

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 54

 • Extra kontaktperson

  Christian Warberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 33

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrum - Heden, Göteborg

  Adress
  Bohusgatan 16A
  Utgångspris
  5 100 000 kr
  Månadsavgift
  5 123 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  93,5 kvm

  Visning: 2018-02-26 17.30 Boka här